ΙΚΕΑ: Επενδυτική στρατηγική για να ρίξει τις τιμές στην Ελλάδα

Σε διαδικασία price investment προχωράει σύμφωνα με πληροφορίες η ΙΚΕΑ στην Ελλάδα, με στόχο να μειώσει τις τιμές στα προϊόντα της σε περίπου μονοψήφιο ποσοστό περί το 5% μεσοσταθμικά. Κατά τις ίδιες πληροφορίες επιδίωξη του ομίλου Φουρλή που διαχειρίζεται τα καταστήματα της ΙΚΕΑ στην Ελλάδα, είναι να εξορθολογίσει τις αυξήσεις που πραγματοποιήθηκαν στα προϊόντα της γνωστής αλυσίδας ειδών σπιτιού, διατηρώντας την δυναμική της κατανάλωσης στο δίκτυο της αλυσίδας. Η συγκεκριμένη κίνηση πραγματοποιείται από τον όμιλο, δεδομένου ότι υφίσταται η δυνατότητα στο πλαίσιο της συνεργασίας που υφίσταται με την Inter IKEA. Στο πλαίσιο αυτό ο όμιλος έχει ήδη υπολογίσει την επίπτωση που θα έχει η συγκεκριμένη κίνηση στο μεικτό περιθώριο κέρδους, προκειμένου να προβεί σε αυτή την πρωτοβουλία.

Σε ό,τι αφορά τις ελλείψεις που είχαν παρουσιαστεί σε κωδικούς προϊόντων το προηγούμενο διάστημα – στη μετά Covid εποχή – έχουν πλέον αποκατασταθεί και η τροφοδοσία του δικτύου της IKEA στην Ελλάδα πραγματοποιείται πλέον κανονικά.

Τι συμβαίνει στο κατάστημα του αεροδρομίου Ελευθέριος Βενιζέλος
Την ίδια στιγμή, σε διαδικασία πλήρους αναμόρφωσης βρίσκεται το κατάστημα του αεροδρομίου, όπου σε καμία περίπτωση δεν θυμίζει αυτό που γνώριζαν οι καταναλωτές έως και πριν από λίγους μήνες. Ο λόγος είναι διότι ο όμιλος Φουρλή προχωράει στην ανακατασκευή και αναδιάταξη των εγκαταστάσεων, με στόχο να δημιουργήσει ένα μικρού βεληνεκούς εμπορικό κέντρο, εντός του εμπορικού πάρκου του Διεθνούς Αερολιμένα Αθηνών. Αυτό που θα διαπιστώσουν όσοι επισκεφθούν το κατάστημα, είναι ότι στην παρούσα χρονική στιγμή δεν υφίσταται απόθεμα των περισσότερων μεγάλων σε διάσταση προϊόντων. Η συνήθης ένδειξη στα προϊόντα που βρίσκονται στην έκθεση του καταστήματος είναι, είτε ότι θα πρέπει να γίνει παραγγελία, είτε ότι είναι άμεσα διαθέσιμα με δυνατότητα προμήθειας μέσω της κεντρικής αποθήκης της ΙΚΕΑ. Κι αυτό διότι τα ράφια αποθήκευσης στο ισόγειο του κτιρίου παραμένουν μη προσβάσιμα και άνευ προϊόντων, προκειμένου να εξυπηρετηθεί η ανακατασκευή του κτιρίου. Έως το τέλος του έτους αναμένεται ότι θα μεταφερθούν εκεί από το Μαρούσι που βρίσκονται σήμερα, τα κεντρικά γραφεία του ομίλου Φουρλή. Ταυτόχρονα, στους εμπορικούς χώρους που θα δημιουργηθούν θα φιλοξενούνται καταστήματα μαρκών του ομίλου όπως η Intersport και πιθανότατα η Holland & Barrett και σε κάθε περίπτωση η IKEA, με τη διαφορά ότι το κατάστημα της τελευταίας θα είναι σημαντικά μικρότερο σε μέγεθος από αυτό που ήταν μέχρι πρότινος.

Η συγκεκριμένη συνθήκη είναι προσωρινή και θα διαρκέσει έως ότου ολοκληρωθεί η αναδιάταξη του χώρου. Σε σχετικό ερώτημα που απευθύναμε προς στελέχη του ομίλου Φουρλή, αναφέρουν ότι από τον Σεπτέμβριο τα προϊόντα θα επανέλθουν στους αποθηκευτικούς χώρους του IKEA και θα είναι εκ νέου διαθέσιμα για απευθείας αγορές από τους καταναλωτές εντός του καταστήματος. Σημειώνεται ότι ο τζίρος της ΙΚΕΑ παραμένει κινείται ανοδικά, γεγονός που κατά ένα μέρος οφείλεται σε πληθωριστικά χαρακτηριστικά της περιόδου, ταυτόχρονα όμως παρουσιάζει και ελαφρά αύξηση του όγκου πωλήσεων.

Εκτιμάται ότι τα καταστήματα που θα στεγαστούν στο χώρο θα είναι έτοιμα πριν τις γιορτές των Χριστουγέννων, προκειμένου να αξιοποιηθεί και η εορταστική περίοδος κατά την οποία η ένταση της κατανάλωσης αυξάνεται και λόγω της εισφοράς του δώρου από τους εργοδότες προς το προσωπικό.

Επί του παρόντος λειτουργούν συνολικά 5 μεγάλα καταστήματα ΙΚΕΑ (3 στην Ελλάδα, 1 στην Κύπρο, και 1 στη Βουλγαρία), 6 μεσαίου μεγέθους καταστήματα (4 στην Ελλάδα και 2 στη Βουλγαρία) και 8 σημεία παραγγελιοληψίας (Pick-up-Points) προϊόντων ΙΚΕΑ (5 από αυτά στην Ελλάδα, 2 στην Βουλγαρία και 1 στην Κύπρο). Στον προγραμματισμό είναι η δημιουργία και τριών νέων μεσαίου μεγέθους καταστημάτων IKEA στην Ελλάδα με στόχο να λειτουργήσουν τα επόμενα 2-3 χρόνια σε περιοχές όπως η Πάτρα και το Ηράκλειο.

capital.gr

Η έπαυλη του Αλ Καπόνε στο Μαϊάμι Μπιτς δεν υπάρχει πια -Κατεδαφίστηκε μετά από 100 χρόνια

Η μικροσκοπική σκηνή που δημιουργήθηκε από ατσάλι και σάρκες κάκτων στην έρημο Sonoran