in

Δείτε το “Casa do Penedo” στην Πορτογαλία

Δεν είναι η προϊστορική κατοικία των Flinstones ή κάποιο σπίτι των Hobbit από το Lord of the rings! Ούτε έχει βγει από κάποια ταινία ή παραμύθι.

Είναι το πέτρινο σπίτι “ Casa do Penedo”, ή αλλιώς “The House of Stone” στους λόφους του Fafe, στο βόρειο τμήμα της Πορτογαλίας.

Πιο συγκεκριμένα, αυτό το κτίριο βρίσκεται στη Sierra de Fafe, 10 χλμ. βορειοανατολικά από το κέντρο της πόλης Fafe, προς Headwaters Basto.

Άρχισε να χτίζεται την άνοιξη του 1972, από την οικογένεια Rodrigues που ήθελε να εκπληρώσει το όνειρό της, χρησιμοποιώντας το σαν εξοχική κατοικία. Η κατασκευή του διήρκεσε περίπου δύο χρόνια.

casa-entre-las-rocas-de-fafe-casa-do-penedo

Το σπίτι χτίστηκε μεταξύ των τεσσάρων μεγάλων βράχων, στο εξωτερικό είναι όλα κατασκευασμένα από πέτρα, εκτός από τα παράθυρα την καμινάδα και την οροφή. Στο εσωτερικό, τα έπιπλα, σκάλες και κάγκελα είναι από κορμούς που ολοκληρώνουν την απίστευτη εναρμόνιση του με το φυσικό περιβάλλον και της ένταξη του στο τοπίο!

1568_-_240411_-_Parte_posterior_de_la_Casa_do_Penedo

Casa_da_Pedra_em_Fafe_12

αρχείο λήψης

Δεν λείπουν φυσικά και οι ανέσεις, που περιλαμβάνουν τζάκι και πισίνα.

Λόγω της πρωτοτυπίας του, έχει γίνει διάσημο προκαλώντας την περιέργεια πολλών ανθρώπων σε όλο τον κόσμο. Μάλιστα το ενδιαφέρον για το πέτρινο σπίτι έχει αυξηθεί σε τέτοιο σημείο που ο τωρινός ιδιοκτήτης, Vitor Rodrigues, χρειάστηκε να μετακομίσει για να βρει παρηγοριά από τους περίεργους επισκέπτες.
Το διαβάσαμε στο Easy Airtickets

Το δέρμα θα γίνει μαλακό και βελούδινο και τα σπυράκια θα εξαφανιστούν μετά την πρώτη χρήση!

Τι πρέπει να κάνεις όταν στάζει η βρύση σου;