Τα φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και «φρεσκάρουν» τον αέρα -Λειτουργούν σαν «φυσικά ειρκοντίσιον»

Ορισμένα φυτά, όχι μόνο καθαρίζουν τον αέρα, αλλά φέρνουν μια ανάσα δροσιάς στο σπίτι, ανακουφίζουν από αλλεργίες, βελτιώνουν την ποιότητα του ύπνου και μειώνουν τα επίπεδα στρες.

Σύμφωνα με σχετική μελέτη της NASA, μια σειρά από γνωστά φυτά εσωτερικού χώρου -όπως ο αγγλικός κισσός- μπορούν αν λειτουργήσουν ευεργετικά καθώς καθαρίζουν και φρεσκάρουν τον αέρα, λειτουργούν σαν «φυσικά κλιματιστικά» και απομακρύνουν από την ατμόσφαιρα κάθε τοξική ουσία.

Πώς κάνουν όμως όλα τα παραπάνω; Όπως αναφέρεται στο Good House Keeping κατά τη διάρκεια της φωτοσύνθεσης τα φυτά μετατρέπουν το διοξείδιο του άνθρακα που εκπνέουμε σε φρέσκο οξυγόνο και απομακρύνουν τις τοξίνες από τον αέρα.

Φιλτράροντας τοξικές χημικές ουσίες όπως είναι η φορμαλδεΰδη, η οποία μπορεί να προκαλέσει ερεθισμό στη μύτη, το στόμα και το λαιμό, το βενζόλιο το οποίο μπορεί να προκαλέσει υπνηλία, ζάλη και πονοκεφάλους αλλά και το τριχλωροαιθυλένιο, το οποίο μπορεί να προκαλέσει σύγχυση και αδυναμία.

Gerbera Daisy

Φωτογραφία: Shutterstock

Το υπέροχο αυτό φυτό είναι ιδανικό για τους εσωτερικούς χώρους καθώς, όχι μόνο φέρνει μια ανάσα δροσιάς στο σπίτι, αφαιρεί και τη φορμαλδεΰδη, το βενζόλιο και το τριχλωροαιθυλένιο από την ατμόσφαιρα. Είναι κομψό και εκτός των άλλων φέρνει θετική ενέργεια στο σπίτι.

Devil’s Ivy

Φωτογραφία: Shutterstock

Αυτό το φυτό αγαπά το έμμεσο ηλιακό φως και για τη συντήρησή του χρειάζεται μόνο να ποτίζεται όταν στεγνώνει το χώμα του. Το όνομά του έχει πάρει λόγω του ότι είναι σχεδόν αδύνατο να μαραθεί ενώ παραμένει πράσινο ακόμα και όταν διατηρείται σε σκοτεινούς χώρους.

Aloe Vera

Succulents Network

Από την τραπεζαρία μέχρι και την κρεβατοκάμαρα, η αλόη λειτουργεί καλά σε οποιοδήποτε χώρο. Δεν απαιτεί συχνό πότισμα, γι ‘αυτό είναι ένα εξαιρετικό φυτό εσωτερικού χώρου ενώ τα φύλλα του τα οποία περιέχουν τζελ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για να φτιάξετε τα δικά σας προϊόντα περιποίησης δέρματος ή μαλλιών.

Queen Fern

Φωτογραφία: Shutterstock

Η βασιλική φτέρη μπορεί να επιβιώσει στον ήλιο αρκεί το χώμα της να παραμένει υγρό. Αγαπά την υγρασία επομένως μπορεί να τοποθετηθεί στην κουζίνα ή στο μπάνιο προσφέροντας μια ευχάριστη πράσινη νότα.

English Ivy

Φωτογραφία: Shutterstock

Είτε στο πάτωμα, είτε σε κρεμαστή γλάστρα, ο αγγλικός κισσός είναι εύκολο να διατηρηθεί αρκεί να βρίσκεται σε φως και να ποτίζεται όταν το έδαφος είναι ξηρό. Αποτελεί εξαιρετική deco ιδέα, τόσο για λόγους διακοσμητικούς, όσο και για λόγους υγιεινής, καθώς είναι και αυτό ένα φυτό που ανακυκλώνει και καθαρίζει την ατμόσφαιρα.

source bovary.gr

 

Caravan House στην Αίγινα

Ετσι είναι ένα σπίτι που έχει σχεδιάσει στο χαρτί μια 12χρονη -Σαν κουκλόσπιτο για ανθρώπους