Ετσι είναι ένα σπίτι που έχει σχεδιάσει στο χαρτί μια 12χρονη -Σαν κουκλόσπιτο για ανθρώπους

Η δωδεκάχρονη Lujzi Pados έχει τη δυνατότητα να ζει το όνειρό της.

Πριν λίγους μήνες ζήτησε ένα σπιτάκι στο οποίο να φωλιάζει με τις φίλες και φίλους της και το ουγγρικό αρχιτεκτονικό γραφείο Hello Wood αποφάσισε να κάνει το όνειρό της πραγματικότητα.

Η αγάπη της μικρής Ουγγαρέζας στα ταξίδια, ειδικά με αεροπλάνο, προσανατόλισε του αρχιτέκτονες σε σπιτάκι που παραπέμπει σε αεροσκάφος, η Lujzi συμμετείχε με επεξεργασμένες ιδέες και σχέδια που έκανε σε χαρτί.

Ένα σπίτι που μοιάζει με αεροπλάνο
Ευρισκόμενο στους δασώδεις λόφους της Zala County στη νοτιοδυτική Ουγγαρία, το μικροσκοπικό σπιτάκι που ακούει στο όνομα «Jet House» αποκαλύπτει ένα παιδικό βασίλειο: τόξα και καμπύλες, στρογγυλά παράθυρα, επικάλυμμα από ξύλο σε παστέλ μπλε χρώμα και σκάλα που απομιμείται τις κλίμακες αεροσκαφών.

Μπορεί να μοιάζει με ένα γιγαντιαίο παιχνίδι «που ήρθε πετώντας από ένα καρτούν και προσγειώθηκε στο λιβάδι» αλλά το τζετ της Lujzi είναι ένα πλήρως λειτουργικό κατάλυμα.

«Με χαρά αποδεχθήκαμε αυτή την ασυνήθιστη παραγγελία. Για έναν αρχιτέκτονα είναι συναρπαστικό το καθήκον να σχεδιάσει μια δομή που πρέπει να είναι χαριτωμένη. Επιπλέον, ήταν πρόκληση να ενσωματώσουμε στη δομή παραδοσιακά αρχιτεκτονικά στοιχεία, όπως στεγανοποίηση, ατμοστεγές φράγμα και θερμομόνωση» υπογράμμισε ο Tamás Fülöp, επικεφαλής αρχιτέκτονας του πρότζεκτ.

source iefimerida.gr

Τα φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα και «φρεσκάρουν» τον αέρα -Λειτουργούν σαν «φυσικά ειρκοντίσιον»

Villa Arniano: φιλοξενεί τα Zara Home