9 Πράγματα που δεν Πιστεύατε οτι Χρειάζεστε στην Κουζίνα σας

Είτε σκοπεύετε να ανακαινίσετε την κουζίνα σας είτε απλά θέλετε να ενημερώνεστε για τις νέες τάσεις στη διακόσμηση -και ποιος δεν θέλει;- τότε σας έχουμε μερικές υπέροχες ιδέες παρακάτω, που θα σας λύσουν τα χέρια και είναι πολύ λειτουργικές.

Κρυμμένοι πάγκοι Ένα πολύ ωραίο και έξυπνο τρικ είναι να «κρύψετε» έξτρα πάγκο και επιφάνειες κοπής μέσα στον κανονικό πάγκο ώστε να γλιτώσετε χώρο και να τους βγάζετε μόνο όταν θέλετε να τους χρησιμοποιήσετε. Αυτό το κόλπο είναι κατάλληλο ειδικά για μικρές κουζίνες που έχουν έλλειψη χώρου.

thehomeissue_kouzina08

Κρυμμένο τραπέζι Μια ακόμα έξυπνη ιδέα, είναι να φτιάξετε έτσι τους πάγκους σας ώστε να μπορεί να κρυφτεί μέσα σε αυτούς ένα άνετο τραπέζι. Έτσι θα τραβάτε έξω το τραπέζι όποτε χρειάζεστε έξτρα χώρο ή όταν θέλετε να φάτε το πρωινό σας.

thehomeissue_kouzina01

Ανδιπλούμενα ντουλάπια Εκμεταλλευτείτε κάθε χώρο της κουζίνας σας ώστε να δημιουργήσετε πολλούς αποθηκευτικούς χώρους. Βάλτε στις γωνίες ντουλάπια με όσο το δυνατόν μεγαλύτερη χωρητικότητα και λειτουργικότητα.

thehomeissue_kouzina05

Βάλτε τα μαχαίρια δίπλα στην κουζίνα Συνήθως σε πολλά σπίτια υπάρχει κενός χώρος ανάμεσα στην κουζίνα και στα ντουλάπια. Για να μην αφήσετε αυτόν τον χώρο ανεκμετάλλευτο, βάλτε εκεί ένα κάθετο συρτάρι με τα μαχαίρια σας για να μη χρειάζεται να τα έχετε πάνω στον πάγκο σας.

thehomeissue_kouzina02

Προσθέστε τους κάδους μέσα στα ντουλάπια Βάλτε σε τάξη τα πράγματα στην κουζίνα σας ώστε να σας μείνει ένα ντουλάπι ελεύθερο για τον κάδο σκουπιδιών και ανακύκλωσης. Έτσι, δε θα χρειαστεί να σπαταλάτε πολύτιμο χώρο από το πάτωμα και θα περιορίσετε ακόμα και τις μυρωδιές. Βάλτε τον κάδο στο ντουλάπι και δίπλα του σακούλες για να τον αλλάζετε.

thehomeissue_kouzina07

Βάλτε συρτάρια μέσα στους πάγκους Είναι σημαντικό να αξιοποιήσετε τον πάγκο της κουζίνας σας όσο το δυνατόν περισσότερο. Εφόσον ένας πάγκος πιάνει από μόνος του πολύ χώρο γιατί να μην τον εκμεταλλευτείτε σωστά; Προσθέστε συρτάρια κατά μήκος του πάγκου και γεμίστε τα με ποτήρια, πιάτα και κουζινικά είδη.

thehomeissue_kouzina09

Προσθέστε ράφι πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα Στον χώρο που υπάρχει πάνω από την ηλεκτρική κουζίνα μπορείτε να δημιουργήσετε ένα κρυφό ράφι με συρόμενη πόρτα στο οποίο να βάλετε τα μπαχαρικά σας. Με αυτόν τον τρόπο θα εξοικονομήσετε χώρο από τα ντουλάπια σας και θα έχετε αυτά που χρειάζεστε στο μαγείρεμα εκεί ακριβώς που τα θέλετε.

thehomeissue_kouzina03

Συρόμενα ράφια Πρόκειται για ράφια, τα οποία έχουν μηχανισμό ώστε να βγαίνουν προς τα έξω σαν συρτάρια. Αυτά τα ράφια είναι πολύ λειτουργικά και θα σας διευκολύνουν πολύ όταν ψάχνετε κάτι και δεν έχετε πολύ χρόνο στη διάθεσή σας.

thehomeissue_kouzina06

Συρτάρι με φαγώσιμα Δημιουργήστε ένα συρτάρι στο οποίο θα έχετε μέσα υλικά που χρησιμοποιείτε συχνά. Αυτά μπορεί να είναι καφές, ζάχαρη, αλεύρι και αλάτι. Προσθέστε ειδικά δοχεία για να τα τοποθετήτε μέσα αλλά και καπάκια για να είστε σίγουροι πως δε θα μπει μέσα σκόνη ή κάποιο έντομο.

thehomeissue_kouzina04

Via

Κρυφά δωμάτια των αεροσυνοδών στα αεροπλάνα

Η boeing μας επιτρέπει να ρίξουμε μια ματιά στους χώρους αυτούς. Πολλά έχουν γραφτεί για το πού ξεκουράζονται οι αεροσυνοδοί στα αεροπλάνα, τι τρώνε κτλ. Ολα...

Άνδρας μετέτρεψε το ημιτελές υπόγειο του σε υπέροχο μπαρ!

Δείτε την εντυπωσιακή μετατροπή του μέχρι πρότινος ανεκμετάλλευτου χώρου. Via

Πως να εκμεταλλευτείτε το χώρο πίσω από τη πόρτα

Αυτός ο άχαρος χώρος πίσω από τη πόρτα μπορεί να γίνει ένας υπέροχος αποθηκευτικός χώρος για μικροαντικείμενα αλλά και για να κρεμάτε ότι μπορεί...

Τοποθετεί ένα μπαλόνι μέσα σε ένα δοχείο. Και ο λόγος είναι καταπληκτικός (photos)

Ακολούθησε τις παρακάτω οδηγίες κατά γράμμα, αν θέλεις να δώσεις μία πιο cosy νότα στο σπίτι σου. Άπλωσε μία λαδόκολλα Λιώσε κερί μέσα σε ένα δοχείο Γέμισε ένα...

Γέμισε την Μπανιέρα με Νερό & έριξε μέσα λίγες σταγόνες Μουστάρδα! Ο λόγος; Θα...

Εσείς γνωρίζατε ότι η μουστάρδα δεν είναι μόνο για το χοτ ντογκ, αλλά έχει και μια σειρά από άλλες χρήσεις, από την καταπολέμηση του...

22 απροσδόκητες χρήσεις της βαζελίνης που… θα σου «λύσουν» τα χέρια!

Σήμερα αποφάσισα, για αλλαγή, να μη σας μιλήσω πια για άλλο ένα από τα νέα και επαναστατικά προϊόντα που πάντα αναζητώ για να σας...
close