Το μυστικό για να καλλιεργήσεις μεγάλες και ζουμερές ντομάτες στο σπίτι σου

Η καλλιέργεια των δικών σου ντοματών μπορεί να είναι μία εξαιρετικά ικανοποιητική διαδικασία, ειδικά αν αποδειχθούν απολαυστικά ζουμερές. Ωστόσο, αν οι ντομάτες που καλλιεργείς στο σπίτι δεν βγαίνουν όπως θα ήθελες, ίσως ήρθε η στιγμή να αναζητήσεις μια λύση. Ευτυχώς, υπάρχει μια εύκολη συμβουλή για την καλλιέργεια των καλύτερων ντοματών, και περιλαμβάνει τα κεφάλια ψαριών. Ναι, καλά το διάβασες. Τα κεφάλια ψαριών θα μπορούσαν να είναι το κόλπο για να κάνεις τις ντομάτα σου να είναι πιο παχύρρευστη και ζουμερή από ποτέ.

Αν και μπορεί να ακούγεται περισσότερο από λίγο περίεργο, η επιστήμη πίσω από το γιατί αυτό το αυξανόμενο τέχνασμα που λειτουργεί είναι σχετικά απλή. Όταν τα κεφάλια των ψαριών αποσυντίθενται, απελευθερώνουν άζωτο και άλλα βασικά μέταλλα όπως το ασβέστιο και ο φώσφορος στο έδαφος. Αυτό θα στηρίξει το φυτό της ντομάτας, δίνοντάς του περισσότερα θρεπτικά συστατικά, τα οποία με τη σειρά τους θα ενθαρρύνουν την καλύτερη ανάπτυξη και θα παράγουν απίστευτα ζουμερές ντομάτες. Το μόνο που χρειάζεται να κάνεις είναι να θάψεις μερικά κεφάλια ψαριών στο χώμα -κατεψυγμένα ή αποξηραμένα είναι επίσης καλά αν δεν έχεις πρόσβαση σε φρέσκα- και άφησε τα να κάνουν τη δουλειά.

Χρησιμοποιώντας κεφάλια ψαριού για καλύτερες ντομάτες

Πριν αρχίσεις να βάζεις τα κεφάλια των ψαριών στο χώμα υπάρχουν μερικά πράγματα που πρέπει να γνωρίζεις για αυτό το κόλπο. Πρώτα απ ‘όλα, θα πρέπει να θάψεις το κεφάλι του ψαριού βαθιά στο χώμα, έτσι ώστε ζωάκια που κυκλοφορούν στον κήπο να μην το ξεθάψουν.

Στόχος είναι να θάψεις τα κεφάλια των ψαριών σε βάθος ένα έως δύο μέτρα. Αυτό θα βοηθήσει επίσης να αποφευχθεί μια δυσάρεστη οσμή. Όταν θάψεις το κεφάλι του ψαριού, πρόσθεσε στο φυτό της ντομάτας στην τρύπα, γέμισε το με χώμα και περίμενε να ανθίσουν οι ντομάτες σου.

Όσον αφορά τους τύπους ψαριών που πρέπει να χρησιμοποιήσεις για αυτό το κόλπο, ο σολομός, η πέστροφα και οι σαρδέλες είναι οι καλύτερες επιλογές καθώς έχουν υψηλή περιεκτικότητα σε λιπαρά οξέα, αλλά πραγματικά κάθε ψάρι θα το κάνει.

Ο συγχρονισμός είναι επίσης σημαντικός, καθώς τα φυτά της ντομάτας αρχίζουν να αναπτύσσονται την άνοιξη, οπότε το να θάβεις τα κεφάλια των ψαριών την άνοιξη θα διασφαλίσει ότι το φυτό λαμβάνει τα θρεπτικά συστατικά της κεφαλής του ψαριού από την πρώτη στιγμή που αρχίζει να αναπτύσσεται. Αν πραγματικά προτιμάς να μην θάβεις ένα ψάρι δίπλα στις ντομάτες δοκίμασε να χρησιμοποιήσεις κάποιο λίπασμα ψαριών.

theissue.gr

Η μικροσκοπική σκηνή που δημιουργήθηκε από ατσάλι και σάρκες κάκτων στην έρημο Sonoran

8 λάθη που κάνεις όταν ποτίζεις το γκαζόν