8 συνήθειες των πολύ έξυπνων ανθρώπων

Οι καθημερινές συνήθειες είναι μεγάλη υπόθεση, η σημασία της οποίας πολλές φορές παραβλέπεται.

Η αλήθεια είναι πως σπάνια αναγνωρίζουμε πώς μια συνήθεια μπορεί πραγματικά να φέρει ριζοσπαστική αλλαγή στον τρόπο που σκεφτόμαστε και, κατά συνέπεια, να μας οδηγήσει σε εντελώς διαφορετικά μονοπάτια.

Όσο παράξενο και αν ακούγεται, οι έξυπνοι άνθρωποι διαχωρίζουν τη θέση τους.
Επιλέγουν έτσι έναν συγκεκριμένο, και πολύ ουσιαστικό, τρόπο σκέψης που τους βοηθά στην επίτευξη των στόχων τους.

Έχουν καλούς φίλους Οι φιλίες δεν είναι μόνο ένα μέσο για να κοινωνικοποιείται κάποιος, αλλά και να διευρύνει τον κύκλο του, για να εξασκεί τα ενδιαφέροντά του, για να ζητά βοήθεια όποτε κάτι χρειάζεται. Οι καλοί φίλοι τρέφουν το μυαλό, προκαλούν συναισθήματα ευφορίας, οξύνουν το νου, δημιουργούν αισθήματα ασφάλειας και αποτελούν κατάλληλη συνθήκη για υπέροχες συζητήσεις με τη συντροφιά ενός ποτηριού κρασί! Οι έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν πώς πρέπει να διατηρούν τις φιλίες τους και επενδύουν ουσιαστικό χρόνο σε αυτές.

Φροντίζουν τη διατροφή τους Οι έξυπνοι άνθρωποι γνωρίζουν πολύ καλά ότι “είναι αυτό που τρώνε”. Έχουν την ευφυΐα να αποφεύγουν συγκεκριμένες τροφές και να συμπεριλαμβάνουν στο διατροφολόγιό τους τρόφιμα που τους δίνουν ενέργεια, που τους εξοπλίζουν με απαραίτητα θρεπτικά συστατικά και που δεν τους επιβαρύνουν με επιπλέον λίπη. Οι έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν πως για να φάνε καλά δε χρειάζεται ούτε να σκάσουν, ούτε να πέσουν με τα μούτρα στην πρώτη πίτσα με μπέικον που θα βρεθεί στον δρόμο τους.

Θυμούνται να γελούν Οι περισσότεροι άνθρωποι ξεχνούν πραγματικά να κάνουν την πιο φυσιολογική λειτουργία: Να γελούν. Σήμερα και εν μέσω άγχους, κατάθλιψης, στενοχώριας, θυμού (και άλλων πολλών «όμορφων» συναισθημάτων) το γέλιο θεωρείται πολυτέλεια ή ακόμα χειρότερα μια ενοχική συμπεριφορά μιας και πολλοί νομίζουν πως πλέον δεν έχουν δικαίωμα να χαίρονται και να γελούν. Οι έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν πολύ καλά πως αυτό δεν είναι αλήθεια. Θυμούνται να χαμογελούν και κυρίως να γελούν, με άμεσες επιδράσεις στη ψυχολογία τους.

Ταξιδεύουν Οι άνθρωποι μεγάλης ευφυΐας εκμεταλλεύονται κάθε ευκαιρία για να ταξιδέψουν. Δε βολεύονται σε καταστάσεις, δε μένουν ψυχαναγκαστικά στο ίδιο μέρος, δε φοβούνται τι έχουν να αντιμετωπίσουν. Θέλουν να γνωρίζουν νέους ανθρώπους, να βλέπουν καινούργια μέρη, να μαθαίνουν για διαφορετικούς πολιτισμούς. Αυτό τους γεμίζει εμπειρίες, τους ανοίγει το μυαλό και τους κάνει πολίτες του κόσμου.

Ασκούνται Κοινότυπο; Είναι! Αλλά είναι και η μεγάλη αλήθεια. Όσοι πραγματικά σέβονται τον εαυτό τους, σέβονται και το σώμα τους και βρίσκουν χρόνο για να το φροντίσουν. Οι αναβολές και οι καθυστερήσεις είναι σημάδια εκείνων που δεν έχουν την απαραίτητη αυτοεκτίμηση προκειμένου να σταθούν απέναντι στη ζωή με θάρρος και δυναμική. Οι έξυπνοι άνθρωποι, όσο πολυάσχολοι και αν είναι, βρίσκουν χρόνο για να πάνε γυμναστήριο ή για να κάνουν κάποιο άθλημα. Έτσι φροντίζουν και το σώμα αλλά και την ισορροπία του μυαλού τους.

Κάνουν λάθη Οι έξυπνοι άνθρωποι δε φοβούνται να κάνουν λάθη. Για την ακρίβεια μερικές φορές το επιδιώκουν κιόλας. Γνωρίζουν πως από τα λάθη τους θα μάθουν και θα γίνουν καλύτεροι άνθρωποι. Δεν έχουν την ανασφάλεια πως τα λάθη τους πηγαίνουν πίσω… όχι, αυτό δεν το σκέφτονται καν! Ξέρουν πως με τα λάθη θα οδηγηθούν ένα βήμα πιο κοντά στην επιτυχία.

Κάνουν θετικές σκέψεις Κάτι τόσο ασήμαντο με μια πρώτη ματιά, μπορεί να είναι και το επίκεντρο μιας ολόκληρης (και καθόλα επιτυχημένης) κοσμοθεωρίας. Οι θετικές σκέψεις λειτουργούν με τον πιο δημιουργικό τρόπο απέναντι στον άνθρωπο, που συνήθως μέσω μια ανασφαλούς και άρα διαστρεβλωμένης απεικόνισης των πραγμάτων μπλοκάρει μόνος του την καθημερινότητά του. Οι θετικές σκέψεις απελευθερώνουν όλες τις εσωτερικές δυνάμεις, βάζοντας τις βάσεις για μια λιγότερο αγχωμένη και κατά συνέπεια περισσότερο ωφέλιμη καθημερινότητα.

Δε σταματούν ποτέ να μαθαίνουν Από μικρά παιδιά μάθαμε ότι στόχος μας είναι να περάσουμε στο Πανεπιστήμιο. Τι γίνεται όμως μετά από αυτό; Πολλοί άνθρωποι σταματούν να διαβάζουν, να μαθαίνουν, να μορφώνονται έχοντας την εικόνα ότι έχουν εκπληρώσει τον σκοπό τους. Οι έξυπνοι άνθρωποι ξέρουν πως αυτό δεν ισχύει! Συνεχίζουν να μαθαίνουν για όλη τους τη ζωή, είτε πρόκειται για ένα χόμπι, για μια δραστηριότητα, για ένα βιβλίο, για μια ξένη γλώσσα, για ένα σεμινάριο. Η διαρκής μάθηση είναι απαραίτητη προϋπόθεση για τους ίδιους.

Οι πιο έξυπνοι celebrities!
Η Shakira πέρα από φωνή διαθέτει και μυαλό, καθώς φημίζεται για την τρομερή της επιχειρηματική διορατικότητα, ενώ λέγεται πως έχει IQ 140.

O Matt Damon ήταν πρώτος στη βαθμολογία στην τάξη του, σε όλα τα χρόνια του σχολείου. Σπούδασε δε στο πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ.

Η Natalie Portman είναι απόφοιτος του πανεπιστημίου του Χάρβαρντ και θεωρείται από τις πιο έξυπνες ηθοποιούς της γενιάς της. Έχει κάνει και μεταπτυχιακά μαθήματα στο Hebrew University της Ιερουσαλήμ.

Ο Hugh Grant υπήρξε στα φοιτητικά του χρόνια ο αγαπημένος των καθηγητών του. Το 1979 κέρδισε μία υποτροφία για να σπουδάσει Αγγλική Λογοτεχνία στην Οξφόρδη.

Η Emma Watson απέρριψε μια σειρά κινηματογραφικών ευκαιριών, προκειμένου να σπουδάσει στην Αμερική. Αφού κατάφερε μόνο άριστες βαθμολογίες, η Έμα σπουδάζει πλέον στο Brown University.

Ο Quentin Tarantino είναι γνωστός για την τρομερή του νοημοσύνη (έχει IQ 160).

Η Jodie Foster, η οποία αποφοίτησε με άριστα από το γαλλόφωνο Lycee Francais του Λος Άντζελες πριν συνεχίσει τις σπουδές της στο Γέιλ, έχει IQ 132.
via

ΑΝ διαβάσετε αυτό το άρθρο δεν θα πετάξετε ΠΟΤΕ ξανά το κουκούτσι του αβοκάντο!...

Το κουκούτσι περιέχει το 65% των… συνολικών αμινοξέων σε όλο το αβοκάντο ενώ έχει και περισσότερες ίνες από οποιοδήποτε άλλο φρούτο! Διαβάσετε παρακάτω προσφέρει το...

Γλυκιά διακόσμηση δωματίου για τη μικρούλα σας!

Είναι η πριγκίπισσά σας και θέλετε να της χαρίσετε το πιο όμορφο δωμάτιο! Ξεκινήστε τη διαμόρφωσή του έχοντας αποφασίσει από πριν ποιο στυλ θέλετε να...

Πώς ένας ηθοποιός έκανε μαγευτικό ένα διαμέρισμα μόλις 14 τετραγωνικών

Εντυπωσιακά σπίτια. Χλιδάτες επαύλεις. Διαμερίσματα με ξενοδοχιακές ανέσεις. Εξαιρετικό ντιζάιν και πολυτέλεια. Στοιχεία που χαρακτηρίζουν τα σπίτια των διασήμων, εκείνων των ανθρώπων που περπατούν στο...

Τα πιο περίεργα σπίτια του κόσμου (μέρος 3)

Δεν χάλασε η οθόνη, ούτε έχετε παραισθήσεις, ούτε έχουν υποστεί επεξεργασία οι παρακάτω φωτογραφίες. Πολύ απλά, αυτά τα κτίρια είναι παράξενα. Κορέα Στην πραγματικότητα, το συγκεκριμένο κτίριο,...

Το κινητό σου «μένει» συνεχώς από μπαταρία; Αυτά τα tips είναι ό,τι χρειάζεσαι

Κάνε αυτές τις μικρές αλλαγές και... σώθηκες Βρίσκεσαι μέσα στην κίνηση, έχεις αργήσει ήδη πολύ και το κινητό σου δείχνει μπαταρία 5%. Πού να ειδοποιήσεις...

Τα απίστευτα οφέλη της μουστάρδας που δεν τα φαντάζεστε

Οι περισσότεροι από εμάς χρησιμοποιούμε την μουστάρδα επειδή δίνει γεύση και πικάντικη νότα στις συνταγές και στο πιάτο μας. Λίγοι όμως γνωρίζουν ότι αυτός ο...
close