5 φυτά που καθαρίζουν τον αέρα του σπιτιού σας!

Συχνά πολλοί από εμάς δεν καταλαβαίνουμε τον λόγο που νιώθουμε κουρασμένοι σε καθημερινή βάση. Αντίστοιχα λίγοι απο εμάς γνωρίζουν πως μέσα στο ίδιο μας το σπίτι οι τοξίνες είναι παρούσες ανά πάσα στιγμή: τολουόλιο, ξυλόλιο, οξικός αιθυλεστέρας, μεθυλένιο, ακετόνη και χλωροφόρμιο.

Ανάμεσα σε άλλες τοξίνες, τρείς είναι οι πιο ζημιογόνες για τον οργανισμό μας: βενζόλιο, τριχλωροαιθυλένιο και φορμαλδεΰδη, που μπορούν να προκαλέσουν προβλήματα υγείας όπως άσθμα, καρκίνο και πολλές αλλεργίες.

Τα τελευταία χρόνια η NASA έχει διεξαγάγει πολλές έρευνες σε χώρους αεροσκαφών, οι οποίες έδειξαν ότι κοινά οικιακά φυτά έχουν εκπληκτική ικανότητα απορρόφησης διαφόρων ουσιών, όπως η φορμαλδεΰδη, μια καρκινογόνος ουσία που προέρχεται από τα χαλιά και τα έπιπλα και συχνά προκαλεί αναπνευστικά προβλήματα και άσθμα, το μονοξείδιο του άνθρακα, η βενζίνη και ο καπνός του τσιγάρου.

Aράχνη

araxniΗ αράχνη είναι ένα όμορφο φυτό με μακριά φύλλα. Μεγαλώνει ταχύτατα και είναι αποτελεσματικό στην απομάκρυνση δηλητηριωδών αερίων καθώς επίσης και τοξινών όπως φορμαλδεΰδη και ξυλόλιο. Για καλύτερα αποτελέσματα τοποθετήστε το στην κουζίνα ή κοντά στο τζάκι, αφού είναι τα σημεία που το μονοξείδιο του άνθρακα έχει μεγαλύτερες συγκεντρώσεις.

ΑρέκαarekaΑυτό το πολύ ευαίσθητο φυτό με φτερωτα φύλλα είναι περισσότερο γνωστό ως υγραντήρας! Αν και μεγαλώνει αργά και χρειάζεται φροντίδα όλο το χρόνο , μπορεί να τοποθετηθεί οπουδήποτε στο σπίτι, ειδικά δίπλα σε έπιπλα που έχουν περαστεί με βερνίκι πρόσφατα ή σε χώρους με μοκέτα. Το φυτό αρεκα βοηθά στην απομάκρυνση θανατηφόρων τοξίνών όπως η φορμαλδεΰδη και το ξυλόλιο.

ΣανσεβέριαsanseveriaΧρησιμοποιείται ευρέως ως καλλωπιστικό φυτό, η σανσεβέρια είναι ένα αειθαλές πολυετές είδος που είναι ανθεκτικό στο μη τακτικό πότισμα και τον χαμηλό φωτισμό. Οι επιστήμονες της NASA έχουν ανακαλύψει ότι αυτό το φυτό έχει την καταπληκτική ικανότητα να απορροφούν φορμαλδεϋδη, οξείδια του αζώτου, και μια ποικιλία από άλλες χημικές ουσίες που υπάρχουν στον αέρα.

ΔράκαιναdrokaΔεν μπορεί κανείς να αγνοήσει την ομορφιά της δράκαινας, ενός φυτού με γυαλιστερά λεπτά φύλλα με κόκκινες άκρες. Είναι δημοφιλές φυτό εσωτερικού χώρου λόγω της πολύ αργής ανάπτυξης του και των ελάχιστων απαιτησεών σε νερό και φώς. Όχι μόνο αφαιρεί φορμαλδεΰδη και βενζόλιο από τον αέρα, αλλά είναι επίσης ικανή να φιλτράρει πολλών ειδών τοξίνες . Ωστόσο, θα πρέπει να έχετε υπόψιν πως ίσως είναι δηλητηριώδες για τους σκύλους.

Σπαθίφυλλο (κρίνος της ειρήνης)

Plant51Τελευταίο και καλύτερο φυτό εσωτερικού χώρου είναι το σπαθίφυλλο ή κρίνος της ειρήνης, το οποία είναι γνωστό για τη μείωση των επιβλαβών τοξινών που κυκλοφορούν στον εσωτερικό αέρα και μπορούν να προκαλέσουν καρκίνο.

Ένα εύκολο στη φροντίδα φυτό, ο κρίνος της ειρήνης είναι ένας μεγάλος μαχητής της ρύπανσης και ο καλύτερος καθαριστής αέρα. Βοηθά στην απομάκρυνση βενζολίου και φορμαλδεΰδη που υπάρχουν στο σπίτι.

decoration

Μέλι, βαζελίνη και αγγούρι για τα σκασμένα χείλη

Οι κύριοι παράγοντες που οδηγούν σε σκασμένα χείλη είναι, το υπερβολικό γλείψιμο των χειλιών, οι βλαβερές ακτίνες του ήλιου, η αφυδάτωση, το κάπνισμα και...

Βίλες για… σκύλους!

Οι κατασκευαστές σκυλόσπιτων ώρες ώρες κάνουν απίστευτα πράγματα. Βέβαια το ερώτημα που τίθεται είναι κατά πόσο ενδιαφέρει τους σκύλους η εμφάνιση του σπιτιού τους ή...

Ζευγάρι μεταμόρφωσε την κουζίνα του, ώστε να μοιάζει με αυτή της οικογένειας Simpsons

Το συγκεκριμένο ζευγάρι αναμφισβήτητα είναι οι μεγαλύτεροι φανς των Simpsons που έχουν υπάρξει ποτέ και έχουν και αποδείξεις! Έφτασαν στο σημείο να ανακαινίσουν πλήρως την...

Όλα χωράνε σε 12 μ2

Τι μπορείς να κάνεις σε 12 τετραγωνικά; Σχεδόν τα πάντα. Αν έχετε την τύχη να ζείτε σε ένα τέτοιο σπίτι, το υπερβάλλον ύψος μπορεί να...

Μια κούφια πολυθρόνα!

Όπως πολλές καλές ιδέες, έτσι κι η πολυθρόνα που θα σας δείξω σήμερα, ξεκίνησε από ένα ερώτημα: Πως θα ήταν μία κούφια πολυθρόνα; Το ερώτημα...

Η ραπτομηχανή της γιαγιάς γίνεται vintage έπιπλο -Ιδέες για να τη βάλετε σπίτι σας

Βαριές ραπτομηχανές που κληρονομήσατε από τη μαμά ή τη γιαγιά σας βρίσκονται χωμένες σε κάποια γωνιά του σπιτιού ή στην αποθήκη, αφού δεν θέλετε...
close