Κολομβιανοί δημιουργούν σπίτια με τούβλα από ανακυκλωμένα πλαστικά! Αυτό είναι το μέλλον της Δόμησης

Παρά το γεγονός ότι το πλαστικό είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενο υλικό, είναι επίσης ένα από τα πιο επικίνδυνα στο περιβαλλοντικό επίπεδο.

Εκτιμάται ότι μπορεί να χρειαστούν περισσότερα από 500 χρόνια για να αποσυντεθούν, ως αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που μετατρέπει σε μικρά θραύσματα τα οποία μπορούν να καταπιούν τα ζώα.

Στην πραγματικότητα, εκτιμάται ότι αν δεν κανουμε καμία σημαντική αλλαγή στις δράσεις μας, στο 2025 θα υπάρχουν 155 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών αποβλήτων που θα αποτελούν στους ωκεανούς του κόσμου.

Αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση, ο κολομβιανός αρχιτέκτονας Όσκαρ Andrés Méndez ξεκίνησε ένα πρόγραμμα με την ονομασία “πλαστικές έννοιες” η “Conceptos Plásticos”που επιδιώκει να μετατρέψει τα απόβλητα πλαστικά και ελαστικά υλικά προσβάσιμες και προσιτές κατασκευής.

Έτσι, τα περιβαλλοντικά ζητήματα αρθρωτά με ένα άλλο από τα προβλήματα που επηρεάζουν περισσότερο τους πληθυσμούς σε όλο τον κόσμο (κυρίως τα φτωχότερα): έλλειψη πρόσβασης σε αξιοπρεπή στέγαση.

578cfdc53c4f1_crop

Με μία βιομηχανική διαδικασία που ονομάζεται “εξώθηση”, το πλαστικό τήκεται και εγχέεται μέσα σε ένα καλούπι, με αποτέλεσμα το πλαστικό μπλοκ που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των δοκών και τοίχους των κατοικιών, μέσω ενός συστήματος που δεσμεύεται όπως τα κομμάτια LEGO!

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, τα πλαστικά συστατικά προστίθενται που το καθιστούν ανθεκτικό στη φωτιά. Η προκύπτουσα δομή είναι επίσης ανθεκτική στους σεισμούς, το οποίο είναι σύμφωνο με συνιστάται εναλλακτική λύση σε περιοχές που επλήγησαν από το φαινόμενο αυτό.

578cfdc59cb69_crop

Έτσι, “Πλαστικές Έννοιες” έχει ως στόχο να παρέχει υλικά και κατάρτιση για τέσσερα άτομα χωρίς εμπειρία να μπορούν να χτίσουν ένα σπίτι των 40 τετραγωνικών μέτρων σε μόλις πέντε ημέρες.

Το πρόγραμμα έχει άλλους συν-ιδρυτές μαζί με τον Oscar: Την Isabel Cristina Gamez και τον Henry Alexander Canon. Ο Fernando Llanos, ο οποίος ήταν ο εφευρέτης των πλαστικών τμημάτων, λειτουργεί επίσης ως εταίρος.

578cfdc5dd546_crop

Προς το παρόν  « Πλαστικές Έννοιες” έχει χτίσει γύρω στα 1500 τετραγωνικά μέτρα κατοικίες και καταφύγια σε διάφορες περιοχές της Κολομβίας . Τώρα παίρνουν άδειες για να χτίσουν άλλα 500 μέτρα στην Καρθαγένη.

21415-1-1014x487

Σε αυτές τις διαδικασίες κατασκευής, πάνω από 300 τόνοι πλαστικών από τη βιομηχανία και την κατανάλωση θα επαναχρησιμοποιηθούν.

578cfdc63eb02_crop

Αυτό το έτος, το πρόγραμμα σχεδιάζει να κατασκευάσει 240 νέες κατοικίες, που επωφελούνται περισσότερο από χίλια άτομα.

Tο 2018 σχεδιάζει να κατασκευάσει 600 ετησίως, εξασφαλίζοντας 3.000 άνθρωποι ένα ανθεκτικό και βιώσιμο σπίτι !

casasideas.gr

Τέλεια οργανωμένα γραφεία για Μυστικά

Ο χώρος του γραφείου μπορεί πολύ εύκολα μέσα σε μερικές ώρες να θυμίζει εμπόλεμη ζώνη. Μερικά χαρτιά από εδώ, μερικά βιβλία από εκεί, εκκρεμότητες,...

Το πιο απομονωμένο ξενοδοχείο στον κόσμο!

Στο νησί El Hierro, μέρος του Αρχιπελάγους των Κανάριων στην Ισπανία, ένα ξενοδοχείο προκαλεί εντύπωση. Το «Punta Grande» δεσπόζει πάνω σε έναν απομακρυσμένο βράχο,...

Διακοσμιση απο Ένα ξύλινο σπίτι στο βουνό

Όλοι κάποτε έχουμε φανταστεί ένα εξοχικό μέσα στο δάσος, όλο από ξύλο και με το χεράκι της δικής μας διακόσμησης. Η ιδιοκτήτρια του παρακάτω σπιτιού...

Δεν θα πιστεύετε τι έφτιαξε με ένα κομμάτι από κορμό δένδρου

Με φαντασία και μεράκι, αυτός ο ξυλουργός έφτιαξε κάτι που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί! via

Αυτός είναι ο πρώτος ουρανοξύστης σε σχήμα U

Η εξέλιξη στην αρχιτεκτονική δε σταματά και ο ουρανοξύστης που θα σας παρουσιάσουμε είναι μια τρανή απόδειξη. Πρόκειται για έναν ουρανοξύστη στο Μανχάταν του οποίου...

Η νέα τάση στο φαγητό είναι το μαγείρεμα στο… πλυντήριο πιάτων!

Τα πλυντήρια πιάτων τα είχαμε μόνο για να καθαρίζουμε στοίβες βρόμικων σερβίτσιων. Όμως, οι άνθρωποι φαίνεται πως το βαρέθηκαν και αυτό. Ακούγεται λίγο σιχαμένο όμως...
close