in

Ανακαίνιση σε διαμέρισμα 45 τ.μ που διατηρεί σήμερα μερικά από τα αιωνόβια αυθεντικά στοιχεία του

Ταξιδέψαμε σε μια από τις πιο εμβληματικές περιοχές της Βαρκελώνης, δίπλα στην αγορά Santa Caterina, ένα έργο του 1848 που θεωρείται Πολιτιστική Κληρονομιά της Καταλονίας, για να μάθουμε για τη μεταμόρφωση αυτού του παλιού διαμερίσματος 45 τετραγωνικών μέτρων.

Ήταν το στούντιο της Alexandra Leira που πραγματοποίησε την ολοκληρωμένη ανακαίνιση του διαμερίσματος, σε συνεργασία με τον αρχιτέκτονα Joan Callao, καθώς και την εξαιρετική εσωτερική του διακόσμηση και διακόσμηση, που με περιέργεια παραπέμπει στη μοντέρνα και πολύχρωμη κυματοειδές κεραμική στέγη που σήμερα καλύπτει τη θρυλική αγορά – έργο του αρχιτέκτονα Enric Miralles Benedetta Tagliabue.

Τα κλειδιά για τη δουλειά αυτού του σπιτιού επικεντρώθηκαν σε δύο πτυχές: αφενός, τη μεγιστοποίηση του χώρου, με βάση μια πολύ λειτουργική ιδέα. και αφετέρου, δώστε του μια πολύ επιθυμητή αισθητική προσωπικότητα, σεβόμενη την καταγωγή του. «Καθώς προχωρούσαμε στο έργο, ανακαλύψαμε κάποιους κρυμμένους θησαυρούς στο πάτωμα που μας βοήθησαν να δημιουργήσουμε το σενάριο.

Δομές και στοιχεία που εκτιμήσαμε για να μετατρέψουν τον χώρο σε ένα αρμονικό περιβάλλον», εξηγεί η Alexandra Leira, η οποία αποφάσισε να αυξήσει το ύψος προσαρμόζοντας και επαναχρησιμοποιώντας τις διάσημες καταλανικές μπομπέντιλες του σπιτιού, καθώς και αφήνοντας ορατούς ορισμένους τοίχους από τούβλα για να αναδείξουν το αυθεντικό χαρακτήρα του σπιτιού.

Η αρχική κατανομή άλλαξε εντελώς, ανταποκρινόμενη στον στόχο της σύλληψης όλου του δυνατού φυσικού φωτός και της βελτίωσης των χώρων. Τα χωρίσματα κατεδαφίστηκαν για να ενώσουν το παλιό μικρό και επιμήκη σαλόνι σε ένα δωμάτιο και έτσι να δημιουργήσουν έναν μεγάλο χώρο ημέρας που σήμερα στεγάζει μια μικρή ενσωματωμένη κουζίνα, μια τραπεζαρία και ένα καθιστικό. «Ο χώρος που καταλάμβανε η παλιά κουζίνα, (άνω των 100 ετών), μετατράπηκε σε πλήρες μπάνιο. Με τη σειρά του, ο χώρος όπου βρισκόταν προηγουμένως το μπάνιο σήμερα καταλαμβάνει χώρο διέλευσης με ενσωματωμένο πλυσταριό. «Έπρεπε να βελτιστοποιήσουμε τον διαθέσιμο χώρο αποθήκευσης όσο το δυνατόν περισσότερο», εξηγεί η Alexandra Leira.

Στο στούντιο επιλέχθηκε μια ουδέτερη περιβάλλουσα βάση, στην οποία προστέθηκαν πινελιές πορτοκαλί και μπλε για να τονίσουν την αρχική αρχιτεκτονική. Από την πλευρά του, τα έπιπλα με casual και νεανικό σχέδιο έπαιξαν, όπως είπαμε και στην αρχή, βασικό χρωματικό ρόλο στο έργο. Και πολλά κομμάτια είναι ντυμένα με χαρούμενα χρώματα, όπως το μπλε και το πορτοκαλί, που έχουν ως αναφορά τις πολύχρωμες και κυματιστές στέγες που πλαισιώνουν, από το 2005, την εκατονταετηρίδα της νεοκλασικής αγοράς της Santa Caterina.

source: micasarevista.com

Φτιάξτε μόνοι σας έργα τέχνης από κλωστή

Σπιτάκι AirBnb πάνω σε στρώμα λάβας του πιο ενεργού ηφαιστείου στον κόσμο