in

Βάλε το Αλεξανδρινό στο σπίτι σου!

Ποϊνσέτια κοινώς γνωστή ως Αλεξανδρινό, οι περισσότερη από εμάς την γνωρίσαμε την περίοδο των Χριστουγέννων όταν χρειάστηκε να πάρουμε κάποιο δώρο.

Η ποϊνσέτια ανήκει στην οικογένεια Euphorbiaceae και είναι ιθαγενές φυτό του Μεξικού. Είναι φυτό πολυετές, θαμνώδες με ξυλώδεις βλαστούς και έχει μεγάλα δερματώδη πράσινα φύλλα. Τα άνθη του είναι μικρά σε χρώμα κίτρινο, που περιστοιχίζονται από μεγάλα βράχτια φύλλα, τα οποία κατά την άνθηση του φυτού αποκτούν έντονο κόκκινο χρώμα. Μπορούμε να την συναντήσουμε σε τέσσερα χρώματα (κόκκινο, ροζ, λευκό, κρεμ).

Συνθήκες ανάπτυξης Αναπτύσσεται σε εδάφη που είναι ελαφρά, υγρά και στραγγερά που εξασφαλίζουν καλό αερισμό. Οι αγαπημένες του θερμοκρασίες ανάπτυξης είναι 20-25οC κατά την διάρκεια της ημέρας και 15-18οC τη νύχτα.

Πότισμα – Λίπασμα Το Αλεξανδρινό χρειάζεται συχνά πότισμα το καλοκαίρι και πιο αραιά το φθινόπωρο και το χειμώνα. Τα φυτά θα πρέπει να λιπαίνονται από την πρώτη στιγμή της ζωής τους αλλά και συνεχώς με άζωτο, φώσφορο, κάλιο και ιχνοστοιχεία.

Μεγάλη προσοχή ωστόσο, θα πρέπει να δώσετε λόγω της ευαισθησίας τους στις χαμηλές θερμοκρασίες, τις ιδιαίτερα κρύες ημέρες πρέπει να τοποθετούνται σε προστατευμένα σημεία και σε εσωτερικούς χώρους.
via

Φτιάξε Αγιοβασιλιάτικες μπότες

Σύγχρονες ιδέες αποθήκευσης καυσόξυλων