in

Ξέρετε τι ημερομηνία λήξης έχει το μαξιλάρι σας;

Στρώμα
Αντικατάσταση
Κάθε 8-10 χρόνια

Ακόμη και όταν δεν έχει εμφανείς φθορές (π.χ. σκισίματα), το στρώμα πρέπει να αντικαθίσταται, καθώς με την πάροδο του χρόνου παύει να «υποστηρίζει» σωστά το σώμα μας, με αποτέλεσμα να προκαλούνται πόνοι στις αρθρώσεις και στα κόκαλα. Η αλλαγή του απαιτείται, επίσης, και για τον λόγο ότι τα νεκρά κύτταρα του δέρματος και ο ιδρώτας του σώματος διαπερνούν τα σεντόνια και τις μαξιλαροθήκες και εισχωρούν στο στρώμα, το οποίο μετατρέπεται έτσι σε σταθερή πηγή τροφής για τα ακάρεα.

Έχει διαπιστωθεί, μάλιστα, ότι ένα διπλό στρώμα περιέχει περίπου 2 εκατομμύρια ακάρεα. Για να το διατηρήσουμε καθαρό, μπορούμε μία φορά τον μήνα να το σκουπίζουμε με ηλεκτρική σκούπα και να αλλάζουμε κλινοσκεπάσματα κάθε εβδομάδα. Αν δεν θέλουμε να διαθέσουμε άμεσα χρήματα για να το αλλάξουμε, μπορούμε να αγοράσουμε ένα επίστρωμα, που τοποθετείται πάνω από το στρώμα και είναι φθηνότερο.

Μαξιλάρι
Αντικατάσταση
Κάθε χρόνο

Οι περισσότεροι δεν μπορούμε να κοιμηθούμε χωρίς το αγαπημένο μας μαξιλάρι, με αποτέλεσμα συχνά να παραμελούμε ακόμη και το πλύσιμό του, ενώ δεν το αλλάζουμε αν δεν περάσουν πολλά χρόνια.

Οι ειδικοί, ωστόσο, είναι κατηγορηματικοί: τα μαξιλάρια από υλικά που δεν πλένονται (βλέπουμε πάντα τις ετικέτες) πρέπει να αντικαθίστανται κάθε χρόνο. Ο ύπνος σε πολυκαιρισμένα μαξιλάρια γεμάτα με σκόνη και ακάρεα μπορεί να προκαλέσει σπυράκια, έκζεμα, αλλεργίες (π.χ. αλλεργική ρινίτιδα) ή να επιδεινώσει τις κρίσεις άσθματος. Όσον αφορά τα μαξιλάρια που πλένονται, συστήνεται να απολυμαίνονται τουλάχιστον στους 60° C και να σιδερώνονται.
via

Aυτά είναι τα 10 πιο εκκεντρικά σπίτια της Ιαπωνίας

Ξενοδοχείο αποτελούμενο από κοντέινερς!