in

Σύγχρονες βεράντες: Tips για να τις διακομίσετε

Θέλετε να δώσετε στη βεράντα σας μια μεσογειακή εμφάνιση που κάνει την αντίστροφη μέτρηση των διακοπών πιο ανεκτική; Εμπνευστείτε από το αργό στυλ που δημιούργησε η επιρροή της μόδας και του υγιεινού τρόπου ζωής Paula Ordovás (mypeeptoes.com) στη βεράντα της με τη βοήθεια του Lorenzo Meazza, σχεδιαστή εσωτερικών χώρων στην Ikea.

Το κλειδί? Λευκοί και μπεζ αποχρώσεις που προκαλούν το φως και την άμμο της παραλίας, φυτά και ελαφριά υλικά όπως λινό, βαμβάκι και φυσικές ίνες, τα οποία επαναλαμβάνονται στην περιοχή χαλάρωσης και στο σολάριουμ, στο παρασκήνιο. Και αυτή η επεκτάσιμη ριγέ τέντα, θεϊκή! Όλα τα έπιπλα είναι από το IKEA.

 

Αν αντί για καναπέ, επιλέξετε πάγκο με στρώματα για τη βεράντα σας, θα δώσετε στην περιοχή μια πιο απλή εμφάνιση. Αυτό έχει γίνει σε αυτή τη βεράντα, καλά προστατευμένη από τις ακτίνες του ήλιου χάρη σε ένα μοντέρνο μοντέλο οροφής. Πρόκειται για μια πέργκολα με σιδερένια δομή και μια οροφή κλείστρου που μόλις καταλαμβάνει χώρο. Υπεύθυνος του έργου είναι ο Ignasi Bisbe, από την Teodora Exteriorisme.

ΕΠΙΛΕΞΤΕ ΤΑ ΥΛΙΚΑ
Πράγματι, επειδή η επιτυχία της βεράντας σας θα εξαρτηθεί από μια καλή επιλογή. Επιλέξτε πρώτες ύλες ανθεκτικές στις καιρικές συνθήκες, τόσο σε υφάσματα όσο και σε έπιπλα και δάπεδα εξωτερικού χώρου. Εδώ, για παράδειγμα, το συνθετικό δάπεδο – αντηλιακό, νερό και λεκέδες – είναι το ίδιο που καλύπτει τον πάγκο, δίνοντας έτσι μια ορισμένη συνέχεια στο χώρο. Το ύφασμα του χαλιού, κατασκευασμένο με Teflon, είναι αδιάβροχο και τα μαξιλάρια, κατασκευασμένα από νήμα, εξασθενίζουν λιγότερο. Έτσι, όλα θα φαίνονται τέλεια.

Η βεράντα σας διαθέτει πισίνα, ανεξάρτητα από το πόσο μικρή; Νιώστε προνομιούχοι γιατί κάνοντας μια βουτιά μετά το φαγητό και τον ύπνο θα σας κάνει να φτάσετε στη Νιρβάνα. Αυτό, προκατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι και περίπου 80 cm πάνω από το δάπεδο της βεράντας, έχει καταπληκτική θέα στη Βαρκελώνη. Για να γεφυρώσει το κενό, οι αρχιτέκτονες Eva Mur και Jordi Moser σχεδίασαν μια σκάλα πρόσβασης από δάπεδο Ipe, η οποία λειτουργεί ως πάγκο και σολάριουμ. Τι είναι χαρά;

Η έξοδος στη βεράντα για να απολαύσετε ένα απεριτίφ, ένα οικογενειακό γεύμα ή ένα βράδυ με φίλους είναι πάντα μια απόλαυση.  Διατηρήστε το απόρρητό σας από αδιάκριτα μάτια με καλάμια ή εγκαθιστώντας, όπως εδώ, μερικές ελαφριές και ευάερες λευκές κουρτίνες και θα προσφέρουν μια πολύ χαλαρή ατμόσφαιρα με την ταλάντευση των υφασμάτων σας στο αεράκι. Συνδέστε τους στην πέργκολα για να σας προστατεύσουν από τον ήλιο κατά τη διάρκεια της ημέρας και από σφάλματα τη νύχτα.

Δείτε περισσότερες ιδέες παρακάτω

elmueble.com

Γιατί το σπίτι του ζεύγους Κοκοβίκου στην Πλάκα δεν πουλήθηκε ποτέ

4 Πανέξυπνες Λύσεις για να Επιδιορθώσετε άμεσα τις πιο κοινές και ενοχλητικές Ζημιές στο Σπίτι