in

Ασύμμετρη κατοικία εμπνέεται από τους Δολομίτες!

Η κατοικία βρίσκεται στην Ιταλία και σχεδιάστηκε από το αρχιτεκτονικό γραφείο Plan Bureau με σκοπό να ενσωματωθεί πλήρως στο φυσικό περιβάλλον.

Με θέα στους Δολομίες, η κατοικία αποτελείται από ξύλινα πολύγωνα οι γωνίες των οποίων θυμίζουν τις κορυφές της ιταλικής οροσειράς. Η κατοικία διαθέτει γυάλινα ανοίγματα για απεριόριστη θέα στο βουνό, ενώ τα κεκλιμένα επίπεδα προσφέρουν καλύτερη οπτική από όπου κι αν κοιτάξεις.

Ο σχεδιασμός ακολουθεί minimal γραμμές και η δομή μοιάζει με “πεταμένα κουτιά” στη φύση, όπως λέει χαρακτηριστικά ο δημιουργός. “Έχουμε πλήρως προσαρμοστεί στις ανάγκες της φύσης που εδώ επιτάσσουν κατασκευές λιτές και ιδιαίτερες.

Η απλότητα του εσωτερικού “συγκρούεται” με την αντισυμβατικότητα του σχεδιασμού, δίνοντας ένα εξαιρετικό αποτέλεσμα”, συμπληρώνει ο αρχιτέκτονας.

valleyhome2

valleyhome3

valleyhome4

valleyhome5

valleyhome6

valleyhome7

πηγή

Ήξερες ότι το μέτρο σου μπορούσε να κάνει τόσα πράγματα;

Έξυπνα επιτοίχια φωτιστικά μετατρέπονται σε ζώα μόλις τα ανάψεις