in

Ποιες συσκευές κάνουν καλό στην υγεία σου;

Όσο παράξενο και να σου ακούγεται το παραπάνω ερώτημα, είναι αλήθεια πως υπάρχουν συσκευές που κάνουν πολύ καλό στην υγεία.

Πρόκειται για συσκευές που έχεις στο σπίτι και επηρεάζουν άμεσα ή έμμεσα την υγεία σου. Αφορούν τη διατροφή και την προσωπική σου φροντίδα.

Συσκευές καθαρισμού αέρα, νερού και επιφανειών

Αφυγραντήρας – Ιονιστής

Ο αφυγραντήρας είναι μια συσκευή που εισέβαλε δυναμικά στα ελληνικά σπίτια τα τελευταία χρόνια, σχεδόν επιβάλλοντας την παρουσία του. Και όχι άδικα. Μειώνει το επίπεδο της υγρασίας του χώρου, συμβάλλοντας για τη δημιουργία καθαρής ατμόσφαιρας. Η μούχλα που αναπτύσσεται στις επιφάνειες του σπιτιού μπορεί σε μεγάλες ποσότητες να προκαλέσει ή να εντείνει προβλήματα υγείας. Όταν το επίπεδο της υγρασίας ενός χώρου παραμένει σε φυσιολογικά επίπεδα δεν αναπτύσσεται μούχλα. Ακόμα, τα υψηλά επίπεδα υγρασίας συχνά προκαλούν πόνους στις αρθρώσεις, στους μύες αλλά και σε παλιά τραύματα. Ο αφυγραντήρας θα σε απαλλάξει από αυτό το ενδεχόμενο.

Ο ιονιστής ή ο αφυγραντήρας ιονιστής (2 σε 1) καθαρίζει τον αέρα του χώρου σου, απομακρύνοντας ακάρεα, βακτήρια και δυσάρεστες οσμές. Ο αέρας που θα αναπνέεις μέσα στο σπίτι, στο εξής θα είναι πεντακάθαρος ωφελώντας την υγεία σου και αναβαθμίζοντας το περιβάλλον διαβίωσής σου.

Φίλτρο νερού
Καθαρίζει αποτελεσματικά το νερό σου από βλαβερές ή περιττές ουσίες και από μικρόβια και βακτήρια. Αν αναλογιστείς ότι το νερό που πίνεις μέσα σε ένα χρόνο (χωρίς αυτό που χρησιμοποιείς για μαγείρεμα) ανέρχεται στα 550 λίτρα κατά μέσο όρο, μπορείς να καταλάβεις τη σημασία που έχει η υψηλή του ποιότητα.

Ατμοκαθαριστής
Θα συμβάλει στην καλύτερη υγεία με δύο τρόπους. Αρχικά καθαρίζει και απολυμαίνει τις επιφάνειες του σπιτιού σου αποτελεσματικά, προστατεύοντας τα μέλη της οικογένειας από μολύνσεις. Επιπλέον, με τη χρήση του ατμοκαθαριστή θα περιορίσεις τη χρήση των βλαβερών για την υγεία χημικών καθαριστικών.

Ηλεκτρική σκούπα
Καθαρίζει από τη σκόνη επιφάνειες όπως δάπεδα, χαλιά, στρώματα και καναπέδες. Η ηλεκτρική σκούπα υπερτερεί έναντι της κοινής σκούπας γιατί απορροφάει πλήρως τη σκόνη και δεν τη σκορπίζει ξανά στον αέρα. Έτσι εσύ δεν αναπνέεις ποτέ τη βλαβερή σκόνη και τα ακάρεα.

Συσκευές προετοιμασίας φαγητού

Ατμομάγειρας
Είναι μια συσκευή που αν και υπάρχει σε πολλά νοικοκυριά δεν αξιοποιείται στο έπακρο. Είναι γνωστό ότι το μαγείρεμα στον ατμό είναι ένας από τους πιο υγιεινούς τρόπους προετοιμασίας του φαγητού. Στον ατμό, χάνονται λιγότερες βιταμίνες ενώ το φαγητό παραμένει ελαφρύ και εύπεπτο. Ακόμα, μπορείς να μαγειρέψεις ταυτόχρονα το κύριο φαγητό με τα συνοδευτικά του χωρίς να πάρει μυρωδιά το ένα από το άλλο. Έτσι, γλιτώνοντας πολύτιμο χρόνο, θα έχεις στο πιάτο σου μεγαλύτερη ποικιλία τροφών. Για παράδειγμα, μπορείς χρησιμοποιώντας όλα τα επίπεδα μαγειρέματος, να μαγειρέψεις ψάρι με λαχανικά και ρύζι ταυτόχρονα.

Αποχυμωτής
Ο αποχυμωτής είναι και αυτός μια συσκευή που δικαίως έχει πάρει θέση ανάμεσα στις συσκευές που προάγουν την υγεία σου. Ένα ποτήρι γεμάτο φρέσκο φυσικό χυμό φρούτων και λαχανικών υπερέχει σε θρεπτική και ενεργειακή αξία από οποιονδήποτε συσκευασμένο χυμό. Ακόμα, ένας αποχυμωτής θα σου προσφέρει ευελιξία στην επιλογή συνδυασμών γεύσεων. Αν μάλιστα επιλέξεις να αγοράσεις αποχυμωτή αργής σύνθλιψης (slow juicer), ο χυμός σου θα είναι ακόμα πιο ωφέλιμος, μιας και η μέθοδος της αργής σύνθλιψης δεν οξειδώνει καθόλου τα φρούτα και τα λαχανικά.

Sous-vide
H συσκευή sous-vide, διαδεδομένη στα καλά εστιατόρια, κυκλοφορεί πλέον και σε οικιακή μορφή και έχει ήδη αποκτήσει φανατικό κοινό. Όπως προδίδει και το γαλλικό της όνομα, μαγειρεύει το φαγητό σε κενό αέρος, μέσα σε ειδικό σακουλάκι, βυθισμένο σε νερό με σταθερή θερμοκρασία. Με αυτό τον τρόπο το φαγητό γίνεται πεντανόστιμο ενώ δεν χάνει τις βιταμίνες και τα άλλα πολύτιμα στοιχεία του.

Συσκευές προσωπικής φροντίδας

Ζυγαριά μπάνιου
Είναι απολύτως απαραίτητη για την σωματική σου υγεία. Η παρακολούθηση του βάρους είναι πολύ σοβαρή υπόθεση γιατί -ως γνωστό-τα περιττά κιλά σχετίζονται με τις περισσότερες παθήσεις και ασθένειες. Πολλές σύγχρονες ζυγαριές διαθέτουν δυνατότητα λιπομέτρησης και μνήμες για ατομικές μετρήσεις περισσότερων ατόμων, δύο πολύ χρήσιμες δυνατότητες, ειδικά σε όσους βρίσκονται σε ειδική διατροφή αδυνατίσματος.

Αν υπάρχουν στο σπίτι και μικρά παιδιά, σίγουρα χρειάζεσαι μία για να ελέγχεις τακτικά την ανάπτυξή τους.

Ηλεκτρική οδοντόβουρτσα
Καθαρίζει τα δόντια και την στοματική κοιλότητα πολύ πιο αποτελεσματικά από μια απλή οδοντόβουρτσα. Ακόμα, σε βοηθάει να αποφύγεις τους τραυματισμούς των ούλων αφού ασκεί την σωστή πίεση πάνω τους. Ειδικά αν έχεις σφραγίσματα, γέφυρες, εμφυτεύματα ή σιδεράκια, η χρήση της είναι απαραίτητη για τον σωστό καθαρισμό των δοντιών.

Όργανα γυμναστικής
Τα οικιακά όργανα γυμναστικής, όπως ποδήλατα, mini steppers, ελλειπτικά κα άλλα, μπορούν κάλλιστα να «μεταφέρουν» το γυμναστήριο στο σπίτι σου. Έχοντας τα όργανα μέσα στα πόδια σου δεν θα έχεις πια καμιά δικαιολογία να μην κάνεις γυμναστική. Σε συνδυασμό και με ένα ατομικό πρόγραμμα προπόνησης, που μπορεί να φτιαχτεί στα μέτρα σου με τη βοήθεια του smartphone ή του smartwatch σου, μπορούν να γίνουν θαύματα.

Συσκευή μασάζ
Μια συσκευή μασάζ, εκτός από την απόλαυση και ευεξία που θα σου προσφέρει, θα σε βοηθήσει και να τονώσεις την μικροκυκλοφορία του αίματος στις περιοχές εφαρμογής. Με αυτό τον τρόπο θα κρατήσεις το μυϊκό σου σύστημα σε καλύτερη κατάσταση.

Ηλεκτρονικό θερμόμετρο
Θα σε βοηθήσει να τσεκάρεις τη θερμοκρασία σου κάθε φορά που δεν θα αισθάνεσαι καλά. Το θερμόμετρο αποτελεί έναν δείκτη υγείας και είναι ακόμα πιο χρήσιμη για τα παιδιά που-ως γνωστό-αρρωσταίνουν συχνότερα.

Πιεσόμετρο
Ένα ηλεκτρονικό πιεσόμετρο είναι απαραίτητο σε άτομα με διαγεγνωσμένα προβλήματα αρτηριακής πίεσης. Όμως ακόμα και να μην έχεις τέτοιο πρόβλημα, είναι απαραίτητο να ελέγχεις τακτικά την πίεσή σου. Ειδικά αν νιώθεις συχνά πονοκεφάλους, ζαλάδες ή/και βιώνεις καθημερινό στρες.

Smartwatch
Θα σε βοηθήσει να βελτιώσεις τη φυσική σου κατάσταση καθώς θα σου προσφέρει συμβουλές προπόνησης προσαρμοσμένες στις δικές σου ανάγκες και απαιτήσεις. Ακόμα, διαθέτει πρόγραμμα παρακολούθησης και αξιολόγησης πολλών διαφορετικών ειδών ασκήσεων όπως τρέξιμο, κολύμβηση, ποδηλασία και άλλα. Μια ακόμα σπουδαία δυνατότητα είναι ότι κρατάει στατιστικά στοιχεία επιδόσεων και έτσι σε βοηθάει να παρακολουθείς αποτελεσματικά τις επιδόσεις σου.

via blog.kotsovolos.gr

23 από πιο τα εντυπωσιακά φωτιστικά που έχουν δημιουργηθεί ποτέ

Μια πόλη-φάντασμα στην Κίνα!