Δείτε τι πρέπει να Προσέξετε αν θέλετε να ενοικιάσετε σε φοιτητές εύκολα ένα σπίτι

Αν θέλετε να ενοικιάσετε το διαμέρισμά σας σε φοιτητές εύκολα και σκοπεύετε να το ανακαινίσετε για να γίνει πιο δελεαστικό; Αν ναι, τότε πρέπει να διαβάστε τι πρέπει να διαθέτει το ιδανικό φοιτητικό σπίτι.

Το προφίλ του φοιτητή

Οι φοιτητές τυπικά θεωρούνται ότι αποτελούν νεαρά άτομα, που δεν έχουν δημιουργήσει δική τους οικογένεια, που προσαρμόζονται εύκολα στις μετακινήσεις και με περιορισμένες οικονομικές δυνατότητες. Αν και αυτή η περιγραφή, είναι κατά ένα μεγάλο μέρος ακριβής, ωστόσο υπάρχουν πολλοί φοιτητές που διαφοροποιούνται από το συγκεκριμένο μοντέλο, όπως για παράδειγμα φοιτητές άνω των 30 ετών ή ακόμη και άνω των 40 ή 50 ετών, άτομα με ειδικές ανάγκες, φοιτητές με οικογενειακές υποχρεώσεις κτλ.

Οι φοιτητές που σπουδάζουν σε μεταπτυχιακό ή διδακτορικό επίπεδο είναι άτομα μεγαλύτερης ηλικίας και συνήθως έχουν ανάγκη για ένα πιο ήσυχο χώρο μελέτης και διαβίωσης.

Τα συνήθη χαρακτηριστικά που διαφοροποιούν τη φοιτητική κατοικία από την κοινή κατοικία και που πρέπει να λαμβάνονται υπόψη κατά την ανακαίνιση διαμερίσματος είναι τα ακόλουθα:

-Το φοιτητικό διαμέρισμα θα πρέπει να διαθέτει ένα κατάλληλο χώρο για μελέτη, αν είναι δυνατόν με φυσικό φωτισμό και ησυχία.

-Οι φοιτητές έχουν ανάγκη από κοινωνική συναναστροφή. Για αυτό το λόγο στο διαμέρισμα καλό είναι να διαμορφωθεί ένα χώρος, ένα μικρό καθιστικό δηλαδή, που θα προσφέρει δυνατότητες συζήτησης και συναναστροφής με άλλα άτομα.

-Σε περίπτωση που το διαμέρισμα προσφέρεται για συγκατοίκηση, δηλαδή σε αυτό θα συγκατοικήσουν δύο ή ακόμη και τρεις φοιτητές, θα πρέπει να εξασφαλιστεί ότι κάθε ενοικιαστής θα διαθέτει τον δικό του προσωπικό χώρο. Ο συγκεκριμένος χώρος, δηλαδή το δωμάτιο του κάθε ενοικιαστή, θα πρέπει να προσφέρει ικανοποιητική ιδιωτικότητα και ασφάλεια στον φοιτητή, έτσι ώστε ο φοιτητής να μπορεί να απομονωθεί όποτε το επιθυμεί. Όσον αφορά στους κοινόχρηστους χώρους, θα πρέπει να είναι προσβάσιμοι από όλους τους ενοικιαστές.

-Σε περίπτωση ανακαίνισης επιλέξτε ανθεκτικά υλικά που καθαρίζονται εύκολα. Το ίδιο ισχύει και για τα έπιπλα που θα πρέπει να είναι απλά στο σχεδιασμό τους, λειτουργικά και ανθεκτικά.

Όσον αφορά στα κριτήρια με βάση τα οποία οι φοιτητές επιλέγουν ένα διαμέρισμα προς ενοικίαση τα σημαντικότερα είναι τα παρακάτω:

-Η τιμή του ενοικίου σε σχέση με τις παροχές και το μέγεθος του διαμερίσματος.

-Η εγγύτητα με το πανεπιστήμιο, αλλά και η εγγύτητα με το κέντρο της πόλης και τις περιοχές που κατοικούν οι φίλοι.

-Ο εξοπλισμός και η επίπλωση του διαμερίσματος. Γενικά οι φοιτητές επιλέγουν επιπλωμένα διαμερίσματα.

-Τα χαμηλά επίπεδα θορύβου.

-Οι εγκαταστάσεις που προσφέρουν άνετη διαβίωση- θέρμανση, φωτισμός, ζεστό νερό και καθαροί κοινόχρηστοι χώροι.

-Τα χαρακτηριστικά του διαμερίσματος, όπως η θέα, ο φυσικός φωτισμός, ο καλός σχεδιασμός, τα ευρύχωρα δωμάτια.

-Σε περίπτωση που το διαμέρισμα, παρέχεται για συγκατοίκηση σημαντικό ρόλο παίζει το μέγεθος των υπνοδωματίων.

-Η ασφάλεια τόσο στην πολυκατοικία όσο και στην ευρύτερη γειτονιά.

-Επιπλεόν εξοπλισμός και παροχές όπως δωρεάν σύνδεση στο διαδίκτυο.

Όσον αφορά στον εξοπλισμό και ειδικότερα στην κουζίνα σημειώνεται ότι παρατηρείται μία αυξανόμενη τάση από τους νέους ανθρώπους να ετοιμάζουν μόνοι τους φαγητό, αποφεύγοντας το φαστ φουντ.

Αν λοιπόν σκοπεύετε να ανακαινίσετε το σπίτι σας για να το κάνετε πιο ελκυστικό σε ενοικιαστές- φοιτητές τότε φροντίστε ο χώρος της κουζίνας να είναι σε καλή κατάσταση και να διαθέτει τον απαραίτητο εξοπλισμό, δηλαδή ψυγείο, κουζίνα με εστίες μαγειρικής και φούρνο και απορροφητήρα.

decobook.gr

Μέσα στη φύση, χωρίς ρεύμα και γείτονες: Η design «καλύβα» των SO? στα ελληνοτουρκικά...

Με τίτλο «cabin on the border», η συγκεκριμένη κατασκευή σχεδιάστηκε με στόχο την επαφή με τη φύση. Και για να το πετύχουν οι αρχιτέκτονες...

O πιο εύκολος τρόπος να καθαρίσεις τη μηχανή εσπρέσο

Τη χρησιμοποιείς εσύ και όλη σου η οικογένεια κάθε μέρα και μάλιστα πολλές φορές περισσότερες από μία φορές. Πόσο συχνά όμως την καθαρίζεις; Αν όχι...

Έχετε πολλές σακούλες και δεν ξέρετε που να τις βάλετε;

Κατά παράξενο τρόπο οι πλαστικές σακούλες τείνουν να συσσωρεύονται συνεχώς στα ντουλάπια μας. Και πριν το καταλάβετε, θα έχετε δεκάδες σακούλες να καταλαμβάνουν ένα ολόκληρο...

Το IKEA κυκλοφορεί κουρτίνα που καθαρίζει τον αέρα του σπιτιού

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προειδοποιεί πως η ατμοσφαιρική μόλυνση συγκαταλέγεται ανάμεσα στους μεγαλύτερους κινδύνους για την υγεία μας. Παρά το γεγονός ότι πολλοί από εμάς...

Δείτε πως αυτό το παλιό φορτηγό θα μεταμορφωθεί σε ένα απίστευτο κάστρο!

Αν βλέπατε αυτό το φορτηγό στον δρόμο, σίγουρα δεν θα του ρίχνατε και δεύτερη ματιά. Όμως μόλις σταθμεύσει εκτός δρόμου, κάτι μαγικό συμβαίνει! Μεταμορφώνεται σε...

Ντουλάπες με καθρέφτη

Για μικρούς και μεγάλους χώρους. Η ντουλάπα είναι απαραίτητη στο υπνοδωμάτιο, όπως και ο καθρέφτης. Τι πιο πρακτικό λοιπόν, από το να μπορέσετε να συνδυάσετε...
close