4 λόγοι για να τοποθετήσεις ένα χαλί κάτω από την τραπεζαρία σου και 2 για να μην το κάνεις ποτέ

Το να βάλεις ένα χαλί κάτω από την τραπεζαρία σου είναι μια δημοφιλής επιλογή, αλλά πολλές φορές αναρωτιόμαστε αν οι ειδικοί εσωτερικών χώρων πιστεύουν ότι είναι καλή ιδέα και αν υπάρχουν περιπτώσεις στις οποίες δεν είναι τόσο έξυπνη κίνηση.

Ένα χαλί κάτω από το τραπέζι του φαγητού μπορεί να φαίνεται ελκυστική επιλογή, προσθέτοντας χρώμα, υφή και μοτίβο, ανάλογα με το επιλεγμένο σχέδιο. Τι πιστεύουν όμως οι διακοσμητές και τι κανόνες μπορούμε να ακολουθήσουμε;

Τοποθετώντας ένα χαλί κάτω από ένα τραπέζι φαγητού: Η επαγγελματίας ετυμηγορία
Η ετυμηγορία των ειδικών εσωτερικών χώρων σχετικά με το αν πρέπει να βάλεις ένα χαλί κάτω από μια τραπεζαρία είναι, ναι, θα μπορούσες, και ότι είναι μια εξαιρετική στρατηγική. Οι ιδέες για χαλιά τραπεζαρίας έχουν πολλά οφέλη να προσφέρουν. Ωστόσο, δεν είναι απαραίτητο να τα τοποθετήσεις αν δεν είναι του γούστου και της αισθητικής σου.

Τι πρέπει να γνωρίζεις:

1.Το μέγεθος παίζει ρόλο

Pinterest

Αν σου αρέσει η ιδέα με το τραπέζι κεντραρισμένο στο χαλί και τις καρέκλες περιμετρικά από κάτω, άφησε τουλάχιστον 40 εκατοστά από το πίσω μέρος του ποδιού της καρέκλας μέχρι την άκρη του χαλιού. Βεβαιώσου ότι το χαλί της επιλογής σου εκτείνεται τουλάχιστον 30 εκατοστά πέρα από τις καρέκλες σε όλες τις πλευρές. Αυτό εμποδίζει τις καρέκλες να πιάσουν το χαλί όταν μετακινούνται.

2. Πρόσεξε το υλικό και την υφή του χαλιού
Αν τοποθετήσεις ένα χαλί κάτω από μια τραπεζαρία θα πρέπει να αντέχει την κίνηση των ποδιών και τη συχνή κίνηση των καρεκλών της τραπεζαρίας. Όταν επιλέγεις ένα χαλί, πρέπει να υπολογίζεις από τι είναι φτιαγμένο και την υφή του. Είναι πολύ σημαντικά, ώστε να διαρκεί και να διατηρεί την καλή του εμφάνιση. Επίλεξε σχέδια με χαμηλό πέλος ή με επίπεδη ύφανση και δώσε προτεραιότητα στις φυσικές ίνες με διάρκεια ζωής.

Ένα μάλλινο χαλί αντιστέκεται στο ξεθώριασμα του χρώματος και στην απώλεια του σχήματός του με την πάροδο των ετών. Οι διαρροές καθαρίζονται ευκολότερα στο μαλλί και έχει το πρόσθετο χαρακτηριστικό ότι είναι επιβραδυντικό φωτιάς σε περίπτωση που πέσει ένα κερί κατά λάθος από το τραπέζι.

3.Μειώνει τους θορύβους

roomandboard.com

Ορισμένοι χώροι τραπεζαρίας μπορεί να αποδειχθούν θορυβώδεις, και εκτός από τα άλλα πλεονεκτήματά του, ένα χαλί κάτω από μια τραπεζαρία μπορεί να βοηθήσει στη μείωση των επιπέδων θορύβου και επομένως αξίζει να επενδύσετε σε αυτό.

4.Σκέψου αν έχεις παιδιά και κατοικίδια
Για οικογένειες με παιδιά ή κατοικίδια, είναι συνετό να επιλέγουν χαλιά που είναι είτε σκουρόχρωμα είτε ανθεκτικά στους λεκέδες, λαμβάνοντας υπόψη τις πιθανότητες για ακαταστασία και επιπλέον βρωμιά.

Πότε να μην τοποθετείς ένα χαλί κάτω από την τραπεζαρία σου

Υπάρχουν διάφοροι λόγοι για τους οποίους οι σχεδιαστές εσωτερικών χώρων συμβουλεύουν να μην τοποθετήσεις ένα χαλί κάτω από την τραπεζαρία σου. Ο κυριότερος; Αν το πάτωμά σου κάνει ήδη statement από μόνο του ή το υλικό στο δάπεδο είναι τόσο ανθεκτικό που δεν χρειάζεται ιδιαίτερη συντήρηση.

theissue.gr

Αυτό είναι το σπίτι με την πιο πρωτότυπη εσωτερική σκάλα! Μπορείς να την ανέβεις;

6 φυτά εσωτερικού χώρου που αντέχουν χωρίς φροντίδα, καθαρίζουν τον αέρα και κάνουν το σπίτι να μοσχοβολάει