Έλληνες αρχιτέκτονες ανακαίνισαν πέτρινο σπίτι του 1813 στη Μήλο και το εσωτερικό του εντυπωσιάζει

Το σπίτι που ακολουθεί στις φωτογραφίες που έπονται βρίσκεται στη Μήλο. Ο σκελετός του είναι 200 ετών και κατασκευάστηκε το 1813 εξολοκλήρου από πέτρα.

Οι αρχιτέκτονες που ανέλαβαν την αναστήλωσή του άφησαν άθικτους τους χοντρούς τοίχους των 60 εκατοστών και σχεδιάζοντας μια πολύ ακριβή και στοχευμένη επέμβαση στο κτίριο, με αφαιρετικό τρόπο, ώστε να μην αλλοιωθεί ο χαρακτήρας του.

Πώς ήταν το αρχικά κατασκευασμένο το σπίτι στη Μήλο

Αρχικά, η κατοικία χωριζόταν σε δύο ζώνες: το ισόγειο με τον κυρίως χώρο διαβίωσης και ψυχαγωγίας, και το υπόγειο -σκαμμένο στον βράχο του βουνού- για αποθήκη και πλυσταριό. Οι αρχιτέκτονες επιδίωξαν να διατηρήσουν τον αντιθετικό χαρακτήρα των δύο ορόφων, ανακατανέμοντας τη χρήση.
Το πιο χαμηλό επίπεδο με τη μορφή σπηλιάς μετατράπηκε σε μια ήσυχη σουίτα για τους φιλοξενούμενους, αυτόνομη και ιδιωτική, μόλις λίγα σκαλιά κάτω από το κυρίως σπίτι.

Τι περιλαμβάνει το πάνω επίπεδο του σπιτιού

Το ψηλό και λουσμένο στο φως επάνω επίπεδο φιλοξενεί τους βασικούς χώρους, προσαρμοσμένους έτσι, ώστε να καλύπτουν τις ανάγκες της σύγχρονης οικογένειας. Η είσοδος στην αυλή μεταμορφώθηκε τελείως, αφού αφαιρέθηκε η οροφή από σκυρόδεμα και αντικαταστάθηκε από μια κομψή πέργολα με μπαμπού. Οι αρχιτέκτονες στα πλαίσια της ανακαίνισης και αναμόρφωσής του πρόσθεσαν ένα ντους, έναν νιπτήρα και κρεμάστρες για τις πετσέτες θαλάσσης, ώστε να εξυπηρετεί χρήση ντουζιέρας κατά την επιστροφή από τη θάλασσα.

Το εσωτερικό του σπιτιού είναι λιτό

Τα ξύλινα και από σχιστόλιθο δάπεδα και οι άβαφοι τοίχοι επιτρέπουν στο σπίτι να αναπνέει, ενώ τα custom-made χειροποίητα έπιπλα και ο εξοπλισμός σέβονται την παράδοση του τόπου.

Ο χώρος της κουζίνας

Η κουζίνα είναι μεγάλη ενώ διαθέτει έναν επαγγελματικά εξοπλισμένο και ταυτόχρονα παραδοσιακά σχεδιασμένο χώρο για καθημερινή χρήση.

Το παιδικό δωμάτιο

Στο παιδικό δωμάτιο δημιουργείται χρήσιμος χώρος για παιχνίδι ενώ υπάρχει ιδιωτικό μπάνιο και μια ντουλάπα.

Ο χώρος του καθιστικού

Στο καθιστικό ένα καινούργιο τζάκι δημιουργεί ένα εστιακό σημείο και βοηθάει στο να μετατραπεί η κατοικία σε ένα φιλόξενο, οικογενειακό σπίτι.

Στο σύνολό της η κατοικία είναι ένα αριστουργηματικό παράδειγμα σύγχρονης αισθητικής που διατηρεί και σέβεται την αρχιτεκτονική παράδοση του τόπου της.

enimerotiko.gr

Δείτε μερικά από τα ωραιότερα lofts!

Τα lofts είναι σπίτια με ιδιαίτερο χαρακτήρα. Η άπλα του χώρου τους τα καθιστά επιβλητικά και ιδανικά για να… δημιουργηθούν διακοσμητικά. Οι επιλογές που έχετε...

Άντρας μετέτρεψε μια παλιά εγκαταλελειμμένη αποθήκη σε ένα κουκλίστικο σπίτι που ο καθένας θα...

Έχετε σκεφτεί ποτέ πώς θα ήταν αν ζούσατε σε μια αποθήκη; Μάλλον όχι, έτσι; Λοιπόν, όταν δείτε αυτή την αποθήκη, ίσως να αλλάξετε γνώμη. Ένας...

Τι αξίζει να δείτε στη Νάξο

Η Νάξος είναι ένα νησί με πλούσια ιστορία που ξεκινά από τα αρχαία χρόνια και περνά από τη Βυζαντινή περίοδο και τα μεσαιωνικά χρόνια...

Απίστευτες ιδέες που θα σας κάνουν να αλλάξετε το κρεβάτι σας απόψε!

Φανταστικές δημιουργίες! Πρόκειται για το χώρο, που συμβαίνει όλη η μαγεία. Είτε θέλετε καινούριο κρεβάτι ή επιπλέον χώρους αποθήκευσης, σας έχουμε ορισμένες έξυπνες ιδέες! Via

Πανέξυπνες ιδέες για αποθηκευτικούς χώρους στο σπίτι

Η εξοικονόμηση χώρου είναι το άλφα και το ωμέγα για ένα τακτικό σπίτι, ιδιαίτερα αν αυτό το σπίτι έχει περιορισμένα τετραγωνικά. Από σκάλες και συρτάρια...

Καθρέφτες μπάνιου: Δες τις τάσεις!

Μπάνιο χωρίς καθρέφτη δεν νοείται! Ακόμα και στο πιο μικροσκοπικό μπάνιο ένας καθρέφτης υπάρχει πάντα! Και ενώ έχουμε συνηθίσει σε απλούς και χωρίς προσωπικότητα...
close