Μια κομψή βίλα στη Μύκονο γίνεται το ιδανικό ορμητήριο του Σεπτεμβρίου

Φωλιασμένο στο λόφο του Τούρλου στη Μύκονο, με θέα στο πολυσύχναστο λιμάνι του νησιού, το Mykonos Hill είναι ένα συγκρότημα που ανακαινίστηκε από το ADD Architecture Studio. Αυτό το καταφύγιο διαθέτει εξοχική κατοικία 6 υπνοδωματίων και δύο ανεξάρτητους ξενώνες με ιδιωτικό μπάνιο, και προσφέρει μεγάλους ιδιωτικούς και κοινόχρηστους εξωτερικούς χώρους για την απόλυτη απόδραση.

ADD Architecture Studio

Η έμπνευση πίσω από αυτό το έργο ήταν να συνδυάσει τη διαχρονική γοητεία της αργής, χαλαρής ζωής που ταιριάζει στο νησί με μια νότα μοντέρνου μινιμαλισμού. Το αποτέλεσμα είναι ένα εντυπωσιακό εσωτερικό που αποπνέει γραμμικότητα και φίνα αισθητική, που συμπληρώνεται από λεπτές νότες φυσικών υφών, και που όλα αποτίουν φόρο τιμής στην ουσία του ελληνικού καλοκαιριού και όχι μόνο.

Το κεντρικό στοιχείο της υπαίθριας διαμόρφωσης είναι μια εντυπωσιακή πισίνα. Το νερό της πισίνας εκτείνεται με χάρη μέχρι τους εξωτερικούς τοίχους του σπιτιού, δημιουργώντας μια αδιάκοπη σύνδεση μεταξύ της εσωτερικής διαβίωσης και του καταπραϋντικού στοιχείου του νερού. Το σαλόνι έχει άμεση πρόσβαση στην πισίνα καθώς και σε ένα χωνευτό σαλόνι που βυθίζεται στον όγκο της πισίνας.

Το κυρίως σπίτι, στολισμένο με ασβεστωμένο σοβά, στέκεται περήφανα δίπλα σε ένα ημικυκλικό σαλόνι της πισίνας και έναν τριγωνικό χώρο μπάρμπεκιου, όλα μαζί για να σχηματίσουν ένα προστατευμένο εσωτερικό αίθριο. Οι χώροι βρίσκουν ανάπαυση κάτω από μια εκτεταμένη πέργκολα από ζαχαροκάλαμο με κυματοειδές σχέδιο, που λειτουργεί ως αρμονικός ενοποιητής κάτω από μια κοινή στέγη.

ADD Architecture Studio

Μπαίνοντας στο εσωτερικό, το καθιστικό διαθέτει έναν σαγηνευτικό μαρμάρινο τοίχο διακοσμημένο με τρισδιάστατα τριγωνικά σχέδια, που εκτείνεται σε όλο το πλάτος του χώρου του καθιστικού. Το ενιαίο σαλόνι και ο χώρος της κουζίνας χωρίζονται προσεκτικά σε τρεις «ζώνες» παράλληλα με τη θάλασσα, ενισχύοντας τις αναλογίες κάθε λειτουργικού χώρου και κατευθύνοντας την εστίαση προς την πισίνα, την καρδιά αυτού του ιερού. Η έξυπνη χωροθέτηση δημιουργεί μια ακαταμάχητη επιθυμία για βουτιά στα φιλόξενα νερά πλαισιώνοντας γραφική θέα στην απέραντη θάλασσα.

ADD Architecture Studio

Η προσοχή στη λεπτομέρεια επεκτείνεται στα υπνοδωμάτια, όπου τα υλικά, τα ζεστά χρώματα και η εκτεταμένη χρήση ξύλινων στοιχείων συνδυάζονται, με απρόσκοπτα αρχετυπικά στοιχεία – οροφές εμπνευσμένες από πέργκολα, τσιμεντένιους τοίχους και πλούσια βλάστηση – που συμπληρώνουν ένα διαχρονικό σκηνικό στους εσωτερικούς χώρους που γίνεται ιδανικό ακόμη και για κάθε εποχή.

ADD Architecture Studio
ADD Architecture Studio
ADD Architecture Studio
ADD Architecture Studio
ADD Architecture Studio
ADD Architecture Studio
ADD Architecture Studio
ADD Architecture Studio
ADD Architecture Studio

glow.gr

Συμβουλές: Πλημμυρικά φαινόμενα

Back to the future: Μεταμόρφωση διαμερίσματος στο Κολωνάκι