in

Πώς μια σκοτεινή σοφίτα μεταμορφώθηκε σε ένα ωραίο διαμέρισμα 60τ.μ.

Στην κορυφή ενός προστατευμένου κτηρίου σε μία από τις πιο παλιές βιομηχανικές περιοχές της Λισαβόνας, η σοφίτα μεταμορφώθηκε εντελώς από το KEMA Studio χρησιμοποιώντας sustainable και ανθεκτικά υλικά.

Προτεραιότητά τους ήταν να ανοίξει ο χώρος και να αυξηθεί το φυσικό φως, γι’ αυτό και αφαιρέθηκαν όσοι εσωτερικοί τοίχοι μπορούσαν να αφαιρεθούν, δημιουργώντας ένα open-plan layout που περιλάμβανε την κουζίνα, το σαλόνι και την τραπεζαρία. Στο σαλόνι συναντάς αποθηκευτικούς χώρους από το πάτωμα μέχρι την οροφή, με μια έξυπνο εσοχή που έγινε καναπές και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σαν δεύτερο κρεβάτι ενώ η κουζίνα χωρίζεται από τον υπόλοιπο χώρο με συρόμενες πόρτες.

Για να φωτίσει ο χώρος προστέθηκαν 4 νέοι φεγγίτες και δύο παράθυρα με στρατηγική τοποθέτηση καθρεφτών για να πολλαπλασιάζεται το φως.

myplace.cy

Πιλέα: Ένα ινσταγκραμικό φυτό εσωτερικού χώρου -Είναι ανθεκτικό, μοιάζει με έργο τέχνης

Ανακαίνιση κατοικίας στο Λονδίνο