7 λάθη που κάνετε και καταστρέφετε τις πετσέτες του μπάνιου

Ποιος δεν θέλει μια μυρωδάτη, μαλακή και αφράτη πετσέτα μετά το μπάνιο του. Συνήθως όμως αυτό που κάνουμε οι περισσότεροι μέσα στη βιασύνη μας είναι να τις πετάμε βρεγμένες σε μια γωνιά μετά το ντους ή να της αφήνουμε παρατημένες στο καλάθι με τα άπλυτα.

Οι πετσέτες όμως χρειάζονται κατάλληλη φροντίδα για να «κρατήσουν» για χρόνια. Δείτε ποια είναι τα 7 πιο συχνά λάθη που κάνουμε όταν πλένουμε τις πετσέτες μας στο πλυντήριο, αλλά και τι πρέπει να κάνουμε ώστε να έχουν απαλή υφή και ευχάριστο άρωμα.

Toallas-en-la-decoracion-del-bano-1

Τις διπλώνετε και τις αφήνετε να κρέμονται σε άγκιστρα
Το να κρεμάτε τις πετσέτες σας σε άγκιστρο δεν είναι κακό, αλλά ποτέ δεν πρέπει να τις αφήνετε διπλωμένες να κρέμονται. Η υγρασία παγιδεύεται μεταξύ των πτυχώσεων με αποτέλεσμα να αυξάνονται τα βακτήρια και η μούχλα.

Δεν τις πλένετε αρκετά συχνά
Σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Πανεπιστημίου της Αριζόνα, το 89% των υφασμάτων που χρησιμοποιούμε στην κουζίνα φιλοξενούν πλήθος κολοβακτηριδίων –το είδος των βακτηριδίων που απαντάται σε πεπτικές οδούς ζώων και ανθρώπων. Είναι, λοιπόν, πολύ πιθανό όταν σκουπίζετε τα ποτήρια σας με την πετσέτα κουζίνας, ταυτόχρονα να τα γεμίζετε με μικρόβια. Η πλύση λοιπόν πρέπει να γίνεται πολύ συχνότερα απ” όσο νομίζετε. Για τις πετσέτες μπάνιου, συνιστάται πλύσιμο έπειτα από τρεις χρήσεις, προκειμένου να αφαιρούνται τα εκατομμύρια νεκρά κύτταρα δέρματος που έχουν κολλήσει πάνω τους και να αποφύγετε τη δυσάρεστη μυρωδιά της μούχλας. Τα πετσετάκια της κουζίνας με τα οποία καθαρίζετε τους πάγκους θα πρέπει, ιδανικά, να μουλιάζουν σε αραιωμένη χλωρίνη μεταξύ των χρήσεων.

Τέλος, οι δερματολόγοι συνιστούν οι πετσέτες προσώπου, να αντικαθίστανται έπειτα από κάθε χρήση, αν θέλετε να αποφύγετε την επαναδημιουργία βακτηριδίων στους πόρους του προσώπου σας

Χρησιμοποιείτε τις ίδιες πετσέτες πολύ συχνά
Ακόμα κι αν πλένετε τις πετσέτες με βάση το παραπάνω χρονοδιάγραμμα, αυτό δεν σημαίνει ότι είναι σωστό να χρησιμοποιείται μια πετσέτα ανά τέσσερα άτομα. Καλό είναι το κάθε μέλος της οικογένειας να έχει τη δική του πετσέτα. Με αυτόν τον τρόπο κάθε σετ χρησιμοποιείται βδομάδα παρά βδομάδα. Λιγότερη χρήση και λιγότερα πλυσίματα, σημαίνουν μεγαλύτερη διάρκεια.

Χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα απορρυπαντικού κατά το πλύσιμο
Μπορεί να είναι δελεαστικό να βάζετε λίγο επιπλέον απορρυπαντικό στο πλυντήριο, επειδή θέλετε τις πετσέτες σας πραγματικά καθαρές, αλλά είναι μάταιο. Μεγαλύτερη ποσότητα απορρυπαντικού σημαίνει δυσκολία στο ολοκληρωτικό ξέβγαλμα του υπολείμματος. Ένα όμως από τα θετικά των καθαριστικών (και του απορρυπαντικού δηλαδή) είναι η ιδιότητά τους να προσελκύουν τη βρωμιά. Σε περίπτωση όμως που δεν φύγει όλο το απορρυπαντικό κατά το ξέβγαλμα, αυτό σημαίνει ότι παραμένει και αρκετή ποσότητα βρωμιάς.

Δεν τις πλένετε σε αρκετά ζεστό νερό
Ελέγξτε την ετικέτα και πλύνετε τις πετσέτες σε ζεστό νερό ώστε να εξοντωθούν όλα τα μικρόβια και οι πετσέτες να είναι πραγματικά καθαρές.

Δεν τις τινάζετε καλά πριν τις απλώσετε
Οι πετσέτες στο πλυντήριο γίνονται κουβάρι. Γι’ αυτό πριν τις απλώσετε πρέπει να τις τινάζετε καλά ώστε να παραμένουν αφράτες με την πάροδο του χρόνου.

Το παρακάνετε με το μαλακτικό
Μετριάστε την ποσότητα του μαλακτικού επειδή μαλακώνει τις πετσέτες με αποτέλεσμα να χάνουν την απορροφητικότητά τους. Μπορείτε ακόμη και να το παραλείψετε ή να βάζετε ελάχιστο μια φορά το μήνα.
via

Παλιό Lada μετατράπηκε σε… πολυθρόνα

Το πρωτότυπο έπιπλο έχει μάλιστα λειτουργικά φώτα! Παλιό Lada μετατράπηκε σε… πολυθρόναotherside.gr

Οι 31 πιο εξωτικές πισίνες του κόσμου!Η 10 είναι απλά Τρομακτική!

Δείτε 31 απο τις πιο εξωτικές πισίνες παγκοσμίως!Είμαστε σίγουροι πώς θα ζηλέψετε!Κλείστε τα μάτια και φανταστείτε οτι είσαστε εκεί.#1.Πισίνα στη Σιγκαπούρη στο Marina Bay...

Ενα παλιό οινοποιείο στην ανατολική Σικελία μέσα σε έναν πορτοκαλαιώνα μετατράπηκε σε ένα μοναδικό...

Όταν το παλιό γίνεται καινούργιο! Ένα μοναδικό ξενοδοχείο στη Σικελία!Υπό το άγρυπνο βλέμμα της Αίτνας, ένα παλιό οινοποιείο στην ανατολική Σικελία μέσα σε έναν...

14 Φανταστικές Κατασκευές με Τσιμεντόλιθους. Η 11η, θα σας Ξετρελάνει!

Πολλοί θεωρούν ότι οι τσιμεντόλιθοι χρησιμοποιούνται μόνο για ένα σκοπό, αλλά αυτές οι δημιουργικές ιδέες αποδεικνύουν το αντίθετο. Ποιες από αυτές θα δοκιμάζατε για...

Οι καλύτερες DIY ιδέες από παλέτες για το μπάνιο σας

Αν έχετε κουραστεί από την κατάσταση του μπάνιου σας ή θέλετε να προσθέσετε επιπλέον αποθηκευτικό χώρο, το να κάνετε μια αναβάθμιση σε αυτό είναι...

Παίρνει μια Θήκη από CD και τη Μεταμορφώνει σε κάτι που όλοι θα Θέλαμε!

Έχετε κι εσείς άδειες θήκες από CD που απλά πιάνουν χώρο και γεμίζουν σκόνη; Δείτε πως μπορείτε να τις ανακυκλώσετε:Σουβέρ: Ανανεώστε τη διακόσμηση σας...
close