Κολομβιανοί δημιουργούν σπίτια με τούβλα από ανακυκλωμένα πλαστικά! Αυτό είναι το μέλλον της Δόμησης

Παρά το γεγονός ότι το πλαστικό είναι ένα από τα πιο χρησιμοποιούμενο υλικό, είναι επίσης ένα από τα πιο επικίνδυνα στο περιβαλλοντικό επίπεδο.

Εκτιμάται ότι μπορεί να χρειαστούν περισσότερα από 500 χρόνια για να αποσυντεθούν, ως αποτέλεσμα μιας διαδικασίας που μετατρέπει σε μικρά θραύσματα τα οποία μπορούν να καταπιούν τα ζώα.

Στην πραγματικότητα, εκτιμάται ότι αν δεν κανουμε καμία σημαντική αλλαγή στις δράσεις μας, στο 2025 θα υπάρχουν 155 εκατομμύρια τόνοι πλαστικών αποβλήτων που θα αποτελούν στους ωκεανούς του κόσμου.

Αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση, ο κολομβιανός αρχιτέκτονας Όσκαρ Andrés Méndez ξεκίνησε ένα πρόγραμμα με την ονομασία “πλαστικές έννοιες” η “Conceptos Plásticos”που επιδιώκει να μετατρέψει τα απόβλητα πλαστικά και ελαστικά υλικά προσβάσιμες και προσιτές κατασκευής.

Έτσι, τα περιβαλλοντικά ζητήματα αρθρωτά με ένα άλλο από τα προβλήματα που επηρεάζουν περισσότερο τους πληθυσμούς σε όλο τον κόσμο (κυρίως τα φτωχότερα): έλλειψη πρόσβασης σε αξιοπρεπή στέγαση.

578cfdc53c4f1_crop

Με μία βιομηχανική διαδικασία που ονομάζεται “εξώθηση”, το πλαστικό τήκεται και εγχέεται μέσα σε ένα καλούπι, με αποτέλεσμα το πλαστικό μπλοκ που χρησιμοποιείται για την κατασκευή των δοκών και τοίχους των κατοικιών, μέσω ενός συστήματος που δεσμεύεται όπως τα κομμάτια LEGO!

Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, τα πλαστικά συστατικά προστίθενται που το καθιστούν ανθεκτικό στη φωτιά. Η προκύπτουσα δομή είναι επίσης ανθεκτική στους σεισμούς, το οποίο είναι σύμφωνο με συνιστάται εναλλακτική λύση σε περιοχές που επλήγησαν από το φαινόμενο αυτό.

578cfdc59cb69_crop

Έτσι, “Πλαστικές Έννοιες” έχει ως στόχο να παρέχει υλικά και κατάρτιση για τέσσερα άτομα χωρίς εμπειρία να μπορούν να χτίσουν ένα σπίτι των 40 τετραγωνικών μέτρων σε μόλις πέντε ημέρες.

Το πρόγραμμα έχει άλλους συν-ιδρυτές μαζί με τον Oscar: Την Isabel Cristina Gamez και τον Henry Alexander Canon. Ο Fernando Llanos, ο οποίος ήταν ο εφευρέτης των πλαστικών τμημάτων, λειτουργεί επίσης ως εταίρος.

578cfdc5dd546_crop

Προς το παρόν  « Πλαστικές Έννοιες” έχει χτίσει γύρω στα 1500 τετραγωνικά μέτρα κατοικίες και καταφύγια σε διάφορες περιοχές της Κολομβίας . Τώρα παίρνουν άδειες για να χτίσουν άλλα 500 μέτρα στην Καρθαγένη.

21415-1-1014x487

Σε αυτές τις διαδικασίες κατασκευής, πάνω από 300 τόνοι πλαστικών από τη βιομηχανία και την κατανάλωση θα επαναχρησιμοποιηθούν.

578cfdc63eb02_crop

Αυτό το έτος, το πρόγραμμα σχεδιάζει να κατασκευάσει 240 νέες κατοικίες, που επωφελούνται περισσότερο από χίλια άτομα.

Tο 2018 σχεδιάζει να κατασκευάσει 600 ετησίως, εξασφαλίζοντας 3.000 άνθρωποι ένα ανθεκτικό και βιώσιμο σπίτι !

casasideas.gr

Αυτή η Κουζίνα Εξαφανίζεται Κάθε Φορά που δεν Χρησιμοποιείται

Πώς θα σας φαινόταν αν η κουζίνα σας εξαφανιζόταν κάθε φορά που δεν τη χρησιμοποιούσατε; Μια ολλανδική εταιρία δημιούργησε την πρώτη κουζίνα που εξαφανίζεται...

Ξεκολλήστε τις Σκουριασμένες Βίδες

Θέλετε να λύσετε τη βιβλιοθήκη σας, αλλά οι βίδες της έχουν πιάσει σκουριά, και μπαίνουν εμπόδιο στα πλάνα σας για ανανέωση; Μην απογοητεύεστε: καλύτερα...

Εικόνες από το πιο ακριβό σπίτι στην Αμερική: Λέγεται Palais Royal και είναι πράγματι...

Το εικονιζόμενο Palais Royal, που φτιάχτηκε με πρότυπο το Παλάτι των Βερσαλλιών, στο Παρίσι, είναι η πιο ακριβή έπαυλη των ΗΠΑ. Πρωτοβγήκε για πώληση τον...

Γάλα στο χαλί – Διώξε το λεκέ σε χρόνο μηδέν!

Δεν υπάρχει καλύτερη ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι από εκείνη που δημιουργούν τα μικρά παιδιά όταν παίζουν. Ωστόσο, πολλές φορές τα μικρά αγγελούδια κάνουν σκανταλιές ή...

Tips Για Μια Country Τραπεζαρία Με Χαρακτήρα

Η τραπεζαρία, είναι από τους χώρους που ενώ δεν χρησιμοποιείται τόσο συχνά, καταλαμβάνει ένα σημαντικό τμήμα του σπιτιού μας. Αυτός ειναι κι ένας λόγος παραπάνω,...

Στρώμα που σε ειδοποιεί όταν κάποιος χρησιμοποιεί το κρεβάτι σου (όχι για να κοιμηθεί)

Η ισπανική εταιρεία Durmet, που ασχολείται με την κατασκευή στρωμάτων, δημιούργησε ένα νέο έξυπνο στρώμα που σου προσφέρει κάτι περισσότερο από έναν άνετο ύπνο....
close