Γερμανία: Σε ποιες περιοχές σημειώνονται αυξήσεις στα ενοίκια

Οι τιμές ενοικίασης σε εννέα γερμανικές πόλεις αυξήθηκαν περισσότερο από 50% μεταξύ του 2005 και του 2018, σύμφωνα με νέα έκθεση. Ωστόσο, αν και οι ειδικοί λένε ότι τα ενοίκια έχουν αυξηθεί σημαντικά στις πόλεις, υπάρχουν ορισμένες περιοχές της Γερμανίας, οι οποίες αποτελούν την εξαίρεση στον κανόνα.

Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση της Κεντρικής Επιτροπής Ακίνητης Περιουσίας (ZIA), μεταξύ του 2005 και του 2018, τα ενοίκια των διαμερισμάτων σε εννέα πόλεις αυξήθηκαν περισσότερο από 50%. Εκτός από το Μόναχο, το Βερολίνο και τη Στουτγάρδη, αυτές οι πόλεις ήταν η Ingolstadt, το Würzburg, το Augsburg, η Νυρεμβέργη, το Osnabrück και το Heilbronn.

Στο κατώτερο επίπεδο της κλίμακας βρίσκονται κυρίως βιομηχανικές πόλεις της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (NRW) όπως Mülheim, Solingen, Oberhausen και Wuppertal, καθώς και δήμοι στα ανατολικά, όπως το Chemnitz ή Halle. Σε όλες αυτές τις πόλεις, το επίπεδο ενοικίου είναι χαμηλότερο από το 2005 σε πραγματικούς όρους, δηλαδή λαμβάνοντας υπόψη τον πληθωρισμό, σύμφωνα με την έκθεση.

Κατά μέσο όρο σε ολόκληρη τη Γερμανία, όποιος μετακόμισε το φθινόπωρο του 2018, έπρεπε να δαπανήσει 7,06 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο το μήνα για το νέο διαμέρισμά του – 3,9% περισσότερο από ό, τι το προηγούμενο έτος. Αυτά τα κόστη είναι χωρίς να προστεθούν οι λογαριασμοί του σπιτιού κλπ.
Στο Βερολίνο το φθινόπωρο του 2018, οι ενοικιαστές που μετακόμισαν κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου έπρεπε να πληρώσουν 9,2% περισσότερο από ό, τι το προηγούμενο έτος. Κατά μέσο όρο το κόστος ήταν 10,04 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο ανά μήνα.

InterNations

Ως αποτέλεσμα, το Βερολίνο είναι τώρα τόσο ακριβή πόλη για να ζήσει κάποιος όπως η Κολωνία και το Ντίσελντορφ, ανέφερε σε δημοσίευμά της η Berliner Zeitung.
Στο Μόναχο, όποιος μετακόμισε κατά τους τελευταίους μήνες του 2018, κατά μέσο όρο έπρεπε να δαπανήσει 16,54 ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, ενώ ο χαμηλότερος μέσος όρος ενοικίου κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου βρέθηκε στην περιοχή Höxton στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία, όπου ήταν € 4,54 ανά τετραγωνικό μέτρο.
Η έκθεση προβλέπει περαιτέρω αυξήσεις στο κόστος μίσθωσης και αγοράς, όλο και περισσότερο στις γύρω περιοχές των μεγάλων πόλεων.

Οι κάτοικοι φεύγουν από τις πόλεις λόγω «έκρηξης» των τιμών ενοικίου

Το υψηλό κόστος στέγασης στις κεντρικές πόλεις οδηγεί περισσότερους ενοικιαστές και αγοραστές στα περίχωρα των μεγάλων πόλεων, σύμφωνα με την ίδια έκθεση.

Τι ισχύει για την αγορά ακινήτων
Η χώρα χωρίζεται επίσης σε τμήματα όταν πρόκειται για την αγορά ακινήτου. Κατά μέσο όρο, οι τιμές κατοικιών και διαμερισμάτων έχουν αυξηθεί σχεδόν κατά 70% σε όλες τις μεγάλες πόλεις τα τελευταία 13 χρόνια.
Οι τιμές αγοράς κατοικιών στην πρωτεύουσα αυξήθηκαν κατά 15,2% το 2018 σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος.
Υπάρχουν όμως και αρκετές μεγάλες πόλεις στις οποίες οι τιμές αγοράς δεν έχουν αυξηθεί, παρά τα ιστορικά χαμηλά επιτόκια. Και εδώ ισχύει ότι και για τις βιομηχανικές πόλεις της NRW, οι οποίες κατά τα τελευταία χρόνια έχουν μόλις αποκτήσει νέους πολίτες.
Ωστόσο, οι κάτοικοι εξακολουθούν να συγκεντρώνονται στις λεγόμενες “Α-πόλεις” όπως το Βερολίνο, το Αμβούργο, το Μόναχο, η Κολωνία, η Στουτγάρδη, η Φρανκφούρτη και το Ντίσελντορφ. Αυτές οι πόλεις συνεχίζουν να καταγράφουν άνοδο πληθυσμού.

Οι τιμές ενοικίου και αγοράς κατοικίας δεν θα μειωθούν

Οι ειδικοί δεν προβλέπουν ότι η αγορά ακινήτων θα αντιστρέψει την ανοδική τάση της το 2019. Ιδιαίτερα στις αστικές περιοχές, μπορεί να θεωρηθεί ότι το κόστος μίσθωσης και αγοράς θα συνεχίσει να αυξάνεται σημαντικά.

source europolitis.eu

Φενγκ Σούι: 12 συμβουλές για να προσελκύσετε τύχη και χρήματα

1. Ξεκινήστε βάζοντας τάξη Η ακαταστασία, το μπέρδεμα των αντικειμένων και γενικότερα ο χαμός μέσα στο σπίτι σας είναι ένδειξη στάσιμης ενέργειας. Το φενγκ σούι...

Δεν θα πιστεύετε τι έφτιαξε με ένα κομμάτι από κορμό δένδρου

Με φαντασία και μεράκι, αυτός ο ξυλουργός έφτιαξε κάτι που κανείς δεν μπορούσε να φανταστεί! via

Μέσα στη φύση, χωρίς ρεύμα και γείτονες: Η design «καλύβα» των SO? στα ελληνοτουρκικά...

Με τίτλο «cabin on the border», η συγκεκριμένη κατασκευή σχεδιάστηκε με στόχο την επαφή με τη φύση. Και για να το πετύχουν οι αρχιτέκτονες...

Τα πιο Γρήγορα Κρουασανάκια Πραλίνας με 3 Μόνο Υλικά!

Νόστιμα και λαχταριστά για μικρούς και μεγάλους! Αγαπημένη γεύση από τα παιδικά μας χρόνια! Η πραλίνα ταιριάζει με όλα και συνεχίζει να μας ξετρελαίνει! Εκτός όμως...

Απλά δείτε πως Μεταμόρφωσαν Μισογκρεμισμένο Σπίτι του 1887… Υπέροχο!!!

Για μεγάλο χρονικό διάστημα, αυτό το σπίτι στο York, κατέρρεε. Όλες αυτές οι όμορφες λεπτομέρειες που κάποτε το έκαναν να ξεχωρίζει, καλύπτονταν από πυκνά...

Έφθασε το πλυντήριο πιάτων που φορτώνει πιάτα από πάνω

  Το οικιακό πλυντήριο πιάτων έχει παραμείνει σε μεγάλο βαθμό αμετάβλητο, δεδομένου ότι για πρώτη φορά σχεδιάστηκε από τον William Howard το 1924. Αλλά ακριβώς...
close