in

Νέος φοιτητής σε ξένη πόλη; Χρήσιμα tips για το καινούριο σου σπίτι

Οι βάσεις των πανελληνίων -επιτέλους- βγήκαν, τα όνειρα για τους επιτυχόντες ξεκίνησαν, τα σχέδια για όσους δεν πέτυχαν αυτή τη φορά το επιθυμητό αποτέλεσμα αλλάζουν με την πεποίθηση πως κάθε εμπόδιο είναι για καλό, μετακομίσεις ετοιμάζονται, ενηλικίωση, αποχωρισμός, χαρά, αγωνία, νέα ζωή.

Άγχος και πάθος για αυτό το άγνωστο, το μυστήριο που φέρνει η ανεξαρτητοποίηση όσων αλλάζουν τόπο. Κι ανάμεσα σε αυτούς, κάποιοι που πάντα ονειρεύονταν το πως θα φτιάξουν το χώρο τους…τον δικό τους μικρό χώρο.

Χρήσιμα tips για το καινούριο σου σπίτι

  • Είσαι καινούριος φοιτητής και ήρθε η ώρα να αποκτήσεις το δικό σου σπίτι για πρώτη φορά; Μην πελαγώνεις και ακολούθησε μερικές από τις συμβουλές που μπορούν να σου δώσουν οι «παλιοί»:
  • Εξόπλισε το χώρο σου με όσο το δυνατόν πιο ‘DIY’ πράγματα, που μπορείς να φτιάξεις μεταποιώντας υπάρχοντα αντικείμενά σου ή υλικά που θα βρεις σε καταστήματα σε όλη την Ελλάδα όπως π.χ. στα Praktiker. Έτσι, κάνεις οικονομία, ενώ έχεις και την ικανοποίηση να απολαμβάνεις τα έπιπλα που εσύ δημιούργησες!

  • Αν ο χώρος σου το επιτρέπει, πάρε ένα καναπέ κρεβάτι που μπορεί να ανοίξει ανά πάσα στιγμή για να φιλοξενήσει φίλους, γονείς, συγγενείς!

 

  • Προτίμησε για το μπαλκόνι σου πτυσσόμενο τραπεζάκι και καρέκλες – είναι εύκολο να μεταφερθούν και σε οποιοδήποτε σημείο στο εσωτερικό του σπιτιού όταν υπάρξει ανάγκη.

  • Πάρε μερικές μαξιλάρες για το δωμάτιο/καθιστικό. Δίνουν ιδιαίτερο χρώμα στο χώρο ενώ μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις και ως extra καρέκλες ή ακόμα και ως… κρεβάτι!
  • Αν δεν είσαι σε θέση να αγοράσεις πλυντήριο και το πλύσιμο στο χέρι δεν είναι το φόρτε σου, στις περισσότερες περιοχές πλέον – ειδικά σε μέρη που επιλέγουν να μείνουν φοιτητές, υπάρχουν οργανωμένα καθαριστήρια όπου είτε μπορείς να χρησιμοποιήσεις self service πλυντήρια, είτε μπορείς να αφήσεις τα ρούχα σου στους ειδικούς να τα περιποιηθούν σε οικονομικές τιμές. Βρες γρήγορα τα κοντινά σε εσένα και κάνε τα παζάρια σου.
  • Εκμεταλλεύσου κάθε εκατοστό διαθέσιμου χώρου με τις ειδικές κρεμάστρες και πολύ-όρορφες θήκες που μπαίνουν πίσω από πόρτες και φύλλα ντουλάπας.
  • Εφοδίασε την κουζίνα σου με αρκετά αθάνατα αγαπημένα πλαστικά ταπεράκια που προσφέρουν εύκολες λύσεις αποθήκευσης, για να διατηρείς τα τρόφιμα περισσότερο χρόνο αλλά και να «φιλοξενείς» τα φαγητά που στέλνει η μαμά.

  • Φρόντισε να έχεις πάντα extra πλαστικά ποτήρια, πιάτα και μαχαιροπήρουνα για τις μέρες που θα έρχονται πολλοί φίλοι και η παρέα θα είναι μεγάλη, ή απλά για τις μέρες της εξεταστικής που δεν θα έχεις χρόνο και όρεξη για πολλές δουλειές στο σπίτι!
    Via

Vintage βέσπες μετατρέπονται σε καρέκλες γραφείου και το αποτέλεσμα είναι Μοναδικό!

Ένα μοντέρνο «πράσινο» διαμέρισμα: Πού βρίσκεται και τι προσφέρει