,

Πως να εξαφανίσετε τη σκουριά!

Η σκουριά έρχεται σε πολλές διαφορετικές μορφές, αλλά η πιο κοινή στα νοικοκυριά είναι η σκουριά από τα οξείδια του σιδήρου, όπου υπάρχει εκτεθειμένο μέταλλο σε υγρασία νερό ή αέρα και γίνεται οξυγονωμένο.

Σημαντική συμβουλή πριν ξεκινήσετε τον καθαρισμό: Βρείτε μια παλιά οδοντόβουρτσα, θα σας βοηθήσει στο να τρίψετε τη σκουριά. Βέβαια και το μαλλί από χάλυβα και λειαντικές βούρτσες κάνει καλή δουλειά, αλλά μπορεί να προκαλέσει εκδορές.

Τρόποι για να βγάλετε τη σκουριά
1. Αλάτι και Λάιμ: Ψεκάστε λίγο αλάτι στη σκουριά και στη συνέχεια πιέστε το λάιμ πάνω από το αλάτι μέχρι να βραχεί. Αφήστε το μείγμα να καθίσει για 2-3 ώρες και στη συνέχεια αφαιρέστε τη σκουριά μαζί με την κρούστα που έχει δημιουργηθεί από το λάιμ. Αυτό μπορεί επίσης να γίνει με ένα λεμόνι αντί για λάιμ.

2. Λευκό ξύδι και Αλουμινόχαρτο: Βουτήξτε ένα φύλλο αλουμινόχαρτου σε λευκό ξύδι και καθαρίστε τη σκουριά.

3. Μαγειρική σόδα και Νερό: Βάλτε μαγειρική σόδα απευθείας στη σκουριά και στη συνέχεια με μια οδοντόβουρτσα βάλτε νερό και τρίψτε.

4. Ξύδι: Τοποθετείστε μικρότερα σκουριασμένα αντικείμενα από το βράδυ σε ξύδι και δεν χρειάζεται να τα τρίψετε για να φύγει η σκουριά, όπως αναφέρει το neadiatrofis.gr.

5. Πατάτα και Σαπούνι πιάτων: Κόψτε μία πατάτα στη μέση και στη συνέχεια βυθίστε το κομμένο άκρο σε σαπούνι πιάτων ή μαγειρική σόδα. Στη συνέχεια εφαρμόστε το στη σκουριασμένη επιφάνεια και τρίψτε.

Μια τελευταία συμβουλή, φροντίστε να στεγνώσει το στοιχείο λεπτομερώς μετά την αφαίρεση της σκουριάς!

Η σελίδα έχει πληροφοριακό χαρακτήρα. Συμβουλεύεστε πάντα το γιατρό σας. Η χρήση όσων αναφέρονται είναι αποκλειστικά και μόνον δική σας ευθύνη.

Μένει με τον σύζυγο της σε μια σπηλιά. Απλά δείτε το εσωτερικό της!

Οικολογικές χρήσεις της στάχτης από το τζάκι