7 τρόποι για καλύτερο εξαερισμό σε δωμάτιο χωρίς παράθυρα!

Σίγουρα ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα κινδυνεύει από μούχλα, υγρασία και βακτήρια. Όμως δεν έχει χαθεί ακόμα τίποτα, γιατί υπάρχουν 7 τακτικές και τρόποι για να ανανεώνεται ο αέρας στο δωμάτιο απουσία παραθύρου.

Φυσικά δεν είναι όλοι φθηνοί, καθώς και δεν επιφέρουν όλοι ριζικές αλλαγές αλλά δρουν συμπληρωματικά. Για αυτό και θα σημειώσουμε την απόδοσή τους και αν χρειάζονται συμπληρωματικά μέτρα για την υγρασία. Αν δεν πιάσει τίποτα από όλα αυτά, ένας αφυγραντήρας θα βοηθήσει πολύ τον χώρο.

Μεγάλος απορροφητήρας

Κάθε μικρή κουζίνα χωρίς παράθυρα, οφείλει να έχει έναν μεγάλο απορροφητήρα. Έτσι δεν θα επιτρέπει στους υδρατμούς και στην υγρασία να συσσωρεύονται όσο μαγειρεύεις.

Εγκατάσταση Air Condition με ιονιστή

Το air condition δεν είναι μόνο για δροσιά. Ένα κλιματιστικό που διαθέτει ιονιστή είναι η καλύτερη λύση αν δεν διαθέτεις αφυγραντήρα. Φέρνει φρέσκο αέρα στο δωμάτιο και φιλτράρει την ποιότητα του υπάρχοντος αέρα. Έτσι θα γλιτώσεις από δυσάρεστες μυρωδιές υγρασίας ή μούχλας στα ρούχα σου και στο δωμάτιο.

Η λύση του κλιματιστικού είναι εξαιρετική και για τα υπνοδωμάτια που διαθέτουν μόνο την πόρτα της εισόδου για εξαερισμό -οπότε δεν μπορείς να αφήσεις ανοιχτά- όπως συμβαίνει σε γκαρσονιέρες (πρόσεξε το δωμάτιο της φωτογραφίας που ο κλιματισμός κρύφτηκε δίπλα στο ράφι).

Τα αγαπημένα σου φυτά που καθαρίζουν την ατμόσφαιρα

Τα φυτά δεν είναι μόνο για ομορφιά. Αν επιλέξεις το σωστό είδος, ο αέρας σου καθαρίζεται ανελλιπώς, και ταυτόχρονα το δωμάτιο σου κερδίζει σε ομορφιά και προσωπικότητα. Μπορεί να σκέφτεσαι «υπερβολές, τώρα», αλλά είναι τόσα πολλά τα φυτά που φιλτράρουν τον αέρα με αποτελεσματικότητα, που με 2-3 από αυτά θα ησυχάσεις. Ακόμα «τρέφονται» και απορροφούν την υγρασία του δωματίου, κάτι που είναι αναγκαίο στην περίπτωσή μας.

Λιγότερα έπιπλα στο δωμάτιο

Σε ένα δωμάτιο χωρίς παράθυρα, τα λιγότερα έπιπλα επιτρέπουν ροή φρέσκου αέρα από το παρακείμενο δωμάτιο. Αντίθετα όσα πιο πολλά αντικείμενα έχεις, τόσο περισσότερη σκόνη και υγρασία θα έχει ο χώρος που είναι οι ιδανικές συνθήκες για να πάθεις κάποια σοβαρή ζημιά εσύ ή το δωμάτιο.

Συγκάλυψη της κακοσμίας

Αν δεν μπορείς να κάνεις κάτι για την ροή του αέρα στο δωμάτιο, ίσως να μπορείς να υπερκαλύψεις τις δυσάρεστες οσμές υγρασίας με αρωματικά κεριά. Τουλάχιστον ακόμα και αν η ποιότητα του αέρα δεν είναι ιδανική, μπορείς να χρησιμοποιήσεις κάποια άλλη μέθοδο για να γίνει το δωμάτιο πρακτικά βιώσιμο, καθώς γλίτωσες την δυσάρεστη μυρωδιά.

Πορώδη υλικά

Χρησιμοποίησε όσα περισσότερα πορώδη υλικά μπορείς. Εφόσον δεν έχεις διαθέσιμα παράθυρα, φρόντισε τα υλικά του δωματίου να αναπνέουν. Τόσο το τούβλο όσο και πολλά είδη ξύλου ή laminate «αναπνέουν», σε σημείο που το δωμάτιο γίνεται πολύ πιο υγιές προς διαβίωση.

Air Bricks ή τούβλα εξαερισμού

Τα τούβλα εξαερισμού υπάρχουν σε πολλές μορφές: μπορείς να τα βρεις στο χρώμα του τούβλου, με διάτρητο τσιμεντένιο ή μεταλλικό εξαερισμό, ακόμα και διακοσμητικό τούβλο εξαερισμού.

Είναι πολύ καλό στην δουλειά του και είναι ιδανική λύση για χώρους που δεν επιτρέπουν απορροφητήρα ή για βοηθητικό μπάνιο χωρίς εξαερισμό. Αυτά τα τούβλα επιτρέπουν στο δωμάτιο να έχει μια φυσιολογική θερμοκρασία, ανάλογη με το υπόλοιπο σπίτι.

decoration.gr

Καμπυλωτοί Καναπέδες: Πώς να Βρείτε την Τέλεια Θέση για Αυτούς

Οι καναπέδες που είναι καμπυλωτοί είναι πολύ ωραίοι για ένα σαλόνι αλλά συνήθως αποτελούν διακοσμητικό πρόβλημα καθώς είναι λίγο πιο δύσκολο να ενταχθούν σε...

Μέσα στη φύση, χωρίς ρεύμα και γείτονες: Η design «καλύβα» των SO? στα ελληνοτουρκικά...

Με τίτλο «cabin on the border», η συγκεκριμένη κατασκευή σχεδιάστηκε με στόχο την επαφή με τη φύση. Και για να το πετύχουν οι αρχιτέκτονες...

Ποτίζει κομμάτια από βαμβάκι με βότκα και τρίβει το πρόσωπό της! Ο λόγος; ΠΑΝΕΞΥΠΝΟΣ!

Η βότκα είναι το νούμερα ένα σε πωλήσεις και κατανάλωση «βαρύ» αλκοολούχο ποτό του κόσμου, κυρίως γιατί αναμιγνύεται τέλεια με τα κοκτέιλ και μπορεί...

Χωριό στην Ισπανία πωλείται για 200.000 ευρώ!

Μπορεί το ποσό των 200.000 ευρώ να φαντάζει μεγάλο, ωστόσο γίνεται πολύ μικρό αν σκεφτεί κανείς πως με αυτά τα χρήματα δεν θα αγοράσει...

Φενγκ Σούι: 12 συμβουλές για να προσελκύσετε τύχη και χρήματα

1. Ξεκινήστε βάζοντας τάξη Η ακαταστασία, το μπέρδεμα των αντικειμένων και γενικότερα ο χαμός μέσα στο σπίτι σας είναι ένδειξη στάσιμης ενέργειας. Το φενγκ σούι...

Κάντε το Τζάκι σας Όμορφο και Αποτελεσματικό Χωρίς Κόπο

Τον φετινό χειμώνα, στις μέρες της οικονομικής κρίσης, το τζάκι έγινε για αρκετά σπίτια μοναδική πηγή θέρμανσης δίνοντας έτσι προτεραιότητα στη χρηστικότητα και στην...
close