in

Μια πολυβραβευμένη θερινή κατοικία στη Χαλκιδική που δεν μοιάζει με καμία άλλη

Οι επιθυμίες των πελατών για αυτή την μικρή θερινή κατοικία στη Σιθωνία Χαλκιδικής ήταν για ένα σπίτι διακοπών με χαμηλές απαιτήσεις για συντήρηση, σε οικόπεδο με ελαιώνα και θέα προς τη θάλασσα και το Άγιο Όρος.

Στο σχεδιασμό και την κατασκευή χρησιμοποιήθηκε ψηφιακή τεχνολογία αιχμής CAD/CAM με πρωτοποριακό τρόπο. Τα στοιχεία της κατασκευής είναι προκατασκευασμένα, παρόλα αυτά, στο σχεδιασμό του κτίσματος λήφθηκαν σε μεγάλο βαθμό υπόψη η θέση του ηλίου για τη σκίαση των χώρων και την θέα.

Το εξωτερικό περίβλημα αποτελείται από ελαφριά μεταλλική επιφάνεια που τυλίγεται και είναι κινητή, ώστε να προσφέρει μεταβλητότητα. Ο σχεδιασμός του περιβλήματος με το διάτρητο σχέδιο που θυμίζει ύφασμα εμπνεύστηκε από τη φυλλωσιά και τη σκιά των ελαιόδεντρων. Με την κίνηση του ηλίου κατά τη διάρκεια της ημέρας οι εσωτερικοί χώροι γεμίζουν με εναλλασσόμενες σκιάσεις.

Το έργο έχει αποσπάσει το βραβείο 2017 Architizer A+ Award (Νέα Υόρκη) στην κατηγορία Αρχιτεκτονική και Φως. Στα Βραβεία Δομές 2017 (Αθήνα) βραβεύτηκε ως το Καλύτερο πρώτο έργο νέου αρχιτέκτονα 2012-2016. Έλαβε το βραβείο 2016 Surface Design Award (Λονδίνο) στην κατηγορία Φως & Εξωτερική Επιφάνεια, ενώ ήταν προτεινόμενο και στην κατηγορία Εξωτερικής Επιφάνειας Κατοικίας.

 

Αρχιτεκτονική μελέτη : Εύα Σοπέογλου (www.evasopeoglou.com)
Μεταλλική κατασκευή: METALSO (www.metalso.gr)
Φωτογράφος : Μαριάνα Μπίστη (www.marianabisti.com)

source archetype

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.

Αυτά τα τρισδιάστατα υγρά πατώματα μεταμορφώνουν κυριολεκτικά το σπίτι σας σε εικονικό ενυδρείο!

Διασκεδαστικά και ελκυστικά σχέδια για παράθυρα στέγης