in

Φτιάξτε ένα «Κινηματογραφικό» Έπιπλο για την Τηλεόρασή σας με 40 Ευρώ

Υπάρχουν πραγματικά 1000+2 τρόποι να μεταμορφώσετε μια ξύλινη παλέτα σε οτιδήποτε αφού δεν είναι καιροί αυτοί που ζούμε για περιττά ξοδέματα.

Αν αυτό που σας λείπει είναι ένα έπιπλο τηλεόρασης εμείς σας βρήκαμε τον τρόπο με μερικές παλέτες να φτιάξετε ένα κινηματογραφικού τύπου έπιπλο για την LCD τηλεόρασή σας και όχι μόνο!

thehomeissue_tvtablediy03

Τι θα χρειαστείτε:

4 ξύλινες παλέτες (καινούριες ή σε καλή κατάσταση. Μπορείτε να βρείτε σε καταστήματα με ξυλουργικό υλικό ή και σε αποθήκες πώλησης παλετών)

Ένα φύλλο κόντρα πλακέ για τα συρτάρια (θα προμηθευτείτε από καταστήματα με ξυλουργικό υλικό)

3 λαβές συρταριών για τα συρτάρια (θα βρείτε σε καταστήματα με είδη επιπλοποιίας)
4 πόδια στήριξης (μεταλλικά, inox ή ακόμη και ρόδες περιστρεφόμενες με φρένο: θα τα βρείτε όλα σε καταστήματα με είδη επιπλοποιίας)

8 μεγάλες μεταλλικές γωνίες (Θα βρείτε σε καταστήματα με υλικά δόμησης)

12 μικρές μεταλλικές γωνίες (Θα βρείτε σε καταστήματα με υλικά δόμησης)

3 γαλβανιζέ ράβδους ορθογωνικής διατομής -λάμες- (πωλούνται έτοιμες σε βέργες ύψους 4,6 m. To πλάτος και το πάχος τους θα πρέπει να καλύπτει τις ανάγκες της ανάγκες της κατασκευής και να εξασφαλίζουν την ασφαλή χρήση της. Θα βρείτε σε καταστήματα με είδη κιγκαλερίας και καλό θα είναι να συμβουλευτείτε τους ειδικούς για τα ζητήματα αυτά)

Ξυλόβιδες (θα χρειαστείτε αρκετά μεγέθη ανάλογα με το σημείο χρήσης)

Γυαλόχαρτο χοντρό και ψιλό κατάλληλα για ξύλινες επιφάνειες (προαιρετικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ηλεκτρικό τριβείο όπου θα βάλετε επάνω τα γυαλόχαρτα και θα κάνετε τη δουλειά σας πιο γρήγορα και εύκολα. Θα βρείτε σε καταστήματα με υλικά δόμησης)

Βερνίκι ξύλου σε χρώμα της επιλογής σας (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία)

1 πινέλο (θα βρείτε σε χρωματοπωλεία)

1 επίτοιχη βάση στήριξης για LCD τηλεοράσεις με κοντό άξονα.

Πως θα το κάνετε:

Βήμα 1ο: Κόψτε τις τρεις εκ των τεσσάρων παλετών, κατά μήκος, ακριβώς μετά την 3η κατά σειρά ξύλινη τάβλα.

Υπάρχουν διαφόρων μορφών παλέτες. Εσείς θα διαλέξετε αυτή της φωτογραφίας και θα την κόψετε τις τρεις παλέτες εκ των τεσσάρων στο σημείο που υποδεικνύει το κόκκινο βέλος.

Βήμα 2ο: Στη μια από αυτές τις παλέτες (αυτή που θα χρησιμοποιηθεί αργότερα ως η επάνω) θα συμπληρώσετε τα κενά που υπάρχουν ανάμεσα στις τάβλες με άλλες τάβλες από τα κομμάτια των παλετών που κόπηκαν και δεν θα χρησιμοποιηθούν άλλο, έτσι ώστε η επιφάνεια να μην παρουσιάζει κενά.

Βήμα 3ο: Τρίψτε όλες τις ξύλινες επιφάνειες πρώτα με το χοντρό γυαλόχαρτο (για να εξαλείψετε κάθε άγριο σημείο αυτών) και στη συνέχεια με το ψιλό γυαλόχαρτο (για να λειάνετε τις επιφάνειες). Το ίδιο κάντε και με το φύλλο του κόντρα πλακέ αν χρειάζεται.

Βήμα 4ο: Απομακρύνετε τη σκόνη και τα ρινίσματα από τις επιφάνειες που μόλις τρίψατε και στη συνέχεια βάψτε τις με το βερνίκι που έχετε επιλέξει. Σημείωση: Το κόντρα πλακέ φύλλο καλό είναι να βαφτεί αφότου κατασκευαστεί.

Βήμα 5ο: Τοποθετήστε τις τρεις όμοιες παλέτες τη μια πάνω στην άλλη με τη παλέτα που έχετε γεμίσει τα κενά της να βρίσκεται στην κορυφή.

Βήμα 6ο: Ενώστε τις παλέτες με τις μεγάλες μεταλλικές γωνίες βιδώνοντάς τις, με τις ξυλόβιδες, από την εσωτερική πλευρά των τάκων έτσι ώστε να μην φαίνονται όταν η κατασκευή ολοκληρωθεί.

Βήμα 7ο: Σε κάθε γωνία της στοίβας των παλετών που μόλις έχετε φτιάξει βιδώστε ό,τι τελικά επιλέξατε για πόδια της κατασκευής σας (δηλαδή αν πήρατε απλά μεταλλικά πόδια, inox ή ρόδες περιστρεφόμενες με φρένο).

Βήμα 8ο: Τοποθετήστε την επίτοιχη βάση στήριξης πάνω στην μεγαλύτερη εκ των παλετών (δηλαδή αυτή που δεν έχετε κόψει) και βιδώστε τη στη μέση της 3ης και κεντρικής σανίδας.

Βήμα 9ο: Φέρτε πρόσωπο την πλάτη του επίπλου (δηλαδή την παλέτα όπου βιδώσατε τη βάση της τηλεόρασης) με τη στοίβα των παλετών (τις πίσω επιφάνειες αυτών) και ενώστε τα μεταξύ τους βιδώνοντας κατά μήκος και των δύο σε κάθε αρτηρία τους (δηλαδή πάνω στους τάκους καθώς αυτοί είναι τα πιο γεροδεμένα στοιχεία των παλετών) τις μεταλλικές ράβδους. Ολοκληρώνοντας τη σύνδεση των δύο αυτών τμημάτων δεν θα πρέπει να παρατηρείται καμιά ταλάντωση.

thehomeissue_tvtablediy05

Βήμα 10ο: Ήρθε η ώρα για τα συρτάρια της κατασκευής. Τα συρτάρια μπορείτε να τα φτιάξετε κόβοντας το κόντρα πλακέ φύλλο σε κομμάτια ανάλογων εκατοστών με αυτά του βάθους, του φάρδους και του ύψους του κάθε κενού της παλέτας που πρόκειται να γεμίσετε με αυτά, δημιουργώντας στην ουσία ένα ξύλινο τελάρο με τη βοήθεια των μικρών μεταλλικών γωνιών που θα βιδωθούν στις ενώσεις των κομματιών από την εσωτερική πλευρά.

Όταν έχετε δημιουργήσει το τελάρο του συρταριού κόψτε ένα κομμάτι από το κόντρα πλακέ ίσο με τις διαστάσεις του τελάρου έτσι ώστε να δημιουργήσετε τον πάτο του. Κατόπιν, ενώστε το καφάσι με τον πάτο και βιδώστε με ξυλόβιδες περιμετρικά του τελάρου.

Στη συνέχεια, βάψτε το συρτάρι σας και όταν αυτό στεγνώσει βιδώστε το μεταλλικό πόμολο που έχετε επιλέξει στην εξωτερική πλευρά του καφασιού. Στο σημείο αυτό η διαδικασία ολοκληρώθηκε και το συρτάρι σας είναι πλέον έτοιμο! Ακολουθήστε την ίδια διαδικασία και για τα υπόλοιπα δύο συρτάρια.

thehomeissue_tvtablediy04

Τip: Για περισσότερα κινηματογραφικού τύπου εντυπωσιακά αποτελέσματα, αν θέλετε, μπορείτε περιμετρικά στην πίσω πλευρά της κατασκευής σας να περάσετε μια λεντοταινία (πωλείται ανά τεμάχιο ή με το μέτρο σε καταστήματα με ηλεκτρολογικό υλικό) και να τη στερεώστε με στηρίγματα καλωδίων (αναζητήστε τα σε καταστήματα με ηλεκτρολογικό υλικό). Όταν τα φώτα κλείσουν το νέο έπιπλο της τηλεόρασής σας θα μαγνητίζει όλα τα βλέμματα!

101 Pallet Ideas

Κτήριο καλύφθηκε με 150.000 ερωτικά γράμματα – Μοναδικές φωτογραφίες από το “Love Letters Building” στο Βερολίνο

Σπίτια που μοιάζουν σαν να έχουν βγει από παραμύθι – Mικρά & μεγάλα παιδιά θα τα λατρέψετε