in

Ένας παλαιό ελαιοτριβείο στη Σικελία αναδιαμορφώνεται ως γοητευτική εξοχική κατοικία

Το Casa Farfaglia, όπως είναι γνωστό σήμερα, έχει ζήσει πολλές ζωές από τότε που χτίστηκε τη δεκαετία του 1890. Η πέτρινη κατασκευή χρησίμευσε αρχικά ως ελαιοτριβείο και στάβλος για τα ζώα και στη συνέχεια έγινε εξοχική κατοικία μέχρι τη δεκαετία του 1950. Πρόσφατα, το ιστορικό κτίριο αντιμετωπίστηκε με μια ακόμη μεταμόρφωση – αυτή τη φορά από την τοπική εταιρεία Studio Gum.

“Το Casa Farfaglia είναι ένα τυπικό παράδειγμα αγροτικής αρχιτεκτονικής στην περιοχή Val di Noto”, δήλωσαν οι αρχιτέκτονες των Gum Valentina Giampiccolo και Giuseppe Minaldi. «Αυτά τα κτίρια είχαν το διπλό χαρακτηριστικό να είναι τόσο ένας χώρος εργασίας που σχετίζεται με τον αγροτικό κόσμο, όσο και η στέγαση για μικρές ή μεγάλες περιόδους».

Photo by Filippo Bamberghi

Οι σημερινοί ιδιοκτήτες επιδιώκουν να επανασχεδιάσουν το ακίνητο σε μια ιδιωτική κατοικία για τους ίδιους και τις δύο κόρες τους, ενώ δημιούργησαν επίσης έναν ξενώνα για βραχυχρόνιες ενοικιάσεις. “Από την αρχή, τόνισαν επίσης τη σημασία της διατήρησης των χαρακτηριστικών του κτιρίου, τόσο που έγινε σχεδόν ορόσημο για όλες τις γενιές που ζούσαν στην περιοχή – σαν χιλιετή μονόπετρο”, αναφέρει η ομάδα.

Photo by Filippo Bamberghi
Photo by Filippo Bamberghi

Οι εσωτερικοί χώροι ακολουθούν την ίδια προσέγγιση σχεδιασμού: Οι αρχικές λειτουργικές διατάξεις έχουν διατηρηθεί, ενώ έχουν αντιμετωπιστεί οι ανάγκες για πρακτική διαβίωση και τεχνολογία.

Ο εσωτερικός χώρος που φιλοξενούσε τον μύλο τώρα χρησιμεύει ως το κύριο σαλόνι. Για να αποτίσει φόρο τιμής στο παρελθόν του κτιρίου, η ομάδα άφησε ένα κυκλικό ίχνος στο πάτωμα όπου οι πέτρινες ρόδες πατούσαν παλαιότερα ελιές. “Είναι σε αυτήν την περιοχή όπου μια μεγάλη καμινάδα – η οποία κρέμεται από το ταβάνι και είναι κρεμασμένη από το μαγκάλι – ζωντανεύει”, λέει το Studio Gum.

Photo by Filippo Bamberghi
Photo by Filippo Bamberghi

Η κατοικία διαθέτει δύο υπνοδωμάτια: ένα στον κύριο όροφο και ένα άλλο στον επάνω όροφο σοφίτας. “Ο πυρήνας της σοφίτας-ο οποίος υποστηρίζεται πλήρως χάρη σε δοκούς δομών και πυλώνες HEA-είναι ορατός τόσο από το υπνοδωμάτιο στο ισόγειο όσο και από την κουζίνα.”

Photo by Filippo Bamberghi
Photo by Filippo Bamberghi
Photo by Filippo Bamberghi
Photo by Filippo Bamberghi
Photo by Filippo Bamberghi
Photo by Filippo Bamberghi
Photo by Filippo Bamberghi
Photo by Filippo Bamberghi
Photo by Filippo Bamberghi

casasideas.gr via dwell

Κινητό γραφείο σε σχήμα αυγού Σχεδίασαν Βέλγοι αρχιτέκτονες!

Αυτές οι πρωτότυπες κουρτίνες μπορούν να μεταμορφώσουν εντελώς έναν χώρο