Το σπίτι των ονείρων μας… με μεγάλες γυάλινες επιφάνειες και θέα θάλασσα!

Στο Carmel της California αμέσως μόλις τελειώνει μια μεγάλη δασική έκταση ξεπροβάλλει, ένα ονειρικό μοντέρνο σπίτι από τσιμέντο και γυαλί. Απολαύστε το!
Τα τόξα και οι καμπύλες του οικήματος εντυπωσιάζουν και το ίδιο εντυπωσιακή είναι η θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό, σε μια όμορφη άγρια και βραχώδη ακρογιαλιά. Οι γυάλινοι τοίχοι από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι βοηθούν στην μεγιστοποίηση της απόλαυσης της θέας.

Το σπίτι βρίσκεται μόλις λίγα χιλιόμετρα μακριά από το μαγευτικό θέρετρο Carmel-by-the-Sea και ξεπροβάλλει λαμπερό μέσα από ένα άγριο, δασώδες και πετρώδες περιβάλλον. Οι εντυπωσιακές τσιμεντένιες αψίδες δίνουν όμορφες καμπυλωτές γραμμές στο κτίριο που έρχεται σε αντίθεση με τα δέντρα και τα βράχια της περιοχής.

Εξωτερικά το σπίτι βγάζει ένα ιδιαίτερα μοντέρνο βιομηχανικό ύφος σε ραφιναρισμένη μορφή, ενώ το ατσάλι, το γυαλί και τα γυαλισμένα τσιμεντένια πατώματα του προσδίδουν λάμψη και αντιτίθενται στην υφή με το ματ τσιμέντο των τόξων. Μικρές ξύλινες λεπτομέρειες βοηθούν στον «εξευγενισμό» του κτιρίου από το βιομηχανικό στυλ και το συνδέουν με το δάσος πέρα από τους γυάλινους τοίχους.

Όλα τα παράθυρα είναι από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι σε μια προσπάθεια ενοποίησης του εσωτερικού με τον εξωτερικό χώρο. Η σχεδίαση ανοιχτού τύπου δημιουργεί μεγάλα δωμάτια με πολλαπλές χρήσεις που κάνουν πιο μοντέρνο το ύφος του σπιτιού. Ταυτόχρονα έχεις θέα στα υπόλοιπα δωμάτια ακόμα και από μακρινή απόσταση.

Η έκταση διαθέτει και πρόσβαση στην θάλασσα μέσα από δύο ιδιωτικές πέτρινες σκάλες που σε φτάνουν στα βράχια και την ακρογιαλιά. Στην έκταση των 247 τετραγωνικών μέτρων περιλαμβάνονται τρία υπνοδωμάτια, 3μιση μπάνια, γκαράζ για δύο οχήματα, πανέμορφους κήπους με καθιστικά και εξωτερική τραπεζαρία.

Η κουζίνα έχει πλεόνασμα φυσικού φωτισμού και άνετους χώρους χωρίς πάνω ντουλάπια. Στην πολύ καλή εικόνα της χωροθετημένης κουζίνας, συμβάλλουν τα μεγάλα παράθυρα και τα πανέμορφα ντουλάπια κουζίνας.

Ένα από τα πίσω καθιστικά, με θέα στον κήπο και την είσοδο του σπιτιού.

Ίσως να μην υπάρχει κάτι καλύτερο από ένα υπνοδωμάτιο με παράθυρα από το πάτωμα μέχρι το ταβάνι και θέα στην θάλασσα. Στην περίπτωση εδώ, με θέα στον Ειρηνικό Ωκεανό.

Ένα από τα τρία πλήρη μπάνια, όπου η ιδιωτικότητα διαφυλάσσεται από την έντονη βλάστηση.

Η εξωτερική τραπεζαρία με θέα στον ωκεανό είναι φανταστική. Όπως και τα διαθέσιμα χρήματα για ένα τέτοιο μοντέρνο σπίτι…

Αν σου περισσεύουν 9,3 εκ. ευρώ τότε είναι ένα από τα πιο όμορφα σπίτια που έχουμε δει. Αν όχι έχεις μια πολύ καλή εικόνα για τι αρχιτεκτονικής σπίτι, σε λιγότερο πολυτελή περιοχή θα ήθελες να έχεις! Θα σε αφήσουμε με τα καλύτερα μοντέρνα σπίτια!

decoration.gr

Μικρό ξύλινο τροχόσπιτο 30 τετραγωνικών, φιλοξενεί άνετα 4 άτομα και το εσωτερικό του μοιάζει με παλάτι – ΦΩΤΟ

Συμβουλές: Πλημμυρικά φαινόμενα