in

Ένα ορεινό καταφύγιο στον Παρνασσό μεταμορφώθηκε σε ένα μοντέρνο και λειτουργικό σπίτι

Μία κατοικία που συνομιλεί με το βουνό, ένα σαλέ με ζεστή ατμόσφαιρα και φως

Ένα σαλέ 150τμ στον Παρνασσό, που από τη μία συνορεύει με τη δασική περιοχή και από την άλλη προσφέρει απρόσκοπτη θέα στο Λιβάδι, αλλάζει και μεταμορφώνεται σε ένα σπίτι μοντέρνο, λειτουργικό, γεμάτο φως και με ζεστή ατμόσφαιρα.

Οι αρχιτέκτονες κλήθηκαν να ανακαινίσουν το εσωτερικό του κτιρίου διατηρώντας τον δυναμικό σχεδιασμό του εξωτερικού του. Και το πέτυχαν, αφού απέσπασαν το βραβείου καλύτερου πραγματοποιημένου έργου νέας αρχιτεκτονικής σε υφιστάμενο κτήριο για το 2017.

Η κατοικία βρίσκεται σε βουνό, γεγονός στο οποίο οφείλεται ο δυναμικός σχεδιασμός του εξωτερικού της.

Photos: Dimitris Kleanthis

Στο εσωτερικό, ωστόσο, οι αρχιτέκτονες της Kokosalaki Architecture κατάφεραν να αποφύγουν τα κλισέ που παραπέμπουν στην αισθητική του σαλέ. Προσέγγισαν το κτήριο ως ένα κέλυφος, το εσωτερικό του οποίου έπρεπε να αλλάξουν και να διαμορφώσουν.

Το οίκημα απλώνεται σε τρία επίπεδα και καλύπτεται από μονόριχτη στέγη. Αποτελείται από το ισόγειο, ένα χαμηλότερο επίπεδο και το πατάρι.

Photos: Dimitris Kleanthis
Photos: Dimitris Kleanthis

Η είσοδος του σπιτιού οδηγεί στο ισόγειο, το οποίο περιλαμβάνει την κουζίνα, το κύριο καθιστικό και ένα ακόμα, λίγο μικρότερο καθιστικό με τζάκι. Στο χαμηλότερο επίπεδο βρίσκονται τα υπνοδωμάτια και το κύριο μπάνιο που διαθέτει και σάουνα.

Photos: Dimitris Kleanthis
Photos: Dimitris Kleanthis

Δύο από τα ωραιότερα χαρακτηριστικά της κατοικίας είναι η εντυπωσιακή θέα, καθώς και το φως και ο τρόπος με τον οποίο αυτό μπαίνει στο σπίτι. Ένας από τους στόχους των αρχιτεκτόνων ήταν η τροποποίηση κάποιων ανοιγμάτων, τόσο για να πλαισιωθεί καλύτερα η εντυπωσιακή θέα, όσο και για να διαμορφωθούν άνετοι χώροι-καθιστικά για χαλάρωση δίπλα στα παράθυρα.

Photos: Dimitris Kleanthis

Η κατοικία βρίσκεται στο βουνό και συνομιλεί μαζί του, αφού οι αρχιτέκτονες σεβάστηκαν το εξωτερικό περιβάλλον και δημιούργησαν έναν εσωτερικό χώρο κομψό και με ζεστή ατμόσφαιρα. Κατέφυγαν σε έναν συνδυασμό φυσικών υλικών όπως το ρουστίκ ξύλο, αλλά και η διάτρητη λαμαρίνα που χρησιμοποιείται στο βιομηχανικό σχεδιασμό. Στα μπάνια υπάρχουν λεπτή περσιδωτή ξυλεία και τρισδιάστατα πλακίδια μωσαϊκού.

Studio: Kokosalaki Architecture

Design team: Natalia Kokosalaki, Konstantina Papalexi

via travel.gr

Τα κλασσικά χαλιά πάλι στην μόδα! Όλα όσα πρέπει να ξέρεις για τα ανατολίτικα ή Περσικά χαλιά!

Η IKEA σας παρουσιάζει τη νέα της σειρά επίπλων και αξεσουάρ για κατοικίδια LURVIG