Nα ήμασταν τώρα εκεί: ένα νέο ξενοδοχείο που αναδεικνύει την ομορφιά της Σερίφου

Οι MOLD Architects σχεδίασαν μια βιώσιμη ξενοδοχειακή μονάδα με έμπνευση από την παράδοση και τη δομή του παραδοσιακού Σεριφιώτικου κελιού. Η ήπια ένταξη και η ανάδειξη του τοπίου και του πολιτισμού του νησιού, αποτέλεσε την κύρια επιδίωξη των αρχιτεκτόνων.

Το κύριο concept της ξενοδοχειακής μονάδας ενσωματώνει το σχεδιασμό, τη βιωσιμότητα, την ευεξία, το φαγητό και τη φιλοξενία για να δημιουργήσει ένα νέο προορισμό για τη Σέριφο και με μακροζωία, ακεραιότητα και σκοπό.

MOLD architects

Η αρχιτεκτονική του υποστηρίζει αυτό το όραμα, δημιουργώντας βιώσιμους χώρους που εμπνέουν τη σύνδεση, αντανακλούν την παράδοση και ενσωματώνονται πλήρως στο περιβάλλον.

Το Keli είναι μια τουριστική μονάδα 2.000τμ στο Καλό αμπέλι στην Σέριφο. Πρόκειται για ένα έργο αρκετά μεγάλης κλίμακας για τα δεδομένα του τόπου οπότε η ηπιότητα της παρέμβασης και η ένταξη ήταν βασική επιδίωξη των αρχιτεκτόνων.

MOLD architects

Η κατασκευή στο μεγαλύτερο τμήμα της γίνεται από φυσικά υλικά όπως ντόπια πέτρα, χυτά φυσικά υλικά, κορμοί λυγαριάς και τεχνητά οξειδωμένες μεταλλικές δοκοί. Η δομή του παραδοσιακού Σεριφιώτικου κελιού χρησιμοποιείται ως αφετηρία της σύνθεσης και αποτελεί την βασική σχεδιαστική μονάδα-δωμάτιο: κύριος χώρος ορθογωνικής κάτοψης με φυτεμένη οροφή που περιβάλλεται από περίκλειστη αυλή.

MOLD architects

Τα κελιά -4 τυπολογιών– τοποθετούνται κάθετα στην κλίση της πλαγιάς και σε οριζόντια κύλιση μεταξύ τους, χαράζουν εκ νέου τους πρόποδες της πλαγιάς με μία αυστηρά τεθλασμένη γραμμή ως μια νέα υψομετρική καμπύλη. Η οριζοντιότητα της σύνθεσης διακόπτεται από κατακόρυφες εξάρσεις, τους πύργους, που στεγάζουν μια 5η τυπολογία διώροφων δωματίων.

MOLD architects

Το σύμπλεγμα των κοινόχρηστων χώρων τοποθετείται ανατολικά και πλησίον της εισόδου του ξενοδοχείου σε ένα κεντρικό κτίριο 3 επιπέδων το οποίο περιλαμβάνει εκτός των άλλων lobby, εστιατόριο, μπαρ, τεχνητή παραλία με πισίνα υπερχείλισης, αλλά και βιβλιοθήκη, χώρο πολλαπλών χρήσεων, υπαίθριο θέατρο, χώρο yoga, αίθουσες μασάζ, γυμναστήριο και κέντρο spa.

MOLD architects

Οι χώροι αυτοί, εκτός από το κεντρικό κλιμακοστάσιο εσωτερικά, είναι προσβάσιμο και εξωτερικά από κάθε επίπεδο δημιουργώντας διαμπερή περάσματα και επιτρέποντας μια ελεύθερη κίνηση και διασύνδεση όλων των κοινόχρηστων χώρων.

MOLD architects

Το έργο στοχεύει να αναδείξει τη φημισμένη ομορφιά, τον πολιτισμό και την ιστορία της Σερίφου και να δημιουργήσει μια κοινότητα που έρχεται να απολαύσει τις όποιες παροχές που έχει να προσφέρει το Keli Hotel Project και το νησί.

Τίτλος έργου: KELI hotel
Αρχιτεκτονικός Σχεδιασμός / Interior Design: MOLD architects
Αρχιτεκτονική Ομάδα: Ηλιάνα Κερεστετζή, Κωνσταντίνος Βλαχούλης, Μιχάλης Ξηρόκωστας
Τοποθεσία: Μουριά, Σέριφος
Χρονολογία μελέτης: 2019
Κατάσταση έργου: οριστική / τελική μελέτη
Συνολική επιφάνεια κτίσματος: 1.500 m2
Πελάτης: Ιδιώτης
Renders: XENOS design

Πηγή : andro.gr 

archisearch.gr

Επιτέλους! Ρομπότ που μαγειρεύει και καθαρίζει

Έφτασε στην αγορά το ρομπότ - σεφ που μαγειρεύει και καθαρίζει πιάτα και κατσαρόλες. Τα όνειρά σας μόλις έγιναν πραγματικότητα. Αν δεν ξέρετε να μαγειρεύετε...

Layering: To Νέο Trend που Στρώνει Χαλί Πάνω σε Άλλο Χαλί

To layering στα χαλιά δεν είναι κάτι που συνηθίζεται στην Ελλάδα, αλλά μπορείτε να το υιοθετήσετε στον χώρο σας με μεγάλη επιτυχία. Το συγκεκριμένο...

Ζευγάρι μεταμόρφωσε την κουζίνα του, ώστε να μοιάζει με αυτή της οικογένειας Simpsons

Το συγκεκριμένο ζευγάρι αναμφισβήτητα είναι οι μεγαλύτεροι φανς των Simpsons που έχουν υπάρξει ποτέ και έχουν και αποδείξεις! Έφτασαν στο σημείο να ανακαινίσουν πλήρως την...

Διακοσμιση απο Ένα ξύλινο σπίτι στο βουνό

Όλοι κάποτε έχουμε φανταστεί ένα εξοχικό μέσα στο δάσος, όλο από ξύλο και με το χεράκι της δικής μας διακόσμησης. Η ιδιοκτήτρια του παρακάτω σπιτιού...

Μέλι, βαζελίνη και αγγούρι για τα σκασμένα χείλη

Οι κύριοι παράγοντες που οδηγούν σε σκασμένα χείλη είναι, το υπερβολικό γλείψιμο των χειλιών, οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου, η αφυδάτωση, το κάπνισμα και...

Ποιο αυγό είναι πιο φρέσκο; μυστικά που ΠΡΕΠΕΙ να γνωρίζετε!

Γνωρίζετε πόσο φρέσκα είναι τα αυγά που έχετε στο ψυγείο σας; Τις περισσότερες φορές που αγοράζουμε αυγά και τα κρατάμε στο ψυγείο μας, αν δεν...
close