in

8 Λάθη Τοποθέτησης Επίπλων

Λίγοι καταφέρνουν να μετατρέψουν το σπίτι τους σε μια άνετη φωλιά και αντίθετα οι περισσότεροι καταλήγουν με ένα κρύο, άβολο σπίτι καθώς κάνουνε λάθη στην τοποθέτησή τους.

Τοποθετείτε τα έπιπλα στο χαλί με λάθος τρόπο.

Οι διακοσμητές χρησιμοποιούν 3 μεθόδους για τον σωστό τρόπο τοποθέτησης επίπλων σε χαλί:

Τοποθετούν τα έπιπλα ακριβώς πάνω στο χαλί έτσι ώστε να απέχουν περίπου 30-45 εκατοστά ανάμεσα στην άκρη των επίπλων και την άκρη του χαλιού.

Δεν πρέπει να υπάρχουν έπιπλα στο χαλί. Σε αυτήν την περίπτωση, είναι σημαντικό το χαλί να μην είναι πολύ μικρό, γιατί θα δημιουργήσει μια αίσθηση ακαταστασίας στο δωμάτιο.

Τοποθετούν τα έπιπλα έτσι ώστε μόνο τα μπροστινά πόδια τους να στέκονται στο χαλί. Με τη βοήθεια αυτού του κόλπου, μπορείτε να συνδυάσετε οπτικά πολλά έπιπλα σε μια ομάδα, όπως μερικές πολυθρόνες και ένα τραπέζι, για παράδειγμα.

Επιλέγετε έπιπλα κουζίνας πριν αγοράσετε οικιακές συσκευές.

© depositphotos.com

Όταν σχεδιάζετε μια κουζίνα, είναι καλύτερα να επιλέξετε πρώτα τις οικιακές συσκευές (όπως ψυγείο, κουζίνα, πλυντήριο πιάτων, φούρνο μικροκυμάτων και άλλα απαραίτητα είδη) και να τις τοποθετήσετε. Στη συνέχεια, επιλέξτε τα έπιπλα κουζίνας, όπως το τραπέζι φαγητού κ.λπ. Διαφορετικά, ενδέχεται να μην έχετε χώρο για να τοποθετήσετε τις οικιακές συσκευές και ο χώρος θα φαίνεται γεμάτος και ακατάστατος.

Η απόσταση μεταξύ της νησίδας κουζίνας και της κύριας επίπλωσης είναι μικρότερη από 1 μέτρο.

© depositphotos.com

Μια νησίδα κουζίνας είναι η τέλεια λύση για την αύξηση του αποθηκευτικού χώρου και του χώρου εργασίας. Ωστόσο, είναι πρακτική μόνο σε περιπτώσεις όπου η κουζίνα είναι πραγματικά μεγάλη. Εάν είναι μικρή κουζίνα, η νησίδα θα καταλάβει μόνο χώρο και δεν θα σας βοηθήσει με κανέναν τρόπο. Θα πρέπει να υπάρχει το λιγότερο 1 μέτρο κενός χώρος γύρω από τη νησίδα για να κινήστε ελεύθερα.

Δεν χωρίζεται σε ζώνες ένα μεγάλο μπάνιο.

© depositphotos.com

Όταν ο χώρος του μπάνιου είναι πολύ μεγάλος, οι περισσότεροι τοποθετούν συχνά όλα τα έπιπλα και τα υδραυλικά κατά μήκος των τοίχων και καταλήγουν να έχουν άδειο χώρο στη μέση. Σε αυτήν την περίπτωση, οι διακοσμητές προτείνουν να χωρίσετε το δωμάτιο σε ζώνες. Μπορεί να γίνει με τη βοήθεια ενός γυάλινου τοίχου, διαχωριστικών ή ακόμη και αναδιπλούμενα παραβάν. Η καλύτερη επιλογή είναι να χωρίσετε το δωμάτιο σε 2 ή 3 ζώνες: πλύσιμο ρούχων, τουαλέτα και ντους.

Το δωμάτιο στερείται εστιακού σημείου.

© depositphotos.com

Είναι αδύνατο να επιπλώσετε ένα δωμάτιο σωστά αν δεν διαθέτει ένα εστιακό σημείο που θα χρησιμεύσει ως αφετηρία για τη διακόσμηση. Η θέα από το παράθυρο, τζάκι, τοίχος με έμφαση, ένα έργο τέχνης ή ακόμη και ένα τραπεζάκι του καφέ μπορούν να χρησιμεύσουν ως εστιακά σημεία. Εάν είναι απαραίτητο και εάν το μέγεθος του δωματίου το επιτρέπει μπορεί να υπάρχουν 2 αλλά όχι περισσότερα. Ένας μεγαλύτερος αριθμός εστιακών σημείων θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται ακατάστατο.

Συχνά, μια τηλεόραση γίνεται το κέντρο του δωματίου. Ωστόσο, οι διακοσμητές δεν το συνιστούν. Εάν οι φίλοι ή η οικογένειά σας έρθουν να σας δουν, θα καθίσετε κοντά στην οθόνη και αυτό δεν συμβάλλει καθόλου στη συνομιλία. Αν όμως θέλετε μια τηλεόραση ως το κεντρικό σημείο ενός δωματίου, τοποθετήστε τον καναπέ και τις πολυθρόνες, όχι σε ευθεία γραμμή απέναντι από την οθόνη, αλλά σε ημικύκλιο, ώστε να είναι πιο άνετο να επικοινωνείτε και να κοιτάτε ο ένας στον άλλο και να μην παρακολουθείτε τι συμβαίνει στην οθόνη.

Αφού καθορίσετε ποιο θα είναι το εστιακό σημείο στο δωμάτιό σας, πρέπει να αρχίσετε να τοποθετείτε μεγάλα έπιπλα γύρω από αυτό. Κατά κανόνα, όλα αυτά τα έπιπλα θα έχουν θέα σε αυτό. Μόνο μετά από αυτό μπορείτε να συνεχίσετε σε μικρότερες λεπτομέρειες.

Αντικείμενα περίπου του ίδιου ύψους δίπλα δίπλα.

© depositphotos.com

Υπάρχει ένας κανόνας που λέει ότι όταν κοιτάζετε ένα δωμάτιο, το μάτι σας πρέπει να “πηδά” και να μην κινείται κατά μήκος μιας ευθείας γραμμής. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί τοποθετώντας έπιπλα διαφορετικών υψών σε όλο το δωμάτιο. Εάν, για παράδειγμα, έχετε 2 ψηλές ντουλάπες, τοποθετήστε μια στην αριστερή γωνία του δωματίου και την άλλη στην απέναντι γωνία για να «ισορροπήσουν» οπτικά. Μην τις τοποθετείτε δίπλα δίπλα, καθώς θα κάνει το δωμάτιο να φαίνεται γεμάτο και περιορισμένο.

Άλλη μια χρήσιμη συμβουλή είναι ο συνδυασμός διάφορων σχημάτων. Ένα στρογγυλό έπιπλο πρέπει να συνδυαστεί με τετράγωνο σχήμα και οι ευθείες γραμμές με κυματιστές. Για παράδειγμα, είναι καλύτερο να τοποθετήσετε ένα στρογγυλό ή οβάλ τραπέζι κοντά σε έναν ορθογώνιο καναπέ.

Το τραπέζι της κουζίνας καταλαμβάνει πολύ χώρο.

© depositphotos.com

Ένα μεγάλο τραπέζι είναι μια από τις χειρότερες επιλογές για μια μικρή κουζίνα. Για να έχετε περισσότερο χώρο επιλέξτε παγκάκια ή σκαμπό αντί τυπικών καναπέδων και καρεκλών.

Η πλάτη του καναπέ βλέπει την πόρτα.

© depositphotos.com

Οι διακοσμητές δεν συνιστούν να τοποθετήσετε έναν καναπέ με την πλάτη προς την πόρτα, επειδή μια τέτοια διάταξη δημιουργεί μεγάλη ενόχληση. Δεν θα μπορείτε να χαλαρώσετε εάν κάθεστε με την πλάτη στην πόρτα και πιθανότατα θα αισθανθείτε νευρικοί (συνειδητά ή υποσυνείδητα) ότι κάποιος θα σας αιφνιδιάσει.

Εάν δεν μπορείτε να μετακινήσετε τον καναπέ ή απλά δεν θέλετε να το κάνετε, τοποθετήστε ένα μικρό τραπέζι ακριβώς πίσω από την πλάτη του καναπέ και βάλτε λουλούδια ή φωτιστικό πάνω του. Απλά βεβαιωθείτε ότι είναι θα είναι αρκετό ψηλό ώστε να καλύπτει το άτομο που κάθεται στον καναπέ από όποιον μπαίνει στο δωμάτιο.

toftiaxa.gr

5 μυστικά διακόσμησης που μάθαμε από έναν interior designer της IKEA

Πολύτιμα μυστικά μπουγάδας από 5στερα ξενοδοχεία!