in

Ανοιχτά ράφια στην κουζίνα -Η τάση που ήρθε για να μείνει!

Σύμφωνα με τους μεγαλύτερους σχεδιαστές και κατασκευαστές, οι κουζίνες έχουν πλέον ανοιχτά ράφια, αντί για ντουλάπια. Ο καιρός πλέον που η κουζίνα σχεδιαζόταν με μοναδικό γνώμονα την πρακτικότητα, έχει παρέλθει ανεπιστρεπτί.

Μήπως ήρθε ο καιρός για ένα φρεσκάρισμα της κουζίνας; Μόνο που θα σκεφτείς ότι θα φύγουν τα ογκώδη ντουλάπια και την θέση τους θα πάρουν μεγάλα άνετα ράφια, ανοίγει ο χώρος, αλλάζει η αισθητική και όλα γίνονται πιο γρήγορα. Ακόμα και η φιλοσοφία ότι «οι ανοιχτοί χώροι αποθήκευσης δεν είναι για όλους» τείνει να καταρριφθεί, καθώς με τον κατάλληλο προγραμματισμό, την σωστή επιλογή ραφιού και λίγη έμπνευση από το decoration.gr, ετοιμάσου να κάνεις θαύματα!

Βάλε χρώμα

Μια από τις επιλογές σου είναι να προσθέσεις λίγο χρώμα στην κουζίνα σου, απλά και μόνο για να την κάνεις ένα πιο ευχάριστο μέρος. Δεν έχεις περιορισμούς: μπορεί το στυλ που αγαπάς να είναι ρετρό, μινιμαλιστικό, μοντέρνο ή ακόμα και shabby chic.

Σε κάθε περίπτωση μια δόση χρώματος σε μια ουδέτερη χρωματικά κουζίνα, μπορεί να επιφέρει δραστική αλλαγή στον τρόπο που βλέπεις τον χώρο.

Φωτισμός

Αν και έχουμε γράψει δεκάδες φορές για τον σωστό φωτισμό, η κουζίνα είναι το μέρος του σπιτιού που ο φωτισμός είναι πιο σημαντικός από κάθε άλλο δωμάτιο.

Για να αντιγράψεις τις παρακάτω εντυπωσιακές κουζίνες, θα χρειαστείς LED, κρυφό φωτισμό σε εσοχές και τα κατάλληλα ράφια.

Οι ταινίες LED διαθέτουν τηλεχειρισμό που αυξομειώνει την ένταση ή αλλάζει χρώμα στην ταινία!

Θέλω χώρους!

Η μεγιστοποίηση των αποθηκευτικών χώρων στην κουζίνα είναι ένα από τα πιο σημαντικά πράγματα και καθορίζει το τι μπορεί και τι όχι.

Τα ανοιχτά ράφια σου δίνουν την δυνατότητα να έχει αξία το κάθε εκατοστό κατασκευής, χωρίς να χάνεται πολύτιμος χώρος.

Σημαντικό είναι να χρησιμοποιείται όλος ο οριζόντιος χώρος και να υπάρχει αποθηκευτικός χώρος πάνω από το σημείο που κάνεις προετοιμασία.

Ανοιχτά ράφια και κλειστά ντουλάπια

Ένας συνδυασμός ραφιών και ντουλαπιών θα σου δώσει τόσο την επιθυμητή όψη, όσο και πρακτικές λύσεις.

Αυτό θα σου επιτρέψει να αποθηκεύσεις τα μαγειρικά σκεύη με ασφάλεια και να μην είναι όλα τα αντικείμενα της κουζίνας ορατά στον κάθε επισκέπτη.

Προτίμησε τα ράφια για επίδειξη και στυλ και τα ντουλάπια για οργάνωση!

Συνδυασμός της επιτυχίας και για Ζεν κουζίνες.

Ράφια βιομηχανικού στυλ

Τα τελευταία 3 χρόνια, σε ολοένα περισσότερες κουζίνες παρατηρούμε μια στροφή στο βιομηχανικό σχεδιασμό.

Το καλύτερο σχετικά με τα ράφια βιομηχανικού στυλ, είναι ότι δεν απαιτείται να είναι όλη η κουζίνα βιομηχανική και πως ταιριάζει τόσο σε μινιμαλιστικές, όσο και σε ρουστίκ κουζίνες, χάρη στην απλότητά τους.

Οι συνδυασμοί μετάλλου και ξύλου, δίνουν αντίθεση και υφή σε ένα χώρο σπάζοντας την μονοτονία!

decoration.gr

Αυτό είναι το πιο ακριβό σπίτι στον κόσμο

Πως να διαγνώσετε απλά και γρήγορα εάν το μέλι σας είναι νοθευμένο