in

Αγρότης Ανακάλυψε μία Κρυμμένη Πόρτα. ΑΥΤΟ που Βρήκε μέσα, άφησε τους Πάντες Άφωνους!

Το 1850, ένα αγρότης από τη Σκωτία έκανε μια απίστευτη ανακάλυψη.

Καθώς πήγε να επιθεωρήσει τις ζημιές από μία πολύ δυνατή καταιγίδα, παρατήρησε ένα πέτρινο πέρασμα σε ένα μικρό κολπίσκο.

Αυτό που βρήκε μέσα ήταν μια τεράστια έκπληξη για όλους!

3244

Βρήκε τα απομεινάρια ενός αρχαίου πολιτισμού. Χιλιάδες χρόνια πριν, υπήρχε μια κοινωνία που αναπτυσσόταν εδώ. Ωστόσο, μέχρι το 1850 ήταν καλυμμένη από αμμόλοφους. Η καταιγίδα όμως κατάφερε να ξεσκεπάσει αυτό το μυστικό.

4232

Είναι πάνω από 5000 χρονών και έτσι θεωρείται από τα πιο αρχαία ευρήματα! Η πόλη είναι γνωστή ως Skara Brae. Τα σπίτια είναι καλοδιατηρημένα λόγω του ότι ήταν σκεπασμένα από τους αμμόλοφους. Για τους αρχαιολόγους αυτό είναι σαν να χτυπάς το τζακ ποτ!

5215

Ξεκίνησε ανάμεσα στο 3180 και το 2500 πΧ και είναι από τους πιο αρχαίους συνοικισμούς της Μεγάλης Βρετανίας. 8 σπίτια έχουν παραμείνει σε άριστη κατάσταση και μας βοηθούν να ρίξουμε μια ματιά στην κουλτούρα τους.

Πιστεύεται πως περίπου 50-100 άνθρωποι ζούσαν εδώ.

6198

Κάθε ένα από τα σπίτια συνδεόταν με τα άλλα μέσω τούνελ αν και υπήρχαν πέτρες για να τα σφραγίσουν εάν χρειαζόταν.

7177

Κάτι που τους έκανε εντύπωση ήταν πως σε κάθε σπίτι υπήρχε ένα κρεβάτι που ήταν μεγαλύτερο από τα άλλα. Υπήρχαν επίσης ράφια, καρέκλες και ντουλάπες σε κάθε δωμάτιο.

Κάποια από τα κουτιά αποθήκευσης ήταν αδιάβροχα. Επιστήμονες υποθέτουν πως αποθήκευαν εκεί ζωντανά ψάρια για να μένουν φρέσκα μέχρι να τα μαγειρέψουν.

8169

Τους ενθουσίασε κάτι ακόμα. Κάθε σπίτι είχε μία τουαλέτα και υπήρχε και σύστημα αποχέτευσης. –

9157

Στο Skara Brae φαίνεται να παίζει πολύ μεγάλο ρόλο η οικογένεια. Τα σπίτια ήταν όλα επιπλωμένα με παρόμοιο τρόπο, κάτι που έδωσε την εντύπωση στους αρχαιολόγους πως δεν ήταν ένας που κυβερνούσε, αλλά όλοι είχαν ίσα δικαιώματα.

10144

Μία θεωρία είναι πως η φυλή Picts κατοικούσε εκεί κατά τη διάρκεια των παγετώνων στην Βρετανία, η προέλευση όμως των οποίων παραμένει ένα μυστήριο.

11185

Ωστόσο, παρόλο που οι ερευνητές έκαναν σημαντικές ανακαλύψεις, υπάρχουν ακόμα πολλά άλυτα μυστήρια. Κανείς δεν ξέρει για παράδειγμα γιατί εγκαταλείφθηκε το χωριό πριν 2500 χρόνια.
πηγή 

Δείτε πως έκανε το σπίτι της μια γυναίκα που τρελαίνεται για την Coca Cola

Οι πιο φιλόξενοι ρουστίκ γωνίες ανάγνωσης για να εμπνευστείτε