in

Μια κατοικία στο Leuven με πολύ διαφορετικό χαρακτήρα

Οι πελάτες, μία πενταμελής οικογένεια, ζουν σε ένα χαρακτηριστικό σπίτι που βρίσκεται σε συνεχές μέτωπο, μέσα σε ένα πυκνοχτισμένο οικοδομικό τετράγωνο στο ιστορικό κέντρο του Leuven.

Η κατοικία μετατράπηκε σε μια συλλογή συνδεδεμένων χώρων με πολύ διαφορετικό χαρακτήρα. Ένας πολύ μεγάλος, ψηλοτάβανος και φωτεινός χώρος που φωτίζεται από ψηλά γίνεται το κέντρο του έργου. Ένα μικρό πλευρικό τούβλινο υπόστεγο είναι προσβάσιμο μέσα από μια μυστική σκάλα. Το δωμάτιο στην πλευρά του δρόμου χρησιμοποιείται ως προθάλαμος, χώρος υποδοχής και αποθήκευσης. Ο κήπος μετατρέπεται σε ανοιχτό δωμάτιο με πράσινους τοίχους και ένα μεγάλο στοιχείο νερού.

Τα επιμέρους δωμάτια χαρακτηρίζονται μέσα από μία προσεκτική διαλογή αρχιτεκτονικών στοιχείων: μία αιωρούμενη γυάλινη οροφή, μία λεπτή τσιμεντένια σκάλα, μια πλάκα δαπέδου από μωσαϊκό, ένας πράσινος γήινος τοίχος, ένα μεγάλο συρόμενο παράθυρο.

Αυτή η συλλογή δωματίων γίνεται ένα επαμφοτερίζον περιβάλλον ζωής μέσα στη συνέχεια δημόσιων και ιδιωτικών χώρων που συνθέτουν τον ιστό της πόλης.

ek-mag.com

15 απο τα πιο ωραία μπάνια ξενοδοχείων στον κόσμο

Θέλετε να πείτε αντίο στη σκόνη μια για πάντα; Να το μυστικό!