in

Πως μπορεί να μεταμορφωθεί μια υπαίθρια βεράντα

Η βεράντα σχήματος κεφαλαίου ελληνικού «Γ» ήταν ήδη περιφραγμένη από ένα είδος πάνελ κομματιών με κολλημένους λεπτούς κορμούς δέντρων και το σχήμα τους παρουσίαζε ελαφρούς κυματισμούς (είναι φυσικά κλαδιά ελάτης ή πεύκου και χρησιμοποιούνται ως διακοσμητικά διαχωριστικά όπως αντίστοιχα χρησιμοποιούμε στην Ελλάδα τις καλαμωτές ή τους φράχτες από μπαμπού).

Ένα ακόμη στοιχείο που υπήρχε ήδη στη βεράντα ήταν ένας γωνιακός ρατάν (rattan) καναπές, ο οποίος και αποφασίστηκε να αποτελέσει τον καναπέ και της νέας διακόσμησης με κάποιες μικροαλλαγές. Πέρα από αυτά τους δόθηκε ελευθερία κινήσεων για το υπόλοιπο της βεράντας.

Η πρώτη κίνηση ήταν ο διαχωρισμός του χώρου σε ζώνες ενώ αμέσως μετά ακολούθησε η διαδικασία της φύτευσης.

Δεδομένου ότι η βεράντα περιβάλλονταν από ψηλά τείχη η βλάστηση την οποία διάλεξαν ήταν, σχετικά, χαμηλής ανάπτυξης σε πολλές γλάστρες διαφόρων μεγεθών εξαιρουμένου μιας ελιάς που φυτεύτηκε σε μια μεγάλη λευκή γλάστρα.

Η Annette και ο Christian, από την Νορβηγία, βοηθώντας τον Tommy να ανανεώσει την υπαίθρια βεράντα του απαθανάτισαν φωτογραφικά κάθε στάδιο της μεταμόρφωσης του έργου τους.

Η εξέλιξη του έργου τους, λεπτομερής και το αποτέλεσμα εντυπωσιακό.

Δείτε και μόνοι σας!

thehomeissue_norwayveranda04

Για τη διακόσμηση του φράχτη επιλέχθηκαν αρωματικά βότανα, χωρίς άνθη, τα οποία τοποθετήθηκαν μέσα σε μικρές γλάστρες, μαύρης απόχρωσης, διάσπαρτες επάνω σε οικοδομικό πλέγμα με τη βοήθεια βάσεων στήριξης.

Στη συνέχεια, λευκές και γκρι γλάστρες με μεγαλύτερα φυτά τοποθετήθηκαν μπροστά από το φράχτη μαζί με μερικά ακόμη διακοσμητικά στοιχεία όπως αυτά των ψάθινων καλαθιών και των φαναριών.

Ακόμη για τη δημιουργία διαφορετικών επιπέδων ανάμεσα στα αντικείμενα χρησιμοποιήθηκαν μικρά ξύλινα σκαμπό.

thehomeissue_norwayveranda05

Από την άλλη πλευρά του φράχτη και πίσω από το κεντρικό στοιχείο της βεράντας, τον καναπέ, τοποθετήθηκαν εναλλακτικά κρεμαστά διακοσμητικά όπως ψάθινα καπέλα.

Τα έπιπλα της βεράντας, πέραν του σκουρόχρωμου καναπέ που ήδη υπήρχε, επιλέχθηκαν με μεγάλη προσοχή, μεταξύ αυτών οι μεταλλικές λευκές καρέκλες και τα υφάσματα ενώ για τις αποχρώσεις των υφασμάτων ακολουθήθηκαν οι ίδιοι τόνοι που υπάρχουν και στον περιβάλλοντα χώρο, δηλαδή, αυτές του λευκού, του μαύρου και του καφέ.

Τα μοτίβο των υφασμάτων με τους γεωμετρικούς σχηματισμούς και τις ρίγες χάρισαν αμέσως στο χώρο την διαφορετικότητα που χρειαζόταν για να μπορέσει να ξεφύγει από μια μονότονη επαναλαμβανόμενη ακολουθία.

thehomeissue_norwayveranda07

Ως τραπέζι της βεράντας χρησιμοποιήθηκε μια παλέτα ή οποία πρώτα βάφτηκε με μαύρο χρώμα έτσι ώστε να έρχεται σε χρωματική ταύτιση με τον γωνιακό καναπέ και στη συνέχεια τοποθετήθηκαν μεταλλικές ρόδες στην ίδια απόχρωση.

Για τη διακόσμηση του τραπεζιού χρησιμοποιήθηκαν ιδιαίτερα απλά διακοσμητικά δίνοντας προτεραιότητα στο φως και την ατμόσφαιρα με διάφορα και διαφορετικά μεταξύ τους φανάρια κεριών.

Αναλογιστείτε την απλότητα των υλικών αλλά και το κόστος αυτών και αλλάξτε κι εσείς τη βεράντα σας εύκολα, έξυπνα και οικονομικά. Όπως είδατε με τα πιο απλά υλικά μπορείτε να δημιουργήσετε υπέροχα αποτελέσματα που θα μπορέσετε να τα χαρείτε ολόκληρο το καλοκαίρι.

thehomeissue_norwayveranda06

faysbook.gr

Ο πρίγκιπας Κάρολος άνοιξε το δικό του ξενοδοχείο

Πως να κάνετε το μπάνιο σας πιο ενδιαφέρον