,

Ανακαίνιση ενός παλιού αχυρώνα στην Ιταλία


Το στούντιο ARCHIPLAN ολοκλήρωσε την ανακαίνιση ενός παλιού αχυρώνα στην πόλη Bomporto, στην Μόντενα της Ιταλίας.

casa_effe-e-p01

Το κτίριο είχε εν μέρει καταστραφεί από σεισμό και ήταν απόλυτη ανάγκη για μία ανακαίνιση που θα του χάριζε σύγχρονη εικόνα. Ο αχυρώνας που είναι περιτριγυρισμένος από εγκαταλελειμμένα κτίρια και καλλιεργημένα χωράφια του κάμπου Modena, είναι μια όαση ηρεμίας.

casa_effe-e-p04

Οι δύο πλευρές της κατοικίας είναι εντελώς κλειστές, η τρίτη πλευρά εκτός από την είσοδο, έχει και δύο ανοίγματα στον πρώτο όροφο, για να τον σωστό αερισμό της κατοικίας. Ο εσωστρεφής σχεδιασμός των τριών όψεων βρίσκεται σε αντίθεση με την εξωστρεφή πρόσοψη που είναι όλη μία μεγάλη γυάλινη επιφάνεια και ανοίγει προς την πλευρά της υπαίθρου.

Ο μινιμαλισμός ήταν το κλειδί για το σχεδιασμό ενός πολύ λειτουργικού χώρου που αποπνέει νεανική ελευθερία. Οι έλλειψη εσωτερικών χωρισμάτων χαρίζει ευρύχωρους και ευάερους εσωτερικούς χώρους και επιτρέπει στο βλέμμα να κατευθυνθεί ανεμπόδιστο τόσο στον εσωτερικό χώρο, όσο και στη γύρω περιοχή.

casa_effe-e-p08

casa_effe-e-p10

casa_effe-e-p09

Οι αρχιτέκτονες Diego Cisi και Stefano Gorni Silvestrini εκμεταλλεύτηκαν το ύψος του αχυρώνα και σχεδίασαν δύο ορόφους. Στον πρώτο αναπτύσσονται οι χώροι ημερήσιας λειτουργίας, με ένα μεγάλο και φωτεινό καθιστικό, τραπεζαρία και κουζίνα.

casa_effe-e-p12

Τις άκρες του κτιρίου τις καταλαμβάνουν το w.c. και η σκάλα που κρύφτηκε διακριτικά πίσω από το τζάκι.

casa_effe-e-p13

casa_effe-e-p14

Στον α’ όροφο τοποθέτησαν τους πιο προσωπικούς χώρους, ενώ σχεδίασαν και ένα μεγάλο άνοιγμα ώστε να υπάρχει οπτική επικοινωνία ανάμεσα στους ορόφους. Στον ενιαίο χώρο του α’ ορόφου, το γραφείο, το μπάνιο και το υπνοδωμάτιο έχουν τοποθετηθεί μπροστά στην μεγάλη τζαμαρία, εξασφαλίζοντας ανεμπόδιστη θέα, ενώ η μεγάλες ντουλάπες τοποθετήθηκαν εν σειρά πίσω από τους ιδιωτικούς χώρους.

Έργο: Casa EFFE-E, Studio: Archiplan, Αρχιτέκτων: Diego Cisi, Stefano Gorni Silvestrini, Περιοχή: Bomporto, Μόντενα, Ιταλία, Φωτογράφος: Davide Galli

Πηγή: archiplanstudio.com

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.
loading...