in

Ιδιωτική Κατοικία στην Αττική

Η κατοικία αναπτύσσεται σε εκτός σχεδίου οικόπεδο, συνολικής επιφάνειας 6.008,00 μ². Περιλαμβάνει χώρους κυρίας χρήσης 240,00 μ² και βοηθητικούς χώρους 100,00 μ².

Αποτελείται από δύο βασικές πτέρυγες. Την ανατολική, που αναπτύσσεται σε δύο επίπεδα και περιλαμβάνει παιδικά υπνοδωμάτια, χώρους παιχνιδιού και ξενώνα, και τη δυτική, με τρία επίπεδα, που περιλαμβάνει τους βασικούς χώρους διημέρευσης (κουζίνα, καθιστικό κτλ), το κύριο υπνοδωμάτιο και βοηθητικούς χώρους. Στην περιοχή που ενώνονται οι δύο πτέρυγες, αναπτύσσεται κομβικό σημείο εισόδου και κατακόρυφες κινήσεις ανάμεσα στα επίπεδα (κλιμακοστάσιο και ανελκυστήρας).

Οι δύο πτέρυγες παρουσιάζουν μία ανισοσταθμία της τάξης του 1,50 μ μεταξύ τους (σε όλα τα επίπεδά τους). Το κεντρικό κλιμακοστάσιο που τις συνδέει αναπτύσσεται σε δύο κλάδους ανόδου καθόδου με πλατύσκαλα, που ενοποιούν τα διαφορετικά επίπεδα. Αυτό προσδίδει μία ρευστότητα στην κίνηση ανάμεσα στα επίπεδα της κατοικίας και άρει τον αυστηρό διαχωρισμό των ορόφων. Επίσης, βοηθά στην εκμετάλλευση της κλίσης του οικοπέδου, με αποτέλεσμα πάντα να υπάρχει μία επαφή των κύριων χώρων με τη γη και τον κήπο.

Οι κλίσεις και οι προσανατολισμοί των δύο βασικών πτερύγων της κατοικίας βελτιστοποιούν τη θέα προς τη θάλασσα και τους περιμετρικούς ορεινούς όγκους, δημιουργώντας 2 βασικές αυλές μπρος και πίσω με το δικό τους ιδιαίτερο μικροκλίμα. Σε επίπεδο μελετών εφαρμόστηκαν αρχές βιοκλιματικού σχεδιασμού και βελτιστοποίησης της ενεργειακής απόδοσης.

Φωτογραφία: Γιώργος Βαρελάς, lowfat architecture + interiors
Φωτογραφία: Γιώργος Βαρελάς, lowfat architecture + interiors
Φωτογραφία: Γιώργος Βαρελάς, lowfat architecture + interiors
Φωτογραφία: Γιώργος Βαρελάς, lowfat architecture + interiors
Τρισδιάστατες απεικονίσεις: Γιώργος Βαρελάς, lowfat architecture + interiors

Αρχιτέκτονες: Γιώργος Βαρελάς, lowfat architecture + Interiors
Συνεργάτης αρχιτέκτων: Αθηνά Μαλισιάνου
Υπεύθυνος μελέτης: Γιώργος Βαρελάς, lowfat architecture + Interiors
Στατική μελέτη: Παναγιώτης Παύλος
Ηλεκτρομηχανολογική μελέτη: Δημήτρης Δαβάκης
Κατασκευή: Αυτεπιστασία
Επίβλεψη: Γιώργος Βαρελάς, lowfat architecture + Interiors
Βιοκλιματική μελέτη: Δημήτρης Δαβάκης
Ενεργειακή μελέτη: Δημήτρης Κωνσταντινόπουλος
Φωτογραφία: Γιώργος Βαρελάς, lowfat architecture + interiors
Τρισδιάστατες απεικονίσεις: Γιώργος Βαρελάς, lowfat architecture + interiors
Επιφάνεια οικοπέδου: 6.0008,42 μ²
Συνολική επιφάνεια: 240,00 μ²
Χρόνος μελέτης: 2009-2011
Χρόνος αποπεράτωσης: 2013

archetype.gr

Κι Όμως, το Σπίτι του Άγιου Βασίλη Υπάρχει και Είναι Προς Ενοικίαση

Υπέροχες διακοσμητικές ιδέες από σπίτια του Airbnb