in

Δείτε ποιο είναι το Κορυφαίο δροσιστικό ποτό του Καλοκαιριού!

Η πραγματική λεμονάδα δεν έχει καμία σχέση με το άχρωμο ανθρακούχο αναψυκτικό που παίρνουμε από το περίπτερο.

Είναι γλυκόξινη και 10 φορές πιο δροσιστική, αλλά πώς την φτιάχνουμε; Ας κάνουμε ένα τεστ γευσιγνωσίας στην αναζήτηση της τέλειας λεμονάδας.

Πώς τη φτιάχνουμε όμως;
Πρώτη συνταγή
Μια συνταγή, η πιο απλή και παραδοσιακή, θέλει να διαλύετε δύο φλιτζάνια ζάχαρης σε ένα φλιτζάνι ζεστό νερό μέχρι να γίνουν σιρόπι και στη συνέχεια, να προσθέτετε δύο φλιτζάνια φρέσκο χυμό λεμόνι. Όταν το λεμονένιο σιρόπι σας είναι έτοιμο, μπορείτε να αραιώσετε 2 δάχτυλα από αυτό με παγωμένο νερό και πολλά παγάκια. Το αποτέλεσμα είναι γλυκό και ξινό και ιδιαίτερα δροσιστικό.

 

Δεύτερη συνταγή
Μια άλλη αρκετά παρόμοια συνταγή, περιλαμβάνει 1 λίτρο βραστό νερό, τρία στυμμένα λεμόνια και 5-6 κουταλιές της σούπας ζάχαρη. Τα αφήνετε να διαλυθούν για 15-30 λεπτά. Φέτες λεμονιού και ένα κλαδάκι μέντας μπορούν να προστεθούν για την τελική ώρα της ψύξης, αλλά προσοχή γιατί οι φέτες του λεμονιού μπορεί να πικρίσουν το μίγμα σας.

yellow_lemonade_spring_anniversay_shoot_3

Τρίτη συνταγή
Η συγκεκριμένη συνταγή είναι ένα μίγμα από ζεστό νερό με ξύσμα από τρία λεμόνια και τον χυμό 6 μέτριων λεμονιών μαζί με 150 γραμμάρια ζάχαρης. Αφήστε το μίγμα όλη τη νύχτα και η γεύση θα καταλήξει όσο ισορροπημένη χρειάζεται για να τη λατρέψετε.

Η τέλεια λεμονάδα
2½ λεμόνια
50 gr λευκή ζάχαρη
570 ml κρύο νερό
1 πρέζα αλάτι
¼ αγγούρι κομμένο σε φέτες
Ένα μικρό ματσάκι δυόσμο

Κόψτε ένα από τα λεμόνια σε κομμάτια και ρίξτε τα στο μπλέντερ μαζί με τον χυμό του και τον χυμό των άλλων λεμονιών, τη ζάχαρη, το αλάτι και λίγο από το νερό. Ανακατέψτε και μετά προσθέστε το υπόλοιπο νερό και αν το κρίνετε απαραίτητο προσθέστε περισσότερη ζάχαρη.

Ρίξτε το μίγμα μέσα σε μια κανάτα και προσθέστε τις φέτες του αγγουριού και μερικά κλωναράκια δυόσμο. Στη συνέχεια βάλτε τη λεμονάδα στο ψυγείο μέχρι να παγώσει καλά. Σερβίρετε πάνω σε πάγο μαζί με μια φρέσκια φέτα αγγουριού και μερικά φυλλαράκια δυόσμου σε κάθε ποτήρι.

Tip: Αν προτιμάτε μια αφρώδη λεμονάδα, προσθέστε μόνο 250ml κρύο νερό στο μπλέντερ και στη συνέχεια συμπληρώστε την κανάτα με κρύα σόδα πριν το σερβίρισμα. Via

#TotalWhite: Τα πιο καλοκαιρινά σπίτια υιοθετούν το λευκό στη διακόσμησή τους

Αυτό Είναι το νέο Τοστ που «Κάνει Χαμό» στο Instagram