,

9ώροφο κτήριο παίζει μουσική σαν… όργανο!

Processed with VSCO with a6 preset

Η πραγματική απόλαυση σε ένα… πάρκινγκ είναι να θυμόμαστε πού έχουμε αφήσει το αυτοκίνητό μας… Ωστόσο, ένα γκαράζ στη Βόρεια Καρολίνα προσφέρει πολύ διαφορετικές απολαύσεις. Το “Touch My Building” είναι ένα “αστικό μουσικό όργανο” που δημιουργήθηκε από τον Αμερικανό καλλιτέχνη και αρχιτέκτονα Christopher Janney, ο οποίος προσπάθησε να διασταυρώσει την αρχιτεκτονική με τη μουσική.

Το κτήριο σχεδιάστηκε για να ενθαρρύνει τους πεζούς να κάνουν ένα διάλειμμα και να αλληλεπιδράσουν με το περιβάλλον τους.

Το γκαράζ καλύπτεται με διαφανή μπλε και μοβ ορθογώνια, συνδεδεμένα με 36 κόκκινα πάνελ ύψους 10 μέτρων,ώρα οποία όταν κάποιος αγγίξει το κτήριο αρχίζει να παίζει μουσική.

Αλλά το κτήριο έχει επίσης τις δικές του μουσικές επιλογές. Διαφορετικές μελωδίες παίζουν αυτόματα κάθε ώρα και ενεργοποιούνται διάφορες μουσικές. Μάλιστα, κάθε περαστικός μπορεί αφού λύσει ένα αίνιγμα που εμφανίζεται σε μια πλάκα στο πλάι του κτηρίου να επιλέξει τη δική του μουσική προτίμηση και να την ακούσει.

perierga.gr

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.

Aν γνωρίζατε από τι φτιάχνεται το φιδάκι για τα κουνούπια δεν θα το ανάβατε ποτέ!

Σύχρονος “άνθρωπος των σπηλαίων” ζει στη φύση 40 χρόνια!