Piperi House στην Κύθνο

Βρίσκεται στην πλαγιά μιας μικρής χερσονήσου που προεξέχει από την Κύθνο στο Αιγαίο Πέλαγος, με θέα στο κυκλαδίτικο αρχιπέλαγος.

KKROM

Ως κρυστάλλινο γλυπτό φτιαγμένο από ένα μόνο κομμάτι λευκής πέτρας, οι μονολιθικοί όγκοι έρχονται σε αντίθεση με το ξηρό τοπίο των καφέ και πράσινων αποχρώσεων.

Στην πλαγιά μιας γοητευτικής χερσονήσου στο νησί της Κύθνου, με εκπληκτική θέα στο κυκλαδίτικο αρχιπέλαγος, το Piperi House των 130 τετραγωνικών (+20 τετραγωνικών για τον ξενώνα) είναι ένα μοντέρνο νησιώτικο σπίτι που συνδυάζει την παράδοση με το σύγχρονο design με την υπογραφή του Δανού (αλλά Berlin based) Sigurd Larsen.

Αντλώντας έμπνευση από τα παραδοσιακά κυκλαδίτικα χωριά που χαρακτηρίζονται από τους εμβληματικούς λευκούς κύβους και τα διασυνδεδεμένα σκαλοπάτια τους, το σπίτι αναδύεται ως ένα κρυστάλλινο γλυπτό, σχολαστικά λαξευμένο από ένα ενιαίο μπλοκ λευκής πέτρας. Με φόντο ένα ξηρό τοπίο, στολισμένο με ζεστούς καφέ και πράσινους τόνους, οι μονολιθικοί όγκοι του Piperi House βρίσκονται σε εντυπωσιακή αντίθεση.

KKROM

Μέσα και έξω, μια αίσθηση παιχνιδιάρικης κίνησης διαποτίζει τον χώρο, χάρη στις στριφογυριστές λευκές σκάλες που οδηγούν τους επισκέπτες σε κάθε επίπεδο του σπιτιού.

Αντλώντας έμπνευση από την τέχνη του M.C. Escher, μπορεί κανείς να διασχίσει το σπίτι, πλοηγώντας απρόσκοπτα πάνω, κάτω και γύρω από τους χώρους διαβίωσης. Τέσσερα συμπλέγματα λευκών κύβων φωλιάζουν στην πλαγιά του λόφου σε διάφορα ύψη, προσφέροντας μια πληθώρα πανοραμικών όψεων στα γειτονικά νησιά.

Πλαισιωμένη τέλεια από τα τρία κρεβάτια, τη μπανιέρα, την τραπεζαρία και τον καναπέ, η θέα στο μικρό ακατοίκητο νησί Πιπέρι γίνεται κομβικό σημείο από το εσωτερικό.

KKROM
KKROM

Οι βεράντες χρησιμεύουν ως προέκταση των χώρων διαβίωσης, ενώ οι οροφές των λευκών κύβων διπλασιάζονται ως υπερυψωμένα οροπέδια, παρέχοντας πρόσβαση σε εντυπωσιακά πλεονεκτήματα πάνω από τους τραχείς βράχους.

Οι εξωτερικοί χώροι, που δημιουργούνται από τη διάταξη των λευκών κύβων, είναι στρατηγικά προσανατολισμένοι, ώστε να παρέχουν ένα καταφύγιο προστατευμένο από τους ανέμους, ανεξάρτητα από την κατεύθυνση και την έντασή τους.

KKROM
KKROM
KKROM
KKROM

Δύο σκάλες κατεβαίνουν με χάρη από το σπίτι, δίνοντας άμεση πρόσβαση στο νερό εκατέρωθεν της χερσονήσου. Το ένα μονοπάτι οδηγεί στους βραχώδεις γκρεμούς στα ανατολικά, προσκαλώντας συναρπαστικά άλματα στη θάλασσα, ενώ το άλλο οδηγεί σε μια αμμώδη παραλία στα νοτιοδυτικά.

KKROM
KKROM
KKROM
KKROM
KKROM

Καθώς το ακίνητο εκτείνεται πέρα ​​από την κορυφογραμμή του λόφου, ένας ξενώνας αναδύεται από έναν υπάρχοντα πέτρινο αχυρώνα. Με μια φιλόξενη υπαίθρια κουζίνα και πέργκολα, αυτό το άνετο καταφύγιο επιτρέπει στους επισκέπτες να απολαύσουν την ανατολή του ηλίου στο κύριο σπίτι που σκαρφαλώνει στους ανατολικούς βράχους και, στη συνέχεια, να μεταβούν απρόσκοπτα για να αγκαλιάσουν το ηλιοβασίλεμα, με θέα στην παραλία στη νοτιοδυτική πλευρά.

KKROM

Design: Sigurd Larsen

sigurdlarsen.com VIA mononews.gr

Πλωτός Μονόλιθος: Mια κομψότατη ισόγεια κατοικία που προσφέρει ιδιωτικότητα

Ένα σπίτι-σπηλιά στη Σαντορίνη είναι ο ορισμός του σύγχρονου design -Ένα ιδιαίτερο αρχιτεκτονικό πρότζεκτ