Πόσες ταράτσες μπορεί να έχει ένα κτήριο; Στη Βυρηττό λένε, πολλές…

Ένα νέο, άκρως εντυπωσιακό κτήριο κοντά στη νέα μαρίνα της Βυρηττού, προσφέρει κατοικίες με δική της ταράτσα η κάθε μία. Και είναι πειρασμός.

Η Βυρηττός είναι από εκείνες τις πόλεις της Μέσης Ανατολής που έχουν υπάρξει σταυροδρόμια πολιτισμών. Ασία από τη μία, Ευρώπη από την άλλη.

Η μεγάλης σημασίας τοποθεσία της, ακριβώς στο κέντρο της ανατολικής λεκάνης της Μεσογείου, της «χάρισε» μέσα στην ιστορία της πολλά και διάφορα αφεντικά, που άφησαν επάνω της αναλλοίωτα τα σημάδια τους. Φοίνικες, Πέρσες , Έλληνες, Ρωμαίοι, Άραβες, Βυζαντινοί, Οθωμανοί, όποιος λαός ένιωθε τις δυνάμεις του να γιγαντώνονται, φλέρταρε με την ιδέα της κυριαρχίας της Βυρηττού και των γύρων περιοχών, με την πίστη πως θα είχε την πρωτοβουλία των κινήσεων και τον απόλυτο έλεγχο της περιοχής.

Σε μια εύφλεκτη γειτονιά του πλανήτη, η Βυρηττός προσπαθεί να διατηρήσει μια ισορροπία, παίζοντας το ρόλο του σταθεροποιητή. Η πόλη αλλάζει πρόσωπο με γοργούς ρυθμούς, θέλοντας να γίνει πόλος έλξης υγειών δυνάμεων που θα επενδύσουν και θα δημιουργήσουν, δείχνοντας πως με θέληση, μπορεί να ξεπεραστεί η «κακοδαιμονία» της περιοχής.

Στην προσπάθεια αυτή, το διάσημο αρχιτεκτονικό γραφείο Herzog & Meuron ανταποκρίθηκε, κατασκευάζοντας ένα εντυπωσιακό κτήριο κατοικιών που ξεχωρίζει με την πρώτη ματιά.

Το 119 μέτρων “Beirut Terraces”, είναι ένα κτήριο 27 ορόφων, με τον κάθε ένα από αυτούς να έχει τη δική του «ταράτσα» και τα οφέλη της.

Χτισμένο πάνω σε έναν κύριο κορμό, η ασύμμετρη κατασκευή αποτελείται από 5 διαφορετικά σχέδια ορόφων, που επαναλαμβάνονται με τυχαία μορφή, χαρίζοντας εκτός από μια «εκκεντρική» εξωτερική εμφάνιση, ποικιλία στις κατοικίες. Κάθε όροφος προβάλλεται σε μια διαφορετική κατεύθυνση, δίνοντας τη δυνατότητα σε κάθε κατοικία να έχει ένα τεράστιο μπαλκόνι, που με την αντίθετη κατεύθυνση του επάνω ορόφου, παίζει το ρόλο μιας ταράτσας.

Σε απόσταση αναπνοής από την καινούρια μαρίνα της πόλης, το “Beirut Terraces” χρησιμοποιεί τα στοιχεία της φύσης και το ήπιο κλίμα της περιοχής προς όφελος των κατοίκων, ενώ παρέχοντας τους χώρους για την ανάπτυξη φυτών, γίνεται το απόλυτα «πράσινο» κτήριο.

Στις βασικές παροχές προς τους ιδιοκτήτες, η εσωτερική πισίνα, το σπα, η σάουνα και το υδρομασάζ, ενώ ο σκελετός του κτηρίου που δεν χρησιμοποιεί τους τοίχους σαν κομμάτι του, δίνει τη ελευθερία σε αμέτρητες αλλαγές και διαμορφώσεις του κάθε ορόφου.

via klik.gr

Μια σκοτεινή κατοικία μεταμορφώνετε σε ένα φωτεινό διαμέρισμα στη Σόφια

Ένα σκοτεινό διαμέρισμα πρώτου ορόφου στο ιστορικό κέντρο της Σόφια, μεταμορφώθηκε σε μια χαρούμενη και φωτεινή κατοικία από τους σχεδιαστές του γραφείου dontDIY.Το εσωτερικό...

Πώς θα Αφαιρέσετε Μόνοι σας την Ταπετσαρία από τον Τοίχο

Μπορεί να καταφέρατε να τη βάλετε μόνοι σας αλλά όσο σημαντικό είναι το να τη βάλετε άλλο τόσο σημαντικός είναι και ο τρόπος που...

Εξωτερικά φαίνεται σαν μία Υπερπολυτελή Βίλλα. Μόλις δείτε ΤΙ Κρύβει στο Υπόγειο, θα Μείνετε!

Λατρεύουμε τους αχυρώνες (γι’ αυτό και έχουμε πάθει πλάκα με το ρουστίκ στυλ της Joanna Gaines), αλλά αυτός εδώ ο αχυρώνας περίπου 2.050 τ.μ....

Μια γιαγιά αποκαλύπτει ΠΟΙΑ 10 πράγματα δεν πρέπει ποτέ να πετάμε και ΠΩΣ μπορούμε...

Υπάρχουν δύο τύποι ανθρώπων σε αυτόν τον κόσμο: εκείνοι που κρατούν τα παλιά πράγματα με την ελπίδα να τα επαναχρησιμοποιήσουν και εκείνοι που απλώς...

Ναι, αυτή είναι η είσοδος στο σπίτι αυτού του άντρα. Και όχι, αυτός δεν...

Ο Νταν Πράις είναι ένας άνθρωπος που έχει αφιερώσει τη ζωή του στη τέχνη. Ζει μια πολύ απλή ζωή για πάνω από 20 χρόνια.Για...

22 καταπληκτικές ιδέες για να αξιοποιήσετε στο έπακρο μικρά δωμάτια

Ένα μικρό δωμάτιο δεν πρέπει να είναι πρόβλημα. Το πιο σημαντικό πράγμα είναι να μπορεί να διανείμει διαθέσιμο χώρο και να είναι πολύ άνετο για...
close