in

Ένα μίνιμαλ και λειτουργικό loft στο Μέτσοβο αφήνει το βλέμμα να χαθεί στο βουνό

Η ηρεμία ποτέ δεν νοιάζεται για τα τετραγωνικά. Αν ένα μεγάλο σπίτι δεν πληροί τα κριτήριά της, επιλέγει να απουσιάσει. Φωλιάζει μόνο όπου οι συνθήκες την ευνοούν. Συνηθίζει να επιδιώκει την θέα του φυσικού τοπίου και αποσυντονίζεται όταν περιβάλλεται από υπερβολή. Αγαπά τα φυσικά υλικά και απεχθάνεται τον θόρυβο.

Ένα loft 70 m2 στην περιοχή του Μετσόβου, πλαισιωμένο από έλατα είναι το νέο project της αρχιτεκτονικής ομάδας, Pontikas Architects: ένας χώρος φτιαγμένος για να ξεκουράζει, εξασφαλίζοντας συνεχή οπτική επαφή με το φυσικό περιβάλλον.

Ένας ενιαίος, λειτουργικός χώρος γίνεται το σκηνικό μιας χαλαρωτικής καθημερινότητας για όποιον τον επιλέξει.

«Οι κορυφές των βουνών στη νοτιο-ανατολική πλευρά προσφέρουν απεριόριστη θέα στον επισκέπτη. Ο εσωτερικός χώρος της κατοικίας, κρυμμένος μέσα στο δάσος και απομονωμένος από τον θόρυβο της ανθρώπινης κίνησης, είναι σε συνεχή διάλογο με το εξωτερικό περιβάλλον. Ο διάλογος αυτός διαφαίνεται τόσο στη χρήση υλικών όσο και στην προσεκτική μελέτη των ανοιγμάτων» αναφέρει η αρχιτεκτονική ομάδα Pontikas Architects.

Kυρίαρχο υλικό το ξύλο. Δημιουργεί αμέσως ζεστή ατμόσφαιρα, αποσυμπιέζοντας το σώμα από την ένταση της καθημερινότητας.

Ένα μεγάλο προσόν του loft είναι οι έξυπνοι αποθηκευτικοί του χώροι που είναι ενσωματωμένοι αρμονικά στον χώρο: χαρίζουν άνεση και η χωρητικότητά τους αυξάνει κατακόρυφα την λειτουργικότητά του.

«Τα βασικά στοιχεία μιας κατοικίας όπως το λουτρό, η κρεβατοκάμαρα, το τζάκι έχουν ιδωθεί σαν στοιχεία διασκορπισμένα στο χώρο, διατηρώντας ωστόσο τη σαφή λειτουργική τους διάσταση» αναφέρει η αρχιτεκτονική ομάδα.

Ιδιαίτερα εντυπωσιακή είναι η κουζίνα. Μια κουζίνα με μεγάλες δυνατότητες αποθήκευσης που κάνει την ενασχόληση μαζί της μια πολύ ευχάριστη διαδικασία. Η τραπεζαρία βρίσκεται σε πλήρη χρωματική αρμονία μαζί της.

Ο χώρος είναι απογυμνωμένος από περιττά design items. Τα παράθυρά του είναι «διακοσμημένα» από την θέα του φυσικού τοπίου, αφήνοντας το βλέμμα να ταξιδεύει.

«Η χρήση μαύρου γυαλιού δρα ως καθρέφτης σε ένα συνεχόμενο παιχνίδι εναλλαγής μορφών και όγκων κάτω από το φυσικό φως. Ένα παιχνίδι μεταξύ ύπαρξης και ανυπαρξίας, δημιουργώντας μια αίσθηση σιωπής χωρίς να αποσπά το βλέμμα του επισκέπτη. Δια μέσω των ανοιγμάτων, ο καιρός εισέρχεται καθημερινά μέσα στο χώρο, καθιστώντας τον επισκέπτη ταυτόχρονα θεατή της αέναης κίνησης της Φύσης. Η χρήση οικολογικών κυρίως υλικών, διατηρεί τη σχέση εξωτερικού – εσωτερικού χώρου και προσθέτει θετικό περιβαλλοντικό πρόσημο» αναφέρει χαρακτηριστικά η αρχιτεκτονική ομάδα Pontikas Architects.

Ένα loft στο Μέτσοβο κάνει την «απόδραση» μια μόνιμη συνθήκη.

travel.gr

Πως δύο αδέλφια δημιούργησαν ένα πολυβραβευμένο αλπικό σαλέ ..στην Ήπειρο

Ξενοδοχεία μέσα σε αεροπλάνα και ελικόπτερα!