Το σπίτι της Νταΐανα στο παλάτι – Πώς το χρησιμοποιούν ξανά Γουίλιαμ, Κέιτ και Χάρι

Ο πρίγκιπας Γουίλιαμ και η Κέιτ Μίντλετον μπορεί προς το παρόν να μένουν εκτός Λονδίνου, στο Anmer Hall, αλλά η επίσημη κατοικία τους είναι το διαμέρισμα 1A στο παλάτι του Κένσιγκτον.

Το ζευγάρι, μαζί με τον πρίγκιπα Χάρι, ο οποίος μένει επίσης στο Κένσιγκτον (σε ένα αυτόνομο σπίτι του συγκροτήματος όπου έμεναν Γούλιαμ και Κέιτ μέχρι το 2012 και έως ότου ανακαινιστεί το σπίτι τους) χρησιμοποιούν και το διαμέρισμα 8 του παλατιού ως γραφείο τους.

Το ανακαινισμένο διαμέρισμα 8 με τους μεγάλους χώρους συσκέψεων και εκδηλώσεων ήταν το σπίτι της πριγκίπισσας Νταϊάνα, μέχρι το θάνατό της το 1997.

Το γραφείο, το διαμέρισμα 8 δηλαδή, βρίσκεται στην ακριβώς αντίθετη πλευρά του παλατιού, από αυτή που βρίσκεται το διαμέρισμα Α1, όπου μένουν Γουίλιαμ και Κέιτ (το διαμέρισμα Α1 παλαιότερα ήταν το σπίτι της πριγκίπισσας Μαργαρίτας).

Στο δεξιά κύκλο το διαμέρισμα του Γουίλιαμ και της Κέιτ, στον κύκλο αριστερά το διαμέρισμα της Νταϊάνα)

Οπως αναφέρουν βρετανικά μέσα ενημέρωσης η Νταϊάνα είχε κάνει το δωμάτιο του διαμερίσματος που είχε θέα στον κήπο και στις τριανταφυλλιές και έβλεπε στην εσωτερική αυλή, σαλόνι και το άλλο με την τηλεόραση, καθιστικό.

Σε αυτό το διαμέρισμα έμεινε με τον Κάρολο μετά το γάμο τους το 1981. Οι κάτοικοι της γύρω περιοχής έβλεπαν την Νταϊάνα να κάνει τα ψώνια της στην κοντινή Kensington High Street και να επισκέπτεται ένα κοντινό σινεμά, ενώ και τα δυο παιδιά πήγαν νηπιαγωγείο και δημοτικό σε κοντινά σχολεία.

«Αντιλαμβάνεστε γιατί Γούλιαμ και Χάρι θέλησαν να πάρουν το εν λόγω διαμέρισμα. Ηταν ένας τρόπος για να κρατήσουν τη μνήμη της Νταϊάνα ζωντανή» ανέφερε πηγή στη Daily Mai.

Μετά το διαζύγιό της με τον Κάρολο η Νταϊάνα συνέχισε να μένει στο εν λόγω διαμέρισμα, μέχρι το θάνατό της το 1997. Μόλις έγινε γνωστή η είδηση του θανάτου της, 136.000 Λονδρέζοι συγκεντρώθηκαν έξω από το παλάτι για να υπογράψουν στο βιβλίο συλλυπητηρίων, ενώ οι εικόνες με τις 4 εκατ. ανθοδέσμες στη χρυσή πύλη έχουν μείνει στην ιστορία.

Το 2011 η βασίλισσα έκανε δώρο στον πρίγκιπα Γουίλιαμ και στην δούκισσα του Κέιμπριτζ ένα διαμέρισμα στο Κένσιγκτον, ως γαμήλιο δώρο.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι μόνες φωτογραφίες που έχουν διαρρεύσει από το εσωτερικό του διαμερίσματος του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ είναι αυτές από την επίσκεψη του Μπαράκ Ομπάμα και της συζύγου του Μισέλ, πριν μερικούς μήνες.

Πρίγκιπας Γουίλιαμ και Κέιτ Μίντλετον σχεδιάζουν να γίνουν μόνιμοι κάτοικοι Λονδίνου ξανά από το 2017, όταν ο πρίγκιπας Τζορτζ θα πάει στο σχολείο.

bovary.gr

Ελαιόλαδο: 20 χρήσεις εκτός κουζίνας που δεν έχετε φανταστεί

Ελαιόλαδο υπάρχει σε όλες τις ελληνικές κουζίνες. Αφού διαβάσετε το παρακάτω, όμως, θα αρχίσετε να το χρησιμοποιείτε και σε άλλους χώρους, εντός και εκτός...

Παίρνει δυο παλιές ξύλινες παλέτες που τις είχε για πέταμα και τις μεταμορφώνει σε...

Οι ξύλινες παλέτες συνήθως πετιούνται μετά τη χρήση τους. Αλλά αυτή η ειδικός σε DIY ξέρει ότι είναι ένας φτηνός και εύκολος τρόπος για να...

Διακόσμηση με ασιατικές επιρροές

Θέλετε να δημιουργήσετε μια ιδιαίτερη διακόσμηση στο σπίτι σας… τι θα λέγατε για μια διακόσμηση με ασιατικό ύφος; Minimal γραμμές σε συνδυασμό με έντονα χρώματα...

Κάνει μια τρύπα στο παλιό τους Γραμματοκιβώτιο. Tο τελικό Αποτέλεσμα θα σας κάνει να...

Τα γραμματοκιβώτια είναι πολύ χαρακτηριστικά, γεμίζουν με ιστορίες και λόγια από όλο τον κόσμο. Όταν ένα γραμματοκιβώτιο ολοκληρώσει τον σκοπό του, υπάρχουν κατασκευές που μπορείτε...

Τον έλεγαν τρελό για αυτό που έφτιαχνε! Τώρα; Τον ζηλεύουν όλοι!

Όταν κάποτε ξεκινήσαμε να αγοράζουμε κρεβάτια που από κάτω είχαν έναν μεγάλο αποθηκευτικό χώρο ήμασταν περήφανοι που αγοράσαμε κάτι τόσο χρήσιμο και μοναδικό. Σε ένα...

Δείτε πως θα είναι τα κρεβάτια του μέλλοντος

Ένα αρχιτεκτονικό γραφείο στο Βέλγιο μας δείχνει το.... μέλλον στην εξοικονόμηση χώρου με τα εντοιχισμένα κρεβάτια! Οι VAN STAEYEN Interior Architects βρήκαν και υλοποίησαν αυτή...
close