Σεντούκια της γιαγιάς και στοιχεία του σήμερα, σε μια κατοικία του 1900 στα Χανιά

Το πέτρινο σπίτι που κάποτε ανήκε στη γιαγιά του νέου ιδιοκτήτη, ανακαινίστηκε πλήρως από την αρχιτέκτονα Georgina Andrei και μετατράπηκε σε δύο ξεχωριστέ lofts.

George Anastasakis / SOUTH space for photography

Ένα σπίτι του 1900 σε μια παραλιακή περιοχή των Χανίων, παλαιά κατοικία της γιαγιάς που πέρασε στα χέρια της νέας γενιάς, ανακαινίστηκε και μετατράπηκε σε δύο μικρές αλλά ιδανικά σχεδιασμένες μεζονέτες από την αρχιτέκτονα Georgina Andrei που ζει και εργάζεται στα Χανιά.

Ο κύριος στόχος του σχεδιασμού ήταν ένας αρμονικός συνδυασμός παρελθόντος και παρόντος, με σεβασμό στην ιστορική σημασία του σπιτιού.

George Anastasakis / SOUTH space for photography

Το σπίτι χωρίστηκε στα δύο και σε κάθε διαμέρισμα ενσωματώθηκαν μεταλλικές σκάλες, οι οποίες προσφέρουν λειτουργικότητα και επιτρέπουν στο φυσικό φως να περάσει στο ισόγειο.

Στο πλαίσιο της ανακαίνισης, αφαιρέθηκε ο σοβάς στο εσωτερικό για να αποκαλυφθούν οι αρχικοί πέτρινοι τοίχοι, και τα παλιά ξύλινα παράθυρα αντικαταστάθηκαν από νέα αλουμινίου που διατηρούν την αρχική όψη.

Τα ισόγεια αποτελούνται πλέον από έναν εννιαίο χώρο που περιλαμβάνει καθιστικό, μια ανοιχτή κουζίνα και μπάνιο.

George Anastasakis / SOUTH space for photography
George Anastasakis / SOUTH space for photography

Παλιά ξύλινα σεντούκια που βρέθηκαν στο ακίνητο επαναχρησιμοποιήθηκαν ως αποθηκευτικές μονάδες ή μετατράπηκαν σε τραπεζάκια, και μαζί με κάποια ακόμα παραδοσιακά αντικείμενα διατηρούν τις αναμνήσεις σε ένα νέο ξεκίνημα.

George Anastasakis / SOUTH space for photography

Στοιχεία της πέτρινης τοιχοποιίας και οι χαρακτηριστικές εσοχές της κρητικής αρχιτεκτονικής αναδείχθηκαν για να δώσουν τον τόνο.

George Anastasakis / SOUTH space for photography
George Anastasakis / SOUTH space for photography
George Anastasakis / SOUTH space for photography

Ο επάνω όροφος κάθε διαμερίσματος έχει μετατραπεί σε ανοιχτό υπνοδωμάτιο, με τον νιπτήρα σε κοινή θέα δημιουργώντας μια αίσθηση ρευστότητας και συνέχειας σε όλο τον χώρο.

George Anastasakis / SOUTH space for photography
George Anastasakis / SOUTH space for photography
George Anastasakis / SOUTH space for photography

Αποτίοντας φόρο τιμής στην αγάπη της γιαγιάς του ιδιοκτήτη για τον Vermeer, αντίγραφα ενσωματώθηκαν στον χώρο, κομψοτεχνώντας τους τοίχους.

George Anastasakis / SOUTH space for photography
George Anastasakis / SOUTH space for photography

Οι σκάλες οδηγούν στη μικρή βεράντα για πρωινό καφέ με μια δόση θάλασσας.

George Anastasakis / SOUTH space for photography

source popaganda.gr

Ένας στάβλος του 1903 μετατρέπεται σήμερα σε cosy πέτρινη κατοικία

Caravan House στην Αίγινα